Cara Ningkatake Peringkat Panelusuran Kanthi Nemokake, Ngawasi, lan Ngarahake 404 Kesalahan Ing WordPress

Pangalihan 404 kaca kanggo nambah peringkat telusuran

Saiki kita mbantu klien perusahaan kanggo ngetrapake situs WordPress anyar. Dheweke kalebu multi-lokasi, multi-basa bisnis lan duwe asil sing ora apik babagan telusuran sajrone taun kepungkur. Nalika ngrancang situs anyar, kita nemokake sawetara masalah:

  1. Archives - padha duwe sawetara situs ing dasawarsa pungkasan kanthi prabédan sing bisa ditampilake ing struktur URL situs kasebut. Nalika nyoba tes kaca lawas, 404 kaca ing situs paling anyar.
  2. slamet - nalika nindakake audit backlink nggunakake Semrush,
  3. Translation - pamirsa utamane Hispanik, nanging situs mung gumantung ing tombol terjemah tinimbang nduwe kaca sing diterjemahake kanthi manual ing situs kasebut.

Situs sing pungkasan yaiku diduweni dening agensi SEO sing digarap ... miturutku praktik teduh banget sing biasane dadi hostage dadi hostage. Dadi, supaya maju, kita kudu nggawe situs anyar kanthi awal lan ngoptimalake… biaya gedhe kanggo klien.

Bagéan penting saka strategi anyar yaiku nggunakake 3 masalah ing ndhuwur. Kita kudu nggawe manawa nggabungake pangalihan menyang kabeh kaca sing ilang (404 kesalahan) LAN kita bisa nggunakake pangguna telusuran kanthi multi-basa kanthi nambahake kaca sing wis diterjemahake. Ing artikel iki, aku bakal fokus ing 404 masalah kesalahan - amarga iki nyebabake peringkat mesin telusuran.

Napa 404 Kesalahan Ala Kanggo Peringkat SEO

Kanggo nyederhanakake panjelasan kanggo klien lan bisnis, aku mesthi ngerti manawa mesin telusuran indeks kaca lan selarasake karo tembung kunci tartamtu miturut konten sing ana ing kaca kasebut. Nanging, dheweke Urutan kaca adhedhasar popularitas - biasane diterjemahake menyang backlink ing situs liyane.

Dadi… mbayangno yen sampeyan duwe kaca ing situs wiwit pirang-pirang taun kepungkur sing rangking cukup apik lan ana gandhengane karo macem-macem sumber. Sampeyan banjur nggawe situs anyar sing kaca kasebut ilang. Asilé yaiku nalika mesin telusuran nyusup backlink ... utawa pangguna ing situs liya ngeklik link ... asil 404 kesalahan ing situs sampeyan.

Adhuh Sing ala kanggo pengalaman panganggo lan uga pengalaman panganggo mesin telusuran. Asile, mesin telusuran ora nggatekake backlink… sing pungkasane ngeculake otoritas lan peringkat situs sampeyan.

Warta sing apik yaiku manawa backlink ing situs sing berwenang ora entek tenan! Kaya sing wis digawe situs anyar kanggo klien lan ngarahake tautan lawas menyang konten anyar kanthi bener… kita wis ndeleng kaca kasebut mundhak maneh menyang ndhuwur kaca asil mesin telusuran (SERP).

Yen sampeyan duwe agensi sing fokus ing lalu lintas telusuran organik (lan saben agensi desain situs web mesthine) utawa yen sampeyan duwe konsultan SEO sing BISA nindakake karya iki, aku yakin sejatine sithik nglirwakake kerajinane. Mesin telusuran terus dadi sumber lalu lintas paling dhuwur kanggo prospek sing relevan kanthi tujuan kanggo tuku.

Dadi, kanthi… yen sampeyan ngrancang ulang situs, priksa manawa sampeyan wis audit lan ngarahake lalu lintas menyang kaca anyar kanthi bener. Lan, yen sampeyan ora ngrancang ulang situs sampeyan, sampeyan isih kudu ngawasi 404 kaca lan ngarahake kanthi bener!

CATHETAN: Yen sampeyan ora pindhah menyang situs anyar, sampeyan bisa langsung menyang Langkah 5 ing proses iki kanggo ngawasi lan pangalihan 404 kaca.

Langkah 1: Audit Pra-Peluncuran Situs Saiki

  • Download Kabeh Aset Saiki - Aku nindakake iki kanthi aplikasi OSX sing hebat SiteSucker.
  • Goleki Dhaptar Kabeh URL Saiki - Aku nindakake iki karo Katak kodhok.
  • Goleki Dhaptar Kabeh Backlink - nggunakake Semrush.

Saiki, aku duwe saben aset lan saben kaca ing situs saiki. Iki bakal ngidini aku peta kanthi bener saben sumber kasebut menyang jalur anyar ing situs anyar (yen perlu pangalihan).

Langkah 2: Rencana Pra-Peluncuran Hirarki Situs, Slug, lan Kaca

Langkah sabanjure yaiku audit isi sing sejatine lan ngenali kepiye cara kanggo nyederhanakake lan nggawe perpustakaan isi wis kabentuk kanthi apik lan diatur ing situs anyar. Umume, aku nggawe kaca-kaca kosong ing conto WordPress sing dipentasake supaya aku duwe dhaptar priksa supaya bisa rampung mengko supaya panulis lan desainer bisa digunakake.

Aku bisa mriksa URL lan aset saiki sing lawas kanggo milih maneh draf kaca supaya luwih gampang njamin aku duwe kabeh konten sing dibutuhake lan ora ana sing ilang saka situs anyar sing ana ing situs lawas.

Langkah 3: Pemetaan Pra-Peluncuran URL Lama menyang URL Anyar

Yen kita bisa nyederhanakake struktur URL lan nyoba supaya kaca lan posting slug dadi cekak lan ringkes, mula kita mesthi. Aku wis ngelingi pirang-pirang taun yen pangalihan-pangalihan mesthine bakal ilang sawetara otoritas ... optimalisasi bisa nambah keterlibatan, sing diarani rangking luwih apik. Aku ora wedi maneh pangalihan kaca peringkat dhuwur menyang URL anyar nalika masuk akal. Gawe iki ing spreadsheet!

Langkah 4: Pangalihan Impor Pra-Peluncuran

Nggunakake spreadsheet ing Langkah 3, aku nggawe tabel sederhana URL sing wis ana (tanpa domain) lan URL anyar (kanthi domain). Aku ngimpor pangalihan kasebut ing Plugin SEO SEO Pangkat sadurunge ngluncurake situs anyar. Peringkat Matematika yaiku plugin WordPress paling apik kanggo SEO, miturut pendapatku. Cathetan sisih ... proses iki bisa (lan kudu rampung) sanajan sampeyan lagi rampung migrasi situs kasebut menyang domain anyar.

Langkah 5: Bukak Lan Monitor 404s

Yen sampeyan wis rampung kabeh langkah nganti saiki, sampeyan bakal duwe situs anyar, kabeh pangalihan pangalihan, kabeh konten wis ana, lan sampeyan siyap diluncurake. Pakaryan sampeyan durung rampung… sampeyan kudu ngawasi situs anyar kanggo ngenali 404 kaca kanthi nggunakake rong alat:

  • Google Webmaster - sanalika situs anyar diluncurake, sampeyan bakal pengin ngirim peta situs XML lan mriksa maneh sedina utawa luwih kanggo ndeleng manawa ana masalah ing situs anyar.
  • 404 Monitor Plugin SEO SEO Plugin - Iki alat sing kudu digunakake asring… ora mung nalika ngluncurake situs. Sampeyan kudu ngaktifake ing Dashboard Math Math.

Contone, kita ngluncurake situs kanggo macem-macem lokasi Dokter waos khusus kanggo bocah kanthi jangkoan Medicaid. Salah sawijining kaca sing diidentifikasi sing nduwe backlink sing ora katutupan yaiku artikel, Gigi Bayi 101. Situs sing wis ana ora ana artikel kasebut. Mesin Wayback mung duwe kutipan. Dadi, nalika ngluncurake situs anyar, kita wis yakin duwe artikel lengkap, infographic, lan grafis sosial kanthi pangalihan saka URL lawas menyang sing anyar.

Sanalika ngluncurake situs kasebut, kita weruh manawa lalu lintas pangalihan saiki bakal mbukak kaca anyar saka URL lawas! Kaca kasebut diwiwiti uga entuk lalu lintas lan rangking sing apik. Nanging, kita durung rampung.

Nalika mriksa 404 Monitor, kita nemokake sawetara URL kanthi "untu bayi" sing lagi tekan 404 kaca. Kita nambahake sawetara dalan sing bener pangalihan menyang kaca anyar. Cathetan sisih… kita bisa nggunakake a ekspresi biasa kanggo nyekel kabeh URL, nanging kita kudu ati-ati kanggo miwiti.

pangalihan peringkat matématika

Cuplikan layar ing ndhuwur sejatine Rank Math Pro sing kalebu kemampuan kategorine pangalihan pangalihan… fitur sing apik banget. Kita uga melu Rank Math Pro amarga ndhukung skema multi-lokasi.

Saiki, kaca kasebut minangka kaca nomer 8 sing paling apik ing situs anyar sajrone seminggu diluncurake. Lan ana 404 kaca ing kana pirang-pirang taun yen ana sing teka! Iki minangka kesempatan sing ora bisa ditemokake yen kita ora ati-ati babagan pangalihan lan ngawasi tautan lawas sing wis ana ing situs web.

Rank Math uga duwe artikel rinci babagan mbenakake 404 kesalahan sing dakkarepake supaya sampeyan maca.

Peringkat Matematika: Cara Ndandani Kesalahan 404

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.