Facebook minangka AOL Anyar

Robotik AS 144 modemAkses pertama menyang Interwebs yaiku liwat InfiNet ing wiwitan taun 90an. Aku nyambut gawe Komunikasi Landmark nalika semana lan duwe merek spankin modem anyar 14.4k. Aku kelingan kabeh kanca lan kulawarga ing Amerika Online (AOL). Aku ana ing Prodigy.

Wangsul maneh nalika seneng karo gif lan jpeg sengit. Gif bakal ilang nalika didownload, jpeg bakal dipindai saka ndhuwur nganti ngisor. Gambar 100k disiksa nalika semana - sampeyan mung banjur njupuk secangkir kopi utawa turu nalika ana sing diunduh. Sampeyan ngerti babagan situs web anyar kanthi 'browsing' saka siji kaca menyang kaca liyane.

Nalika web terus berkembang, AOL lagi nyerang. Aku bisa ngunjungi situs web nggunakake Netscape lan kabeh kanca ing AOL macet ing wates AOL. Sampeyan nggunakake Kata Kunci AOL kanggo nemokake, pancen ora nelusuri! Nalika kaca web wiwit katon akeh, kabeh padha ngungsi AOL - ora ketompo pirang-pirang wulan layanan gratis sing ditampa liwat floppy.

AOL nanggapi pungkasan ing game kasebut lan nalika ngluncurake browser integral, Netscape dadi raja lan ora ana sing nggunakake AOL kajaba kanggo entuk surat. Elingi "Sampeyan Wis Kirim Mail!"? (UI sejatine muncul nalika sampeyan nindakake - ora digawe ing film.)

AOL, raja jaringan lan wali Internet, ora bisa nyipta cukup cepet. Intine yaiku AOL ora bisa bersaing karo atusan ewu perusahaan sing wiwit nggawe kaca web. Ora suwe, AOL digunakake mung kanggo entuk wektu Internet gratis tinimbang kanggo piranti lunak sing paling disenengi. Nalika masarakat mlayu, semono uga para pengiklan lan aplikasi khusus sing digawe para pengiklan kasebut. AOL mung dadi Panyedhiya Internet - lan sing larang regane watesan bandwidth lan panggunaan sing abot.

Aku wis tau sindir Facebook kanggo sawetara saiki. Miturut pendapat saya, Facebook mung AOL anyar. Dheweke wis nggawe aplikasi, ora kanggo nggedhekake, nanging supaya perusahaan lan wong tetep ana ing lingkungane. Ana ing sanjabane Facebook minangka ancaman, lan dheweke wis wiwit nyerang.

Amarga butuh pirang-pirang taun kanggo ngilangi raksasa yaiku AOL, aku yakin bakal njupuk taun kanggo Facebook uga. Nanging, aku ora mangu-mangu yen ora ana sing bisa nyaingi semangat wirausaha ing planet iki - malah Facebook. Facebook minangka AOL anyar, nanging mung bakal bertahan nganti ana sing luwih anyar, flashier, lan fancier sing kasedhiya lan mangan awan.

Facebook kudu ngemot integrasi ing njaba tembok, ora nglawan.

Facebook kudu sinau saka AOL.

5 Komentar

  1. 1

    Sambungan sing menarik Doug. Apa iki uga bisa ditrapake kanggo perusahaan piranti lunak liyane sing duwe produk adhedhasar web lan ora nyedhiyakake API utawa integrasi karo pihak kaping 3? Apa AOL gagal amarga gagal nggawe utawa gagal mbukak konektivitas? Aku dudu fanatik utawa ahli Facebook, nanging paling ora duwe API lan akses pangguna menyang aplikasi sing dibangun ing njaba.

    • 2

      Dheweke duwe API, nanging mung kanggo nyedhiyakake fitur lan fungsionalitas menyang aplikasi, ora uga sebaliknya. Babagan siji-sijine aplikasi eksternal yaiku api otentikasi… sing gumantung karo layanane.

      Aku percaya conto sing luwih apik yaiku Salesforce, sing nyedhiyakake API ing ngendi pangguna bisa nggawe kabeh aplikasi sing nggunakake Layanan Web Salesforce utawa API nanging ora nate mlebu Salesforce.com.

  2. 3

    Aku babar pisan karo sampeyan Doug. Makane aku Facebook sing nggawe bisu durung bisa adol. Dheweke kepengin banget nggawe Facebook sing luwih gedhe mula ing sawijining dina dheweke bakal tangi lan sadar yen dheweke duwe tangga teparo sing luwih gedhe lan luwih apik lan perusahaane bakal ambruk regane.

    Ngomong-ngomong, aku seneng karo Prodigy! Layanan kasebut luwih dhisik tinimbang jamane.

  3. 4

    Doug,
    Aku seneng njupuk AOL lan kenapa diapit browser liek netscape navigator. Apa sing nggawe aku entuk tugas sampeyan nanging feedreader entuk referensi Landmark Komunikasi. Aku uga karyawan Landmark uga duwe alamat email @ infi.net. Edan!

    Aku ngerteni apa bedane fb vs AOL yaiku yen fb ora dianggep minangka Internet kanggo dummy. Lan fb, nganti entek, mbukak kanggo pangembang nggunakake jaringan kasebut. Alamat email AOL isih 20-30% saka dhaptar konsumen. Aku ora ngerti sapa wae sing nggunakake sistem olahpesen fb minangka alamat utama. Miturut kula, kewan kasebut sejatine beda-beda.

    Sampeyan bener babagan kasunyatan manawa ana wong sing bakal ngeculake. Saiki, critakake kepiye wong bakal mbukak Google.

    Matur nuwun kanggo kiriman!

  4. 5

    Iku sumilir. Aku isih kelingan modem 14.4kb kapisan. Ora nate krungu babagan google nalika semana. Saiki, dheweke dadi raja.

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.