Apa sing Ditulisake karo Idin sing Disimak?

Depositphotos 15656675 s

Kanada ngupayakake nambah peraturan babagan SPAM lan pedoman sing kudu ditindakake bisnis nalika ngirim komunikasi email karo sing anyar Undhang-undhang Anti-SPAM Kanada (CASL). Saka ahli pangiriman sing wis dakkandhakake, undang-undang kasebut ora cetha banget - lan miturut pribadi, aku aneh yen duwe pamrentah nasional sing ngganggu masalah global. Bayangake nalika kita entuk sawetara atus pamrentah sing beda nulis undang-undange dhewe… pancen mokal.

Salah sawijining aspek CASL yaiku bedane ditulis lan gawe katut ijin. Idin sing ditulis minangka metodologi pilihan sing nampa email kanthi bener ngeklik utawa ndhaptar awake dhewe. Idin sing diwenehake ora beda. Aku tau entuk bantahan karo wakil pangiriman layanan email utama babagan iki. Dheweke wis menehi kertu bisnis kanthi alamat email - lan aku nggunakake gawe katut ijin kanggo ngirim email newsletter kula. Dheweke ngeluh langsung menyang panyedhiya layanan email sing nyebabake saya rame. Dheweke rumangsa yen dheweke ora menehi idin. Aku ngrasakake.

Dheweke salah, mesthi. Nalika pandangan pribadine minangka syarat kanggo ijin sing dikatutake, durung ana peraturan kaya ngono (durung). Ing undang-undang CAN-SPAM Amerika Serikat, sampeyan ora perlu ijin tersirat utawa ditulis kanggo ngirim email menyang sapa wae… Sampeyan mung kudu menehi mekanisme milih yen sampeyan ora duwe hubungan bisnis karo pelanggan. Bener ... yen sampeyan duwe hubungan bisnis, sampeyan ora kudu milih metu! Nalika iku aturane, panyedhiya layanan email luwih milih platforme.

Diandharake contone Tuladhane Idin sing Diwenehake

Ing CASL, iki minangka conto prabédan antarane ijin sing ditulis karo sing ora nyata:

  • Idin sing Ditulis - Pengunjung situs sampeyan ngisi formulir langganan kanthi tujuan dilebokake ing dhaptar sampeyan. Email konfirmasi sing dipilih dikirimake sing mbutuhake panampa ngeklik link kanggo ngonfirmasi yen pengin dilebokake ing dhaptar kasebut. Iki dikenal minangka metodologi pilihan kaping pindho. Nalika ngeklik link kasebut, tanggal / wektu lan cap IP kudu direkam nganggo cathetan langganan.
  • Idin sing Diwenehake - Pengunjung situs sampeyan ngisi formulir registrasi kanggo ndownload whitepaper utawa ndhaptar acara. Utawa konsumen menehi alamat email liwat kertu bisnis utawa nalika mriksa. Dheweke ora kanthi nyata menehi ijin supaya pengin komunikasi komunikasi email saka sampeyan; mulane, idin diwenehake - ora ditulis. Sampeyan isih bisa ngirim komunikasi email menyang wong kasebut, nanging mung sajrone wektu winates.

Nalika meh kabeh istilah panyedhiya email nyatakake yen sampeyan kudu duwe ijin, dheweke nyedhiyakake kabeh cara ngimpor dhaptar sing bisa ditemokake utawa bisa dituku. Dadi, rahasia industri sing kotor yaiku entuk dhuwit akeh saka klien sing ngirim SPAM nalika mlaku ngubengi industri kasebut kanthi mbengok yen dheweke pancen nentang. Lan kabeh teknologi pangiriman, algoritma, lan sesambetan super-duper saka ESP ora masalah squat… amarga ora bisa ngontrol apa sing mlebu ing kothak mlebu. Panyedhiya Layanan Internet. Iku rahasia kotor ing industri kasebut.

Kepiye Pengaruh Pengaruh Inbox?

Nyatakake kanthi ijin sing ora disiratkan ora duwe pengaruh langsung marang kemampuan sampeyan tekan kothak mlebu! Panyedhiya layanan internet kaya Gmail ora duwe pitunjuk nalika nampa email apa sampeyan duwe idin kanggo ngirim… aja ngelingi kasunyatan manawa ditulis utawa ora diwenehake. Dheweke bakal mblokir email adhedhasar verbiage, alamat IP sing dikirim, utawa sawetara algoritma liyane sing digunakake. Aku bakal nambah yen sampeyan entuk kalah karo definisi pribadi sampeyan gawe katut, sampeyan bisa ngunggahake laporan SPAM lan pungkasane wiwit kangelan nggayuh kothak mlebu.

Aku wis mesthi ujar manawa industri pancen pengin ngatasi masalah kasebut karo SPAM, mula nggawe ISP ngatur idin. Contone, Gmail bisa ngembangake API kanggo milih sing ngerti yen pangguna wis menehi idin kanggo nampa email saka vendor. Aku ora yakin kenapa dheweke ora nindakake iki. Aku gelem taruhan sing diarani adhedhasar ijin panyedhiya layanan email bakal njerit yen kedadeyan kasebut ... bakal kelangan akeh dhuwit kanggo ngirim SPAM.

Yen sampeyan ngirim email komersial lan pengin ngukur kemampuan sampeyan tekan kothak mlebu, sampeyan kudu nggunakake layanan kaya sponsor ing 250ok. Dheweke inbox informan nyedhiyakake dhaptar wiji alamat email kanggo ditambahake ing dhaptar email banjur bakal dilaporake manawa email sampeyan langsung menyang folder sampah utawa mlebu ing kothak mlebu. Kurang luwih 5 menit kanggo persiyapan. Kita nggunakake ing CircuPress ing ngendi kita ndeleng papan kothak mlebu sing apik. Layanan kasebut uga bakal menehi katrangan manawa layanan sampeyan wis entuk dhaptar ireng utawa ora.

Aturan Kanada njupuk langkah liyane lan menehi watesan 2 taun ngirim email menyang sapa wae sing duwe ijin tersirat. Dadi, yen wong sing duwe hubungan bisnis menehi alamat email, sampeyan bisa ngirim email… nanging mung kanggo jangka wektu tartamtu. Aku ora yakin kepiye carane ngetrapake undang-undang kasebut. Aku ngira panyedhiya layanan email kudu ngrubah sistem kanggo nggabungake impor dhaptar kanggo idin sing ora sah sing ngidini sampeyan nambah jejak audit yen ana keluhan. Oh, lan CASL mbutuhake sampeyan entuk idin nyata saka kontak sing wis ana ing dhaptar sampeyan tanggal 1 Juli 2017 nggunakake a kampanye konfirmasi maneh. Pemasar email bakal entuk sing paling penting!

Info liyane babagan CASL

Cakemail wis nindakake tugas sing apik kanggo nggabungake pandhuan kanggo CASL - sampeyan bisa download kene. Oh - lan yen sampeyan pengin ngatur lengganan luwih apik, wenehi Unroll.me cobi! Dheweke nglacak saben email sing tekan kothak mlebu gmail lan ngidini sampeyan muter konten sing sampeyan karepake, utawa batal saka konten sing sampeyan ora karep. Gmail kudu tuku!

Cathetan pungkasan babagan iki. Aku ora pengin wong nganggep aku minangka pengacara SPAM. Aku ora… dakkira idin idinstrategi email adhedhasar-asil nyedhiyakake asil bisnis sing luar biasa. Nanging, aku uga bakal nambah manawa aku realistis babagan iki lan wis ndeleng perusahaan tuwuh dhaptar email lan sabanjure tuwuh bisnis kanthi agresif ijin tersirat program.

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.