Facebook minangka Frat House, Google+ lan Sorority

facebook vs google

Pungkasane, aku nemokake analogi sing paling sampurna kanggo Facebook lan Google+, lan kabeh babagan pemasaran media sosial. Facebook minangka omah frat, lan Google+ dadi sorority. Sisih lanang lan wadon ing sistem Yunani duwe sawetara aspek sing padha. Coba wuku ing ngisor iki:

  • Persahabatan lan kekancan dawa urip
  • Kesempatan jaringan profesional
  • Keterlibatan komunitas ing antarane wong sing padha mikir

Iki minangka pirang-pirang tambahan sing bakal dadi basa Yunani ing universitas utawa universitas. Nanging kita kabeh duwe prasangka babagan dunia persaudaraan lan sororitas. Kasunyatane, sudut pandang bias iki beda banget gumantung karo jinis omah Yunani sing bakal dibahas. Bayangake, kayata, persaudaraan stereotip ing kampus universitas standar sampeyan. (Ora ing nyata , kanca-kancaku sing kerja ing komunitas Yunani, gambaran mental sing diduweni saka Hollywood.) Apa sampeyan ngerti? Oke, saiki ana sing sampeyan pikirake:

  • Pesta liar sing suwene wengi
  • Kamar pribadi, nanging ora ana privasi nyata
  • Desain interior acak, kanthi poster film lan tandha neon
  • Biasane tumoto lan ora teratur

Saiki, wenehake koin kasebut lan pikirake kesenangan kuliah sing khas. Lan maneh, aku ora ngomong babagan kehebatan sejatine saiki, aku ngomong babagan Idea saka sorority minangka nyebar dening digawe-kanggo-TV film. Ing ngisor iki sawetara poin utama:

  • Rapat mingguan sing diatur kanthi agenda menit-menit lan pamirsa sing perhatian banget
  • Wilayah umum sing tanpa cacat sing mesthi resik lan nduwe desain interior sing sampurna
  • Reputasi publik kanthi ati-ati lan prosedur omah sing tepat

Budaya loro stereotipe institusi kasebut kayane cocog banget karo dunia Facebook lan Google+. Kaca Facebook sampeyan minangka pangsa acara 24 jam, ing ngendi masarakat nggawe macem-macem gambar edan, tautan lan video, lan diskusi ing topik apa wae. Facebook uga papan sing gambar utawa komentar sing salah nyebabake masalah privasi sing nggawe wong dipecat. Facebook kebanjiran karo pariwara lan fitur lan ngganti tata letak saben sawetara wulan. Facebook minangka omah frat lan pesta kasebut ora ana enteke.

Nanging, Google+ luwih mirip karo stereotipe sorority. Nganggo wacana sing diukur lan sistem sing dijelasake kanthi tliti kanggo nuduhake lan ndeleng. Duwe desain sing resik kanthi garis sing lancip lan ora ana iklan sing sumunar utawa kothak sing jelas. Kaca Google+ sampeyan dilapisi ing tembok desain dhewe, ora dituduhake supaya bisa dideleng kabeh. Lan ora kaya karo persaudaraan, sing saben kanca dadi kanca, "sorority" saka Google+ duwe unsur pilihan sing disengaja babagan sing sampeyan nganggep bagean saka "lingkaran" sampeyan.

Mungkin iki dudu a sampurna analogi Iku gumantung saka stereotipe sistem Yunani sing ora akurat, dudu kesepakatan nyata. Ora kaya gabung karo frat, Facebook (lan Google+) gratis. Lan sejatine aku ngerti, sampeyan ora bisa dadi loro sadulur lan sorority ing wektu sing padha.

Nanging, pangguna Facebook lan Google+, uga penghuni omah persaudaraan lan sororitas, kabeh nyewa. Kita kabeh minangka bagean saka komunitas sing adhedhasar sawetara sambungan sing padha, lan kita ana ing kene miturut kesenengan saka tuan tanah masing-masing. Iki bisa dadi elemen sing paling jero ing analogi iki. Utawa minangka kancaku Jeb Banner nulis:

Ana bedane gedhe antarane nyewa lan duwe. Owahi cara sampeyan nyambung menyang obyek. Owahi pengaruh sing dialami obyek ing urip sampeyan.

Aku yakin manawa teknologi digital, kalebu Web, nggawe pola pikir sewa. Pola pikirane sewaan iki ora nguntungake. Ngowahi cara ngurmati konten sing digawe lan dikonsumsi. Aku, aku kalebu banget, mbuwang konten meh kanthi acak tanpa mikirake papane. Ora ana sing nyimpen huruf ing kothak. Ora ana sing nyimpen apa-apa. Napa repot yen katon ora nyata?

Matur nuwun kanggo maca. Nganti ketemu maneh ing frat.

One comment

  1. 1

    Aku ora bisa ngatasi manawa frat saka Animal House minangka analogi paling apik kanggo MySpace, dudu Facebook.

    Aku nganggep situs jejaring sosial minangka proses evolusi, kanthi Google+ minangka langkah sabanjure - saka MySpace sing bebas spase, kanggo headache menyang Facebook sing luwih cocog lan ngontrol Facebook sing luwih resik lan luwih dikontrol.

    Dadi, dakkira, nggunakake analogi sampeyan, kabeh bakal berkembang dadi wanita, ora?

    Ana kedadeyan sing luwih ala.

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.