Figma: Desain, Prototipe, lan Kolaborasi Across Enterprise

Figma

Sawetara wulan kepungkur, aku wis ngrewangi ngembangake lan nggabungake conto WordPress sing disesuaikan banget kanggo klien. Cukup keseimbangan gaya, ndawakake WordPress liwat kolom khusus, jinis postingan kustom, kerangka desain, tema bocah, lan plugin khusus.

Sisih sing angel yaiku aku nindakake saka mockup sederhana saka platform prototipe eksklusif. Nalika dadi platform solid kanggo visualisasi lan desain, ora gampang diterjemahake menyang HTML5 lan CSS3. Tambahake kabeh pengulangan liyane, lan dina-ku dadi frustrasi amarga kemajuane saya alon banget.

Salah sawijine teka-teki yaiku agensi desain mung menehi prototipe, tanpa menehi jinis gaya master… dadi kita nyoba ngrampungake kanthi ngekspor prototipe menyang airship, banjur nerjemahake CSS menyang WordPress. Jumlah langkah sing dibutuhake lan kesenjangan ing antarane platform nggawe proses angel. Apamaneh nyoba nyederhanakake kerumitan kanggo kacepetan lan skalabilitas

Figma

Figma fokusake sebagian besar karya iki kanthi platform sing ngidini desain, umpan balik, lan kolaborasi ing saben anggota tim sampeyan, kalebu:

  • Desainer - Kolaborasi ing konteks lan wektu nyata. Aja padha sumelang yen file sampeyan wis ketinggalan jaman utawa nimpa karya saben liyane.
  • Stakeholders - Kirim link kanggo nglumpukake umpan balik, njaluk panjaluk pangowahan, lan ngidini para pemangku kepentingan nggawe pembaruan salinan ing desain sampeyan.
  • Developers - Insinyur mesthi duwe akses menyang sumber-kasunyatan saiki lan bisa mriksa elemen, aset ekspor, lan kode salinan.

Figma duwe sawetara Fitur Unik:

  • Operasi Boolean - Kanthi papat formula: uni, nyuda, intersect, lan ora kalebu, sampeyan bisa nggabungake kabeh lapisan lapisan kanthi presisi.
  • komponen - Mbangun luwih cepet lan luwih konsisten kanthi unsur sing bisa digunakake maneh lan bisa diukur ing file sampeyan. Akses lapisan ing saben Kayata supaya sampeyan kanthi intuitif bisa nyunting lan ngalahake teks lan gambar kanthi sebaris.
  • Batesan - Skala desain sampeyan supaya bisa pas karo ukuran layar kanthi mbenerake obyek menyang pigura induk, njupuk obyek menyang kisi, utawa malah nggawe komponen skala kasebut.
  • Bingkai Piranti - Saiki desain sampeyan ing lingkungan sing pas. Sampeyan uga bisa milih mode potret lan lanskap.
  • Interaksi - Priksa prototipe sampeyan kanthi nemtokake interaksi ing klik, nalika nglayang, nalika pencet, lan liya-liyane.
  • Overlays - Kanthi posisi sing relatif lan kanthi manual sampeyan duwe kontrol lengkap babagan ngendi lan cara nampilake overlay.
  • Piksel-kasampurnan - Sunting 60fps interaktif nggawa sampeyan pratinjau lan ekspor sing sampurna lan sampurna.
  • Stamping - Mbangun aliran kanthi cepet kanthi nyambungake layar lan nambah elemen kaya interaksi, transisi, overlay, lan liya-liyane. Aja nyelarasake menyang alat liyane, cukup nuduhake URL kanggo nampa umpan balik.
  • Desain responsif - Gawe tata letak lan deleng kepiye reaksi tumrap ukuran layar.

Prototyping Responsif

  • Nggulung - Aktifake horisontal, vertikal, utawa arah apa wae ing bentuk individu utawa kabeh pigura induk.
  • gaya - Nyinkronake warna, teks, kisi lan efek ing kabeh proyek sampeyan. Pertahankan gaya teks sing luwih sithik lan selarasake desain sampeyan ing macem-macem piranti kanthi gaya kothak Figma sing unik.
  • Perpustakaan Tim - Nuduhake komponen lan gaya ing Figma - ora prelu nuduhake drive utawa alat tambahan. Sampeyan lan tim ngontrol carane lan kapan ana perubahan sing diluncurake kanthi alur kerja penerbitan sing sederhana.
  • Jaringan Vektor - Figma nggawe alat pena supaya luwih intuisi, saengga bisa dimanipulasi langsung nalika njaga kompatibilitas mundur karo jalur.

kanggo perusahaan klien, Figma bisa nyebabake skala konsistensi, efisiensi, lan keamanan. Platform kasebut ngidini klien perusahaan bisa ngatur sistem desain kanthi gampang karo perpustakaan tim lan kemampuan ngunggah lan nuduhake font khusus ing organisasi sampeyan. Single Sign-On, kontrol akses, lan log kegiatan kalebu.

Miwiti Figma

Figma duwe akeh pilihan tutorial sing dikepengini Saluran Youtube, iki video Miwiti:

Figma menehi pangembang kemampuan kanggo mriksa, nyalin, ngekspor aset, lan nyalin CSS langsung saka file desain. Sampeyan uga bisa ngaktifake alur kerja sing ana karo integrasi, kalebu airship, Avokode, Jira, Dropbox, ProtoPie, Lan Prinsip kanggo Mac. Dheweke uga duwe API sing kuat.

Coba Figma Gratis

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.