5 Kesalahan Iklan Facebook Rookie Kanggo Nyingkiri.

Kesalahan

Iklan Facebook pancen gampang digunakake - gampang banget, sajrone sawetara menit sampeyan bisa nyiyapake akun bisnis lan miwiti mbukak pariwara sing duweni potensi bisa tekan rong milyar wong. Sanajan gampang disiyapake, mbukak iklan Facebook sing duwe bathi kanthi ROI sing bisa diukur iku gampang banget.

Kesalahan siji ing pilihan sing dipilih, nargetake penonton, utawa salinan iklan bisa nggawe kampanye gagal. Ing artikel iki, aku bakal mbukak limang kesalahan wong anyar sing digawe dening bisnis nalika mbukak iklan Facebook. Yen sampeyan salah salah, pariwara sampeyan mesthi bakal gagal.

1. Milih Tujuan sing Salah

Wangsulan: Bab ingkang kaping pisanan sing kudu sampeyan pahami yaiku pariwara Facebook nggunakake algoritma. Apa sampeyan pengin wong nginstal aplikasi seluler, nonton video, utawa tuku produk, saben objektif sing ditawakake Facebook duwe algoritma kompleks dhewe kanggo nggayuh tujuan sing dikarepake.

Kampanye Iklan Facebook

Contone, yen sampeyan pengin nyedhiyakake iklan video menyang prospek anyar sing mbukak cara bisnis, sampeyan ora pengin nggunakake target lalu lintas utawa konversi, sing fokus kanggo ngirim pangguna menyang situs web utawa nggayuh target sing dikarepake ing situs web sampeyan.

Amarga video kasebut bakal nuduhake pangguna cara kerjane bisnis, sampeyan pengin nggunakake tampilan video, kesadaran merek, utawa tujuan jangkauan, amarga algoritma kanggo saben tujuan kasebut cocog karo tujuan sampeyan kanggo nggayuh pangguna anyar. Yen tujuan sampeyan kanggo ngarahake wong menyang situs web, banjur gunakake tujuan lalu lintas. Yen target sampeyan nglumpukake alamat email, mula gunakake target generasi utama.

2. Ora Nggunakake Pemirsa Khusus

Yen wis nyiyapake pariwara pisanan, sawise milih objektif sampeyan bakal bisa ndeleng kaya iki:

Pemirsa Khusus Iklan Facebook

Ing kene sampeyan target pangguna Facebook. Pancen nggodha target pangguna miturut umur, jenis kelamin, lokasi, lan minat kanggo golek pelanggan anyar, luwih-luwih amarga Facebook nggawe gampang banget kanthi nggunakake dhaptar drop-down kanggo nemokake minat lan kabiasaan tumindak. Nanging, para pemasar online sing apik bakal menehi katrangan manawa luwih dhisik target pelanggan lan pengunjung situs web, dudu prospek anyar.

Sampeyan duwe 60-70% kemungkinan luwih laris kanggo adol menyang pelanggan sing wis ana tinimbang sing anyar.

Akuisisi Pelanggan vs Retensi

Yen sampeyan duwe dhaptar email pelanggan lan nampa lalu lintas situs web sing sehat, wiwiti iklan menyang pelanggan lan pengunjung situs web pisanan. Dheweke wis kenal karo bisnis sampeyan lan ora mbutuhake konversi. Sampeyan bisa nggawe pamirsa khusus kanthi ngunggah dhaptar email lan nginstal piksel Facebook (dibahas ing tip # 5) kanggo nggawe pamirsa ing sekitar lalu lintas situs web.

3. Nggunakake Placements Ad Salah

Yen sampeyan milih milih plancongan kanggo kampanye Facebook, Facebook bakal nyelehake panggonane kanthi otomatis, sing disaranake.

Penempatan Otomatis Iklan Facebook

Penempatan: Facebook nyedhiyakake iklan ing platform lan situs pihak katelu.

Umume wong anyar bakal ngliwati bagean iki lan menehi rekomendasi Facebook. Tansah sunting papan sampeyan kanggo mbusak jaringan pamirsa.

Iklan Facebook Sunting Placements

Jaringan pamirsa minangka dhaptar luwih saka sayuta situs pihak katelu lan aplikasi seluler. Yen sampeyan milih panggonan seko Facebook utawa Instagram, sampeyan bakal ngerti persis pariwara sampeyan ditampilake. Yen sampeyan milih jaringan pamirsa, sampeyan ora ngerti app utawa situs web sing iklan, lan amarga ora ana papan, asring bagean saka kreatif sampeyan ilang.

Jaringan pamirsa minangka bolongan ireng sing bakal mati dhuwit iklan. Amarga iklan wis rampung ing Facebook, mula angel kanggo algoritma ngoptimalake lalu lintas kanggo papan iki. Tancep mung ing newsfeed Facebook lan nyoba pariwara sampeyan. Sawise sampeyan miwiti asil sing apik, mula wiwiti menyang Instagram lan jaringan pamirsa.

Aja nggabungake kabeh penempatan menyang siji kampanye; bakal angel ngrampungake masalah nalika ana masalah, lan amarga jaringan pamirsa minangka inventaris iklan murah (lalu lintas kanthi kualitas murah), akeh biaya iklan sampeyan bakal dialokasikan kanggo penempatan kasebut.

4. Iklan Facebook Dhewe

Ana akeh perkara sing sampeyan bisa lan ora bisa ucapake ing salinan iklan Facebook. Contone, sampeyan ora bisa ngaku yen produk sampeyan nindakake perkara kaya ngatasi stres, mbantu wong ngilangi bobot, nambah rasa seneng, utawa pratelan liyane. Malah, yen sampeyan nawakake layanan paling apik ing kutha, ora diidini. Sampeyan uga ora bisa nggunakake sadurunge lan sawise foto utawa nggunakake salinan sing nyasarake utawa konten sing menehi saran seksual.

Ing macem-macem grup pemasaran Facebook, aku bakal asring nemoni pesen kaya iki:

Iklan Facebook Ditanggepi

Sadurunge mbukak iklan, waca Kebijakan iklan Facebook dadi sampeyan ngerti apa sing bisa lan ora bisa dilebokake ing salinan sampeyan. Yen sampeyan salah ngucapake utawa nggunakake gambar sing ora cocog, Facebook mesthi bakal nolak akun. Kanggo entuk ide babagan jinis iklan sing bisa ditampa, priksa Iklan Espresso perpustakaan iklan. Ana ewu iklan ing kana sing bisa dipikolehi.

5. Piksel Facebook

Piksel Facebook minangka blok kode cilik sing bisa nglacak meh kabeh tumindak sing ditindakake pangguna ing situs web, wiwit kaca sing dikunjungi, tombol diklik, nganti barang sing dituku. Nalika Manajer Iklan Facebook nyedhiyakake statistik kayata tarif klik-tayang lan kesan sing kedadeyan ing situs web Facebook dhewe, piksel Facebook nglacak tumindak sing ditindakake pangguna nalika lagi ana ing situs web sampeyan.

Pixel ngidini sampeyan ngukur kinerja saben kampanye, lan ngidentifikasi iklan sing digunakake lan sing performa kurang apik. Yen sampeyan ora nggunakake piksel Facebook, sampeyan bakal wuta ing Facebook. Uga nglacak konversi, piksel Facebook uga ngidini sampeyan nggawe pamirsa khusus situs web.

Contone, sampeyan bisa nggunakake piksel Facebook kanggo pangguna klompok sing ndeleng produk tartamtu, banjur sampeyan bisa nuduhake sapa wae sing ndeleng iklan kasebut ing Facebook (sing diarani retargeting). Yen prospek nambahake item menyang keranjang, nanging ora ngrampungake checkout, liwat retargeting sampeyan bisa nggawa bali menyang troli kanggo ngrampungake pesenan.

Sadurunge ngluncurake siji kampanye Facebook, nyiyapake piksel Facebook kanggo nyekel pamirsa situs web lan nggawe konversi sing dikarepake. Sampeyan bisa sinau cara nyiyapake piksel Facebook kanthi ngeklik kene.

Kowe genti

Yen sampeyan ngetutake limang tips ing ndhuwur, sampeyan bakal bisa sukses ing pariwara Facebook. Pelanggan lan pengunjung situs web minangka wong sing paling gampang didol. Yen sampeyan nuduhake iklan sing disesuaikan karo kabutuhan, sampeyan kudu entuk target. Sisih angel nalika sampeyan nyoba ngukur iklan lan nemokake pelanggan anyar; iku nalika nyoba kabeh saka target, pamirsa, penempatan, anggaran, lan iklan. Nanging sadurunge sampeyan bisa entuk tahap strategi pemasaran Facebook, sampeyan kudu milih dhasar-dhasar kasebut.

Pira saka limang kesalahan iki sing sampeyan lakoni?

2 Komentar

  1. 1

    Hei Steve,

    Matur nuwun kanggo nuduhake, iki minangka sing kudu diwaca kabeh wong sing nggunakake utawa ngrancang nggunakake iklan facebook.

    Kaping pisanan, kita kudu netepake kanthi jelas lan ngerti sapa sing dadi target pamirsa. Yen langkah iki ora kejawab, sampeyan bakal nggunakake dhuwit kanthi sia-sia.

    Ya, Facebook dadi ketat banget babagan persetujuan, angel banget kanggo sawetara ceruk kanthi visual nuduhake subyek Iklan, utamane babagan layanan.

  2. 2

    Thanks kanggo pandhuan sing apik kanggo mbukak Iklan! Nanging ana cara liya kanggo promosi ing Facebook. Sampeyan bisa nggunakake sawetara alat otomatis kanggo nambah kanca, ngirim pesen lsp.

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.