12 Piwulang sing Diaplikasi saka Kepemilikan Ekstrim nganti Pemasaran

buku kepemilikan nemen

Pelaksanaane strategi pemasaran sing gedhe yaiku saldo macem-macem variabel. Tanpa rencana sing cukup lan strategi jangka panjang, marketing agile upaya bisa ngganggu merek. Nanging upaya pemasaran sing alon lan kritis bisa menehi gaya. Ing endi wae ing tengah yaiku sukses, mbutuhake fokus terus ing target jangka panjang organisasi, nanging duwe sumber daya sing bisa ngowahi arah lan strategi kanthi wektu nyata nalika asil diwiwiti.

Kepemilikan EkstremAku bubar maca Kepemilikan Ekstrim: Kepiye US Navy segel timbal lan menang. Maca pelajaran sing apik babagan perang lan kepiye bisa digunakake kanggo upaya bisnis saben dinane. Minangka Veteran Angkatan Laut, aku kira ora seneng banget babagan apresiasi buku kasebut. Nanging minangka pamilik bisnis, aku ora bisa setuju luwih akeh babagan pelajaran sing dipelajari lan kepiye cara ditrapake kanggo bisnisku.

Tembung-tembung ing sawijining kaca mlumpat saka kertas nalika dakwaca. Gegayutan karo panganggit buku, aku bakal nyritakake elemen utama kepemimpinan lan aplikasi kasebut menyang strategi pemasaran umum organisasi:

  1. gol - analisis misi pemasaran, ngerti pengaruhe kanggo perusahaan, wong, lan gaweyan sampeyan. Identifikasi lan negara misi pemasaran sampeyan lan negara pungkasan kanggo saben kampanye.
  2. Resources - ngenali anggaran, personel, aset, alat, konsultan, lan wektu sing kasedhiya kanggo saben kampanye.
  3. Perencanaan - desentralisasi proses perencanaan, nguatake para ahli ing saben medium utawa strategi kanggo nganalisa tumindak sing bisa ditindakake.
  4. pilihan - nemtokake kampanye sing paling apik, condhong milih gampang kampanye lan sumber daya fokus sing bakal menehi pengaruh paling gedhe.
  5. nguatake  - ahli pemasaran kanggo nggawe rencana kanggo saluran sing dipilih lan strategi sing duwe keahlian lan pengalaman.
  6. Kontingen - Rencanakake kemungkinan kontingensi liwat saben tahapan kampanye. Kepiye sampeyan bisa nggedhekake asil nalika kampanye dileksanakake? Kepiye proses nalika kedadeyan salah?
  7. risiko - nyuda resiko sing bisa dikontrol sabisa-bisa. Apa ana proses pangaturan, editorial, lan persetujuan sing bisa ditrapake kanggo njamin kepatuhan?
  8. Delegasi - aktifake para ahli kanggo nglakokake bagean saka rencana nalika sampeyan bisa mandheg lan njupuk kepemimpinan kanggo kabeh proses. Tugas sampeyan kanggo mesthekake tabrakan bisa dihindari, lan sumber daya digunakake kanggo njamin sukses misi umume.
  9. monitor - terus mriksa lan takon babagan rencana babagan informasi sing bakal ana, supaya bisa terus sukses.
  10. Brief  - komunikasi rencana kanggo kabeh peserta lan aset pendukung, negesake maksud kepemimpinan.
  11. Takon  - takon pitakon lan melu diskusi lan interaksi karo kabeh wong supaya bisa ngerti kabeh aspek saben kampanye lan kepiye sesambungane.
  12. debrief - Nganalisis piwulang sing dipelajari lan ngetrapake ing perencanaan mbesuk sawise kampanye dileksanakake.

Cukup narik kawigaten, ora prelu aku ngowahi akeh tembung kanggo ngetrapake piwulang sing padha sing dipelajari ing perang kanggo sing ana ing kampanye pemasaran. Liwat saben tahap proses iki nganti ana ing kampanye lan pembahasan, fokus utamane nggunakake sumber daya kanthi efektif, nggunakake kanthi efisien, lan banjur ngetutake kanggo ngetrapake pelajaran sing dipelajari.

Uga ana hirarki sing ora katon ing kene sing kudu ora dingerteni. Yen iki cara sampeyan ngatur departemen pemasaran lan anggaran, saben kampanye bakal selaras karo target organisasi. Kita gumun karo akeh gaweyan sing dijaluk dening klien sing ora align kanthi nilai nyata kanggo organisasi. Yen ora ngewangi dhasar - aja nganti rampung!

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.