Facebook Wis ngrusak Dialog sing Hormat lan Mbukak ... lan Aku Rampung

Ora Komentar

Iki wis sawetara wulan angel kanggo bangsa kita. Pemilihan, COVID-19, lan pembunuhan George Floyd sing nggegirisi kabeh pancen nggawe bangsa kita tundhuk.

Aku ora pengin wong percaya iki artikel boo-hoo. Yen kita seneng sinau kanthi online, sampeyan bakal ngerti yen dianggep kaya olahraga getih. Wiwit cilik urip ing omah sing dipisah karo agama lan kecenderungan politik, aku sinau babagan riset, mbela, lan debat babagan kapercayan lan perasaanku. Aku seneng mbuwang granat lan sawetara zinger ing kana.

Nalika politik mesthi dadi lereng lunyu kanggo pacelathon sing hormat utawa offline, aku rumangsa kepeksa lan malah disengkuyung kanggo nuduhake pikiranku kanthi online. Aku ngalami kesalahan sing nulungi aku.

Aku tansah mikir media sosial minangka papan sing aman kanggo nduwe dialog mbukak karo wong-wong sing aku ora setuju. Nalika Twitter minangka papan sing bisa nuduhake kasunyatan utawa pamikiran, Facebook minangka papan sing dakpengini. Aku tresna karo wong lan aku seneng banget karo bedane. Aku seneng banget ngrembug babagan politik, kedokteran, teknologi, agama, utawa topik liyane supaya aku luwih ngerti wong liya, takon karo kapercayanku dhewe, lan nuduhake logika.

Umume negara saya percaya marang perkara sing padha - kesetaraan ras lan jender, kesempatan ekonomi, akses menyang kualitas, perawatan kesehatan sing terjangkau, kurang penembakan, mungkasi perang… kanggo sawetara jeneng. Yen sampeyan lagi nonton warta saka negara liya, mesthine dudu profil media… nanging is kayekten.

Mesthi wae, kita asring beda banget babagan carane nggayuh tujuan kasebut, nanging tujuane isih padha. Aku yakin manawa sampeyan bisa ngajak kanca kolega ngombe, ngrembug topik apa wae, lan sampeyan bakal bisa ngerteni, welas asih, lan sopan.

Ora ngono ing Facebook.

Ing sawetara wulan kepungkur, aku nuduhake akeh pikirane lan sawetara pendapat… lan tanggepane ora kaya sing dakkarepake.

  • Aku nuduhake pembunuhan tragis wong ing kuthaku lan dituduh nggunakake rajapati kanggo narasi dhewe.
  • Aku martakake non-panganiaya lan diarani tiyang kuilt pethak lan Rasis.
  • Aku nuduhake crita kanca-kanca sing lara ing lockdown lan dikandhani aku pengin mateni wong liya.
  • Aku nuduhake pikirane babagan kesetaraan jender lan diarani a mansplainer dening kolega sing aku ajeni lan dipromosekake ing kutha ku.

Yen pamrentah saiki nindakake apa sing dak senengi - kaya reformasi penjara sing dilulusake - aku bakal diserang amarga dadi pengikut MAGA. Yen aku menehi kritik marang pamrentah amarga nggawe tumindak sing beda-beda - aku bakal diserang amarga dadi wong kiwa radikal.

Kanca-kanca ing sisih tengen nyerang kanca-kanca ing sisih kiwa. Kanca-kanca ing sisih kiwa nyerang kanca-kanca ing sisih tengen. Kanca-kanca Kristen nyerang kanca-kanca gay. Kanca-kanca atheis nyerang kanca-kanca Kristen. Kanca kanca nyerang kanca-kanca sing duwe usaha. Kanca-kanca sing duwe usaha nyerang kanca-kanca pegaweanku.

Yen aku njaluk dheweke mandheg nyerang liyane, mula aku dituduh ora ndhukung dialog mbukak. Kabeh wong rumangsa cukup ing omah nyerang aku ing ngarep umum. Ing pribadi, teka uga. Utusanku kebak pesen sing nuntut kepiye cara njupuk liyane sisih wong. Aku malah entuk sepasang telpon saka kanca-kanca cedhak lan dheweke ganti padha njerit.

Sawise pirang-pirang taun seneng karo media sosial lan nganut dialog terbuka ing Facebook, aku wis rampung. Facebook dudu papan kanggo dialog terbuka. Iki minangka papan sing angel lan algoritma ngupayakake sampeyan lan ngrusak sampeyan.

Facebook minangka papan sing sampeyan nguciwani, ora kekancan, dituduh, diarani, diarani, lan diremehake. Umume wong ing Facebook ora pengin beda sing ngajeni, nanging padha sengit karo prabédan. Wong ora pengin sinau apa-apa utawa kepincut karo ide anyar, dheweke pengin golek alasan luwih akeh kanggo sengit karo wong liya yen dheweke mikir beda karo sampeyan. Lan dheweke pancen seneng karo algoritma sing nesu nesu.

Ngluwihi penghinaan lan nesu banget, sing nyebut jeneng lan ora ngurmati ora bisa dingerteni. Wong ora bakal nate ngomong karo sampeyan kanthi cara ngomong karo sampeyan kanthi online.

Pisungsung jagad

Asring ngelingake kula babagan kampanye World Apart sing ditindakake Heineken. Nalika wong-wong saka jagad sing beda-beda lungguh bebarengan, dheweke bisa ngrawat siji liyane kanthi hormat, welas asih, lan empati.

Ora kaya ngono ing media sosial. Lan utamane ing Facebook. Aku wedi yen algoritma Facebook nyatane nyurung divisi lan ora mbantu mbukak dialog sing hormat. Facebook padha karo cincin gladiator sing dikemas, dudu bar sing ana sawetara bir.

Maneh, aku ora luput ing kene. Aku njaluk ngapura kaping pirang-pirang amarga nesu banget.

Aku kesel banget. Aku wis rampung. Gerombolan menang.

Ing Facebook, aku bakal dadi pengamat bisu saiki kaya wong liya, kanthi tliti menehi curhat lan nuduhake konten sing bisa dihindari sembarang wawasan babagan kapercayan. Aku bakal nuduhake gambar segawonku, piring sing enak, bourbon anyar, lan uga sawetara wengi ing kutha kasebut. Nanging wiwit saiki, aku ora nambah rong sen, menehi wawasan, utawa nuduhake pamikiran babagan kontroversial. Nyeri banget.

Transparansi Perusahaan

Oke, apik banget ... nanging apa hubungane karo perusahaan lan pemasaran sampeyan?

Ana akeh wong ing industri sing njaluk dadi bisnis liyane transparan babagan kapercayan lan inisiatif filantropi minangka bagean saka strategi pemasaran sakabèhé. Percayaane yaiku konsumen njaluk supaya perusahaan dadi transparan dhukungane, sanajan kontroversial.

Nalika aku ngormati individu kasebut, aku ora setuju karo dheweke babagan iki. Nyatane, aku bisa negesake kanthi jelas manawa paling ora ana siji klien sing maca pendapatku kanthi online. Nalika layanan sing dakwenehake nyebabake sawetara bisnis kolega iki, dheweke nemoni prekara sing dakkandhakake kanthi online lan ora nate njaluk layananku maneh.

Kajaba sampeyan yakin target pamirsa minangka akeh lan sampeyan bisa slamet saka serangan wong-wong sing ora setuju, aku bakal ngindhari apa wae. Wong ora pengin dialog terbuka kanthi online, utamane ing Facebook.

Yen pamirsa dudu gerombolan, dheweke uga bakal teka ing perusahaan sampeyan.

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.