Mripat duwe pamriksa ejaan

41andcd5khl sl160Minggu iki aku bubar maca Ngatur Basa Ibu: Saka Olde English nganti Email, Crita Kusut Ejaan Inggris by David Wolman.

Sampeyan bisa uga ora ngerti apa ortografi lan etimologi lan ora apa-apa. Aku ngerti aku dadi tukang daging tata bahasa lan ejaan, nanging buku iki nggawe aku rumangsa luwih apik babagan katrampilan. Ana pirang-pirang yuta tembung ing basa Inggris, nanging rata-rata lulusan sekolah menengah ngerti udakara 60,000. Kasunyatane yaiku umume kita ora duwe pitunjuk apa mayoritas tembung ing basa kita dhewe!

Kita minangka basa sing ora bener kanthi fonetis lan basa sing meh mokal kanggo dipelajari. Sawetara wong percaya manawa ejaan sing salah yaiku tandha ora nggatekke, nanging Shakespeare dhewe biasane nggawe utawa salah nulis tembung nalika dheweke pas. Dheweke rumangsa huruf lan tembung kaya lempung kanggo pematung. Bayangake yen aku nggawe tembung-tembung sing muncul dhewe ing blog iki, wong-wong bakal ngremehake aku (pas sadurunge budhal).

Nalika pindhah menyang milenium anyar, kita bakal nggunakake tembung babagan teknologi sing bisa uga ora ana ing kamus resmi ... lan uga penerbit kamus ora bisa setuju apa sing nggawe lan apa sing ora.

Yen sampeyan ora ngandel yen nggawe tembung anyar nalika lagi mlaku, sampeyan kudu mbalek wektu maneh OK…. utawa iku nggih… Utawa iku oll korrect or ole kurreck. Coba pikirake, putu sampeyan bisa uga duwe bagean saka obrolan saben dinane, rofl, lmao, asap, lol, ttfn.

Ora percaya? Kepiye tembung kasebut Scuba, sing biyasane dadi akronim kanggo Aparat Pernafasan Underwater. Piye carane blog, sing kurang saka sepuluh taun kepungkur Log web! Kanthi tembung kasebut wis digawe blogger, blogging, blogging lan blogware. Minangka wektu sing cukup nyenengake amarga pirang-pirang tembung, singkatan utawa kode cendhak sing digawe online saiki digunakake internasional.

Kajaba iku, apik banget manawa pariwara lan pemasaran ora kudu netepi aturan ortografi. Kita duwe perusahaan kaya Google, kayata iPhone lan produk kaya Seesmic sing kabeh bisa ditampa - nanging kita ora duwe toleransi banget kanggo ejaan sing ora sengaja ing konten kita dhewe. Kayane apik banget.

Matur suwun, kita isih bisa ngandelake mantra!

Mripat duwe pamriksa ejaan,
Kasedhiya karo Segara Pea.
Iki pesawat lee tandha papat revue sandi
Miss Steaks aku bisa simpul segara.
Mripat nyerang teluk lan ngetik tembung
Lan bobote papat jarene loro
Cuaca mripat amarga aku salah nulis
Ngandhani kula terus nimbang.

Aku ngajak sampeyan njupuk salinan buku, kalebu sejarah sing apik banget. David tetep maca kanthi gampang banget. Luwih nyenengake yaiku dheweke nyritakake kabeh asal-usul basa Inggris nalika dheweke, ngunjungi papan sing wis diowahi. Yaiku a maca gedhe!

3 Komentar

  1. 1

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.