Nang endi wae Antarane SPAM lan Transparansi Menehi Serem

Mlebu menyang Facebook

Minggu-minggu kepungkur, aku wis nguwatirake babagan skandal data sing dilaporake ing warta utama. Aku sejatine kaget karo akeh kanca-kancaku ing industri kasebut lan reaksi sing nyuda lutut lan tanggepan babagan data Facebook sing dipanen lan digunakake kanggo tujuan politik sajrone kampanye paling anyar.

Sawetara Sejarah Kampanye Presiden lan Data:

  • 2008 - Aku ngobrol apik karo insinyur data saka kampanye pertama Presiden Obama sing nuduhake cara panen lan tuku data. Utamane angel, lan Partai Demokrat ora bakal ngeculake dhaptar donor lan panyengkuyung (nganti sawise partai utama menang). Asilé yaiku kampanye ngebut, mengkoordinasi, lan nggawe salah sawijining gudang data paling apik ing sejarah. Apik banget yen target diturunake menyang level lingkungan. Panggunaan data, kalebu Facebook, ora ana sing apik banget - lan dadi kunci kanggo menang utama.
  • 2012 - Facebook makarya langsung karo kampanye Presiden Obama lan, katon data kasebut dimanfaatake ngluwihi sing diarepake sapa wae kanggo ngetokake suara lan mbantu menang Presiden pemilihan kaping pindho.
  • 2018 - Liwat whistleblower, Cambridge Analytica wis metu minangka perusahaan sing ngeksploitasi kapabilitas data Facebook kanggo nggunakake volume data sing luar biasa.

Saiki, kasunyatane, rong kampanye pisanan bisa uga dikoordinasi karo Facebook (malah ana tumpang tindih antarane kampanye lan anggota dewan Facebook). Aku dudu pengacara, nanging bisa dipertanyakan manawa pangguna Facebook setuju utawa ora nggunakake data kasebut liwat syarat-syarat Facebook. Ing kampanye Presiden Trump, cukup jelas manawa jurang kasebut dieksploitasi, nanging isih ana pitakon apa ana undang-undang sing dilanggar utawa ora.

Kunci kanggo sawetara yaiku manawa pangguna bisa uga melu aplikasi lan menehi ijin kanggo ngakses data, data kanca-kancane kanthi online uga dipanen. Ing politik, ora umum yen wong-wong sing duwe politik padha karo online bebarengan… dadi data iki minangka tambang emas.

Iki dudu pos politik - adoh banget. Politik minangka salah sawijining industri sing data dadi kritis ing kampanye. Ana rong target kanggo jinis kampanye iki:

  1. Pamilih apatis - kanca lan kanca sing semangat kanggo ngajak para pamilih apatis supaya muncul lan milih minangka strategi utama kampanye kasebut.
  2. Pamilih tanpa pamilih - Pamilih sing ora mutusake keputusan biasane condhong ing arah utawa arah liyane, mula pesen sing pas ing ngarepe pas ing wektu sing tepat iku kritis.

Apike, loro pemilih kasebut minangka persentase sing sithik banget. Umume kita ngerti cara milih sadurunge sadurunge pemilihan. Kunci kampanye kasebut yaiku ngenali balapan lokal sing ana kasempatan kanggo menang, lan ngupayakake rong segmen kasebut kanthi keras yen sampeyan bisa menehi motivasi lan swarane. Partai nasional malah ora nuduhake lokasi sing dheweke yakin bakal menang utawa kalah ... nanging ayunan sing target sing dituju.

Kanthi pemilihan pungkasan iki dadi pemisahan, ora ngagetne yen metodologi saiki digali lan ditliti kaya iki. Nanging aku pancen takon murka para penyerang strategi lan perkara sing kejiret. Sapa wae sing wis ngerti babagan politik ngerti carane data kritis wis dadi. Kabeh wong sing melu ngerti apa sing ditindakake.

Masa Depan Data Pemasaran lan Privasi

Konsumen (lan, ing kasus iki, para pamilih) pengin perusahaan (utawa politisi) ngerti kanthi pribadi. Wong-wong ngremehake volume akeh spam lan iklan spanduk. Kita sengit karo iklan politik tanpa mandheg sing mbesuk wayah sore nganti kampanye.

Sing dikarepake konsumen kudu dingerteni lan dikomunikasikake kanthi langsung. Kita ngerti tenan - kampanye khusus lan target penargetan adhedhasar akun. Aku ora mangu bisa uga digunakake ing politik. Yen ana wong sing duwe kapercayan nyuda kiwa lan ketemu karo iklan dhukungan sing disarujuki, dheweke bakal seneng lan nuduhake. Kajaba iku, bakal ana wong sing mandhiri.

Nanging, saiki para konsumen nempuh perang. Dheweke sengit karo penyalahgunaan kapercayan sing diwenehake Facebook (lan platform liyane). Dheweke ngremehake koleksi kabeh prilaku sing ditindakake kanthi online. Minangka pemasar, iki masalah. Kepiye cara nggawe pesen khusus lan ngirim kanthi efektif tanpa ngerti sampeyan? Kita butuh data sampeyan, kita kudu ngerti prilaku sampeyan, lan kita kudu ngerti manawa sampeyan prospek. Sampeyan nganggep serem ... nanging alternatif yaiku nggawe spam kabeh wong ora ana uwong.

Iki sing kedadeyan babagan Google (sing ndhelikake data pangguna pangguna) lan bisa uga kedadeyan ing Facebook, sing wis ora resmi ngumumake manawa akses menyang data bakal diwatesi. Masalah kasebut pancen saya ngluwihi politik, mesthi wae. Saben dina aku nampa atusan kontak dening wong sing wis tuku data tanpa ijin - lan aku pancen ora duwe cara liya.

Antarane Spam lan Creepy yaiku Transparansi

Miturut pendapatku sing sedherhana, aku yakin yen para pendiri negara iki ngerti data bakal dadi terkenal, mula bakal nambah amandemen RUU Hak ing endi kita duwe data lan sapa wae sing pengin nindakake, mbutuhake idin tinimbang menehi idin panen tanpa ngerti.

Ayo diadhepi, nalika nyurung trabasan kanggo target lan entuk konsumen (lan pamilih), kita ngerti manawa kita serem. Tanggepan minangka kesalahan kita. Lan akibat bisa uga dirasakake nganti pirang-pirang taun.

Aku ora yakin kasep kanggo ngatasi masalah kasebut. Siji solusi bakal ngatasi kabeh iki - Transparan. Aku ora percaya yen konsumen nesu banget amarga data digunakake… Aku nesu amarga ora ngerti yen panen lan digunakake. Ora ana sing mikir njupuk kuis politik ing Facebook sing ngluncurake data menyang pihak katelu kanggo dituku lan ditargetake kanggo kampanye politik nasional. Yen wis rampung, dheweke ora bakal klik apa-apa nalika njaluk supaya nuduhake data.

Kepiye yen saben iklan nyedhiyakake wawasan babagan kenapa kita ndeleng? Kepiye yen saben email menehi wawasan babagan cara nampa? Yen kita ngandhani konsumen babagan kenapa kita ngomong karo pesen tartamtu ing wektu tartamtu, aku optimis manawa umume konsumen bakal mbukak. Kita kudu ngajari prospek lan nggawe kabeh proses dadi transparan.

Aku ora optimis yen bakal kelakon. Sing bisa nyebabake luwih akeh spam, luwih serem ... nganti industri pungkasane diatur. Kita wis ngalami sawetara iki sadurunge Aja Kirim lan Aja Telpon dhaptar.

Lan penting kanggo dicathet yen ana siji pangecualian kanggo kontrol peraturan kasebut… politisi.

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.