Miwiti Kaca Bisnis Facebook lan Pemasaran Facebook

Facebook

Facebook wis suwe dadi alat sing migunani kanggo para pemasar. Kanthi liwat rong milyar pangguna aktif, platform media sosial menehi kesempatan merek kanggo nggawe jaring jaring lan narik kawigaten para pelanggan saka saindenging jagad.

Mangkene, mung nggawe kaca Facebook kanggo bisnis sampeyan utawa nerbitake sawetara iklan sing ditarget ora cukup kanggo nggunakake platform kanthi maksimal. Kanggo entuk keuntungan saka pemasaran Facebook, penting kanggo nggawe strategi. Yen sampeyan bisa, kerja sama karo a Perusahaan iklan Facebook bisa mbantu sampeyan ngembangake lan ngluncurake strategi pemasaran sing kuat kanggo platform kasebut. Nanging, saiki tips ing ngisor iki bakal mbantu.

Napa Facebook minangka Alat Pemasaran Kuat

Maneh, Facebook duwe miliaran pangguna aktif. Iku mung alesan sing cukup kanggo para pemasar bisa nggunakake.

Ngandika, ana akeh platform media sosial kanthi pangguna akeh. Facebook pancen misuwur amarga nawakake alat sing nggawe luwih gampang saka merek kanggo target kategori pangguna tartamtu.

Kanthi Facebook, sampeyan bisa ngrancang lan nerbitake iklan sing bakal ditampilake ing feed pangguna sing paling seneng karo bisnis sampeyan. Klik kene kanggo sinau luwih lengkap babagan penargetan iklan lan nggawe pamirsa.

Sampeyan uga perlu dingerteni manawa rata-rata pangguna Facebook ngenteni udakara 50 menit dina nggunakake platform. Rintangan sampeyan nggayuh calon pelanggan bakal tambah mundhak nalika meh meh sakjam saben dina ing Facebook.

Mesthine, yen sampeyan ora ngerti apa sing dikarepake lan dikarepake para pangguna ing pengalaman Facebook, ora prelu akeh pariwara utawa konten sing sampeyan bombai. Nyatane, yen sampeyan ora ati-ati, sampeyan malah bisa menehi kesan negatif marang pangguna kanthi postingan sing mlebu utawa "salesy".

miturut siji survey, 87% wong pengin duwe "hubungan sing migunani" karo merek. Facebook menehi sampeyan kesempatan kanggo koneksi kaya iki.

Elinga, umume wong sing asline mlebu ing platform kasebut nindakake amarga dheweke kepengin nggawe lan njaga hubungan karo wong-wong mau sajrone urip. Sing dikarepake kanggo nggunakake platform kasebut. Dadi, merek uga kudu ditemokake minangka kanca sing bisa dipercaya kanggo kampanye pemasaran Facebook supaya sukses.

Kanggo nggayuh tujuan iki, elinga poin kasebut nalika ngrancang kaca sampeyan:

Nggawe Kaca Facebook Sampeyan

Kaca bisnis Facebook ora padha karo kaca pribadi sing digawe rata-rata pangguna. Sampeyan ora "kanca" merek, sampeyan "seneng".

Aja nggawe kesalahan kanthi asumsi sampeyan bakal luwih asli yen nyoba masarake merek liwat akun pribadi. Sanajan sawetara pamilik bisnis cilik nganggep iki ide sing migunani lan unik, akun kasebut bisa nggawe akun diblokir utawa mbusak. Kajaba iku, kaca bisnis Facebook menehi macem-macem alat menyang pemasar sing ora bisa diakses liwat akun pribadi.

Gawe Kaca Facebook

Milih Tipe Kaca Facebook

Facebook menehi pemasar sawetara opsi nalika milih cara ngelasake lan nggolongake kaca kasebut. Contone kalebu Bisnis Lokal utawa Papan, Merek utawa Produk, lan Hiburan. Jelajahi kabeh pilihan lan pilih endi sing paling cocog karo bisnis sampeyan.

Temenan, sawetara merek kanthi teknis bisa diklasifikasikake kanthi akeh judhul. Pamilik bisnis sing mbukak toko lokal dhewe nanging uga pengin fokus ing adol produk sing diciptakake bisa uga ora yakin manawa milih Bisnis utawa Produk Lokal.

Yen sampeyan ana ing kahanan iki, evaluasi target lan pilih pilihan sing paling nggambarake bisnis sampeyan. Amarga ora ana biaya kanggo nyiyapake kaca bisnis Facebook, sampeyan bisa nggawe pirang-pirang kaca yen sampeyan rumangsa duwe macem-macem tujuan sing beda.

Milih Gambar kanggo Kaca Facebook Sampeyan

Sanajan sampeyan kanthi teknis bisa nganggo kaca bisnis Facebook tanpa gambar profil, foto sampul, utawa grafis, ora luwih becik. Citra sing dinamis lan cocog karo merek bakal nggawe kaca sampeyan misuwur.

Sifat bisnis sampeyan bakal nemtokake jinis gambar sing bakal dipilih. Yen sampeyan duwe logo, sanajan logo dhasar, nggunakake iku pilihan sing cerdas. Sampeyan uga bisa ngrancang siji kanthi gratis kanthi alat desain grafis sing gampang digunakake kaya Canva, sing nawakake template kanggo macem-macem jinis gambar pemasaran Facebook.

Saliyane, yen sampeyan dadi freelancer utawa operasi siji wong, headshot profesional bisa dadi pilihan sing luwih apik.

Sampeyan uga kudu nyakup foto sampul. Yen ora, jelas sampeyan anyar ing Facebook. Yen kaca Facebook sampeyan ora kalebu grafis utama iki, sampeyan bisa uga menehi kesan yen pangguna amatir ing bisnis sampeyan dhewe.

Foto sampul bisa kalebu gambar bermerek sing luwih gedhe, utawa bisa diganti kanthi periodik kanggo promosi acara utawa topik sing relevan.

Elemen tambahan sing kudu dipikirake nalika ngrancang kaca sampeyan kalebu katrangan lan foto tambahan sing pengin dilebokake. Eksperimen karo macem-macem pendekatan kanggo ndeleng apa sing paling efektif. Amarga Facebook ngidini pirang-pirang wong ngatur kaca, sampeyan uga bisa nyewa wong sing bakal ngrewangi sampeyan sajrone proses iki.

Taktik Pemasaran Facebook

Ana rong cara umum kanggo nggawe pandhuan liwat Facebook. Sampeyan bisa mbukak pariwara target, utawa sampeyan bisa nggawe pandhuan organik kanthi ngirim konten sing menarik lan terkenal.

Tujuane Facebook yaiku nggawe platform pariwara sing duwe bathi kaya gampang digunakake para pemasar. Rintangan apik, sampeyan kudu nyisihake dana kanggo mbayar pariwara. Amarga Facebook ngidini sampeyan target pelanggan adhedhasar macem-macem rincian demografi, luangake wektu kanggo ngrencanakake kampanye sadurunge mbukak iklan.

Sayange, Facebook duwe digawe pangowahan sing nggawe luwih angel yen kaca anyar nggawe pandhuan liwat jangkauan organik. Nanging ora ateges sampeyan kudu nglirwakake kaca sampeyan. Iklan sing dituju bisa uga penting kanggo sampeyan supaya bisa narik kawigaten para pelanggan, nanging ngirim konten sing narik kawigaten supaya sampeyan bisa tetep bisa terus nggawe hubungan sing positif.

Imbangake rong strategi kasebut, lan sampeyan bakal bisa ngerteni manawa Facebook dadi alat pemasaran sing efektif. Elinga, sampeyan mesthine kudu terus nyoba. Sing cocog kanggo siji merek ora mesthi bisa digunakake kanggo merek liyane. Kanthi nggunakake kaca kanthi aktif, sampeyan bakal ngerti sing paling cocog kanggo target.

Miwiti Ads Facebook

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.