Wawasan: Materi Iklan sing Nggawe ROI ing Facebook lan Instagram

Pariwara Facebook

Mlaku kampanye iklan Facebook lan Instagram sing efektif mbutuhake pilihan pemasaran lan kreatif iklan sing apik. Milih visual sing bener, salinan iklan, lan ajakan-tumindak bakal menehi sampeyan asil paling apik kanggo nggayuh target kinerja kampanye. Ing pasar, ana akeh masalah babagan sukses cepet ing Facebook - sepisanan, aja tuku. Pemasaran Facebook bisa digunakake kanthi apik, nanging mbutuhake pendekatan ilmiah kanggo ngatur lan ngoptimalake kampanye sedina, saben dina. Gampang gagal ing pemasaran Facebook yen sampeyan ora nindakake proses kanthi serius lan gelem ngupayakake kanthi tenanan, nyoba lan nyaring tanpa henti, lan gagal 95% wektu.

Saka pengalaman pirang-pirang taun, iki sawetara taktik utama kanggo nggayuh sukses ing media sosial kanthi sukses:

Nggawe Rencana Tes Kreatif lan Terus Eksekusi

Langkah siji kanggo nggawe kampanye sing sukses yaiku ngerti lingkungan sing sampeyan pariwara: ing babagan iki, kita ngomong babagan pariwara ing feed berita Facebook. Yen sampeyan pariwara ing Facebook, iklan bakal ditampilake ing antarane kiriman saka kanca lan konten liyane, sing pancen apik banget kanggo para pamirsa, mula entuk perhatian mbutuhake kreatif sing cocog karo konten saka pangguna liyane. Kanggo mbedakake foto plancongan, gambar kanca lan kulawarga sing keren, lan postingan topik sosial liyane, visual iklan Facebook pancen apik banget, nanging katon kaya sing bakal dikirim utawa kanca.

Gambar tanggung jawab kanggo 75-90% kinerja iklan, mula iki minangka fokus utama.

Proses ngenali gambar sing optimal diwiwiti, ora kaget, kanthi tes. Disaranake tes awal 10-15 gambar marang siji pamirsa. Aja kuwatir salinan iklan, lan tetep salin padha kanggo saben gambar sing dites, dadi sampeyan mung nggarap siji variabel sekaligus. Kita ora bisa negesake cukup iki. Sampeyan ora bakal ngerti apa sing bisa ditindakake yen sampeyan wiwit nyoba macem-macem variabel ing gerbang, lan sampeyan bakal mbuang-mbuwang akeh wektu lan dhuwit. Entuk gambar sing bener cukup dadi tantangan - aja nganti mbuwang banyu supaya pemenang ora katon jelas. Mung sawise duwe gambar sing menang, sampeyan bakal nyoba salinan, kanggo nambah 10-25% kinerja iklan. Biasane mung ndeleng tingkat sukses 3-5% nalika nyoba gambar, mula butuh akeh cobaan lan kesalahan supaya bisa sukses, nanging tes bakal mbantu sampeyan ngenali gambar sing kuwat kanggo nggayuh tingkat konversi sing optimal.

Gambar Photographic Sing Paling Cocog

Foto sing digawe pangguna biasane ngluwihi fotografi profesional nalika nerangake saluran media sosial. Ngopo Amarga Facebook minangka lingkungan konten sing digawe pangguna, para pangguna luwih bisa dipercaya iklan sing rumangsa kaya apa sing wis ditemokake ing newsfeed. Kanthi tembung liyane, iklan sing sukses rumangsa organik. Pikirake "selfie," dudu iklan majalah profesional. Coba cermin kualitas selfie liyane saka konten ing newsfeed, kanthi getaran luwih akeh ing omah. Iki kurang ditrapake ing Pinterest, ing endi kualitas visual saka postingan cenderung luwih unggul.

Gambar Iklan Facebook

Kajaba, nalika nerangake foto wong, gunakake gambar wong sing katon apik lan bisa diakses, nanging dudu supermodel (yaiku nampilake wong sing katon kaya wong sing bisa ketemu ing dalan). Umume, wanita lan bocah sing seneng mesthi dadi taruhan sing kuat. Pungkasane, motret dhewe nganggo smartphone utawa kamera liyane, lan yen bisa, aja gumantung karo fotografi saham. Fotografi saham biasane "profesional" utawa kaleng lan kurang impersonal, uga nggawa tambahan bagéyan masalah legal lan hak-hak hak panggunaan komersial.

Apa Mengkono Sawise Sampeyan Nggawe Iklan sing Sukses

Dadi, sampeyan kerja keras, sampeyan netepi aturan, nggawe "iklan pembunuh" lan entuk konversi apik - udakara seminggu, utawa bisa uga luwih suwe. Banjur, kemenangan sing menang kanthi angel wiwit lunyu, amarga pariwara wiwit ora akrab, lan mula ora kuwat, kanggo para pamirsa. Iki khas banget. Iklan Facebook duwe urip sing sithik, lan dheweke bakal mandheg nindakake sawise nggawe dheweke kakehan lan ngilangi kabaruan.

Kreatif Iklan Facebook

Saiki apa? Aja putus asa - ngowahi iklan sing sukses luwih gampang tinimbang diwiwiti saka awal. Sampeyan wis ngerti format sing sukses, mula aja ngganti. Owahi komponen cilik kaya model lan warna sing beda, nanging aja nganggo struktur iklan sing ndasari. Siji-sijine cara kanggo ngenali hit sing jelas yaiku nindakake tes cilik. Sampeyan bisa uga kudu terus golek gambar sawise nyoba conto cilik kaya iki amarga iki game nomer. Sampeyan bisa nyana nyoba atusan gambar sadurunge ngenali pemain sing kuwat.

Terus Ngoptimalake Kanggo Nggawe Target ROI

Minangka pengiklan Facebook utawa Instagram, sampeyan kudu terus tes - 7 dina seminggu, 18 jam saben dina - amarga pariwara bakal cepet, sampeyan bakal mesthi nyoba, lan kanthi realistis, sampeyan kudu ngenteni ngenteni 10-15% saka anggaran saben wulan kanggo nyoba.

Saingan lan sukses ing pariwara media sosial kudu kerja keras kanthi fokus ing tes iteratif sing terus-terusan. Ing pengalaman sing akeh banget, mung 1 saka 20 iklan sing dites sing bakal sukses, mula kemungkinane kesed bakal nggawe sampeyan 95% wektu. Mung udakara 5 gambar saka saben 100 karya sing wis dites, lan sadurunge sampeyan miwiti ngapiki elemen liyane.

Nguasai seni pariwara Facebook kalebu sabar lan pendekatan sing tuntas, langkah-langkah, kuantitatif lan analitis. Elinga yen pangowahan nambah, lan sawetara perbaikan cilik sing bisa nyebabake ROI saya gedhe. Kemajuan sing tetep lan kemenangan cilik bakal cepet banget ngasilake merek lan anggaran sampeyan.

Tes Tes Facebook

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.