Napa Aku Makarya Gratis lan Wil Wheaton bisa uga salah

wutah konten vs mbayar sing ora dibayar

Pos iki dudu debat, lan aku ora nyoba miwiti debat karo Wil Wheaton lan jabatane, sampeyan ora bisa mbayar sewa kanthi platform unik lan tekan situs sing kasedhiya. Wil Wheaton minangka merek sing mantep kanthi pandhuan sing penting. Dheweke kerja keras kanggo ngembangake pamirsa lan komunitas - mula rame lan setuju karo pendiriane.

Wil Wheaton sopan anggone nanggapi. Dheweke uga trampil nindakake ing publik ... njupuk kapitalisme ala, eksploitatif dina iki kabeh nesu. Nanging umume kita ora Wil Wheaton. Umume kita nyoba nambah jangkauan lan pamirsa lan gelem nandur modal nalika nindakake. Kesempatan kanggo nggayuh pamirsa kaya HuffPo, nyatane, investasi. Ora mbayar pariwara, biayane kanggo nyuplai sawetara bakat.

Ayo luwih dhisik ngrembug babagan mammoth, kéwan kapitalis sing diarani Huffington Post. Martech Zone terus tuwuh kanthi angka dobel kaping pindho saben taun. Sawise dasawarsa online, blog kasebut terus narik kawigaten para klien ing agensi kita, DK New Media. Wutah penghasilan langsung apik, nanging Jenn (mitra bisnis) lan aku ngerti manawa kudu terus nandur modal ing blog kanggo menehi aliran penghasilan sing bisa nyebabake bathi kanggo publikasi kasebut.

Nalika publikasi kasebut entuk untung sing signifikan (ora kalebu karya agensi), masarakat bisa uga nanggapi cara sing padha karo kita babagan panulis tamu lan konten sing dikirim. Kita nerbitake sawetara postingan saben minggu saka para tamu nalika yakin manawa pamirsa bakal entuk bathi saka konten kasebut. Kita uga ora menehi ganti rugi marang perusahaan utawa individu kasebut.

Apa?

Kita durung menehi ganti rugi pangarang tamu (amarga) amarga wis nandur modhal sajrone dasawarsa kanggo nambah pamirsa. Aku nandur modal paling ora seprapat wektu saben minggu kanggo maca nada, komunikasi karo perusahaan, ngevaluasi platform, nggawe podcast, nambah program video, maca buku, nekani acara lan mbayar platform sing ndhukung publikasi iki. Aku wedi mikir apa regane wektu kasebut ... Aku regane nganti jutaan. Aku ora bisa mbayar sewa kanthi investasi iku!

Apa Wil Wheaton bisa mbayar sewa kanthi postingan blog babagan Huffington Post? Aku ora percaya.

Para pamirsa duwe nilai. Kita wis mbayar jangkoan kasebut sajrone ewonan jam lan ewonan dolar kanggo investasi lan promosi langsung. Bayaran kanggo para tamu tamu duwe kesempatan kanggo nggawe panguwasa karo pamirsa lan narik kawigaten supaya bisa melu karo dheweke amarga alasan bisnis. Perusahaan sing wis nandur modhal kanggo nulis konten sing apik karo kita, wis sadhar langsung bathi saka kiriman kasebut. Dadi, nalika aku durung mbayar konten kasebut, pamirsa duwe

Kanggo kita sing ora misuwur lan terus kerja keras kanggo nambah wewenang lan tekan online, kesempatan kanggo nggayuh lan narik kawigaten pamirsa wong liya sing terus nandur modal minangka kesempatan sing apik. Aku ora percaya yen eksploitasi… minangka kesempatan sing saling nguntungake supaya bathi bisa dirundingake.

Kasunyatane yaiku profesional PR sing nggayuh Wil Wheaton dibayar. Dadi HuffPo mbuwang dhuwit kanggo njaluk selebriti kaya dheweke. Aku yakin Pak Wheaton bisa uga negosiasi kesepakatan sing bakal entuk bathi - langsung lan ora langsung. Mangkene sawetara cara:

  • Promosi Buku - Pak Wheaton minangka panulis sing wis sukses. Bisa uga dheweke bisa negosiasi promosi gratis bukune ing pamirsa Huffington Post. Bisa uga ditindakake kanthi ajakan-ajakan sing cocog ing sawetara kategori utawa topik, utawa malah njaluk supaya Huffington Post mriksa buku-buku kasebut ing perdagangan. Iki bisa nyebabake sawetara dodolan buku!
  • Telpon-Kanggo-Tindakan - Pak Wheaton bisa uga bisa negosiasi babagan ajakan-tumindak ing bio Huffington Post sing nyengkuyung supaya wong-wong pesen Pak Wheaton supaya bisa ngomong. Ngomong minangka arus bathi sing nguntungake kanggo sing duwe status selebriti kaya Pak Wheaton.
  • Acara HuffPo - Bebarengan karo HuffPost Live, Huffington Post uga promosi lan sponsor sawetara acara regional lan nasional. Mungkin Pak Wheaton bisa negosiasi babagan kemampuan dadi juru wicoro selebriti sing mbayar ing acara kasebut - lan malah duwe tandha tangan karo saben buku.

Intine yaiku aku percaya Pak Wheaton bisa kanthi gampang dieksploitasi organisasi kaya HuffPo kanggo narik perhatian, pamirsa, lan - pungkasane - penghasilan kanggo dheweke. Lan penghasilan kasebut mbayar sewa!

Napa Aku Makarya Gratis

Aku nulis free isi ing situsku, aku nulis free konten kanggo situs liyane sing aku pengin melu pamirsa, lan aku ngomong free ing acara sing duwe prospek aku pengin melu. Mesthi aku uga nulis mbayar konten kanggo klien lan aku mbayar kanggo ngomong ing acara liyane. Kadhangkala, kita malah mbayar acara nasional kanggo nutupi publikasi kasebut. Kanthi tembung liyane, aku kadang mbayar mung kanggo nggayuh pamirsa ing acara kasebut!

Saben kesempatan dievaluasi adhedhasar cara supaya bisa entuk manfaat saka pajanan lan sapa sing bisa jaringan karo ing kana. Kita kerja gratis strategi wis bathi banget kanggo kita. Beban saka siji acara bakal entuk kontrak sing ora bisa ditindakake kanthi merek nasional. Merek kasebut nyebabake merek liyane. Lan terus.

Dadi, aku bisa mbayar sawetara atus dolar kanggo postingan blog. Utawa, aku bisa nutup bisnis karo pamirsa lan entuk puluhan ewu utawa malah atusan ewu dolar kontrak. Saiki sampeyan ngerti sebabe aku kerja free.

Nyatane, ora mung kerja gratis - Aku asring mbayar kerja kanthi gratis! Kanthi kemitraan karo Dittoe PR, kita wis nandur modhal kanggo golek pamirsa sing ditarget lan relevan sing pengin digayuh. Tim sing duwe bakat ing Dittoe PR nyedhiyakake bakat kanggo publikasi kasebut kanggo nyedhiyakake kesempatan kasebut. Kita terus ngasilake bathi saka hubungan kasebut - makarya kanggo perusahaan ing pamirsa sing ora bakal bisa ditemokake.

Panguwasa Moral

Apa sampeyan? tau nulungi wong tanpa bayaran? Apa sampeyan nate njupuk sampah lan mbuwang sampah? Apa sampeyan nate menehi dhuwit kanggo wong sing ora duwe omah? Napa sampeyan bakal nindakake iku? Kita mbayar pejabat pamrentah kanthi akeh dhuwit supaya dalan kita tetep resik lan bisa nulungi wong-wong sing kurang mampu. Nanging, kita isih nindakake amarga welas asih.

Aku ora pengin urip ing jagad sing ora ana sing nindakake apa-apa kajaba dheweke menehi ganti rugi. Minangka pamilik bisnis, aku bisa njamin manawa sampeyan bakal ora duwe bisnis yen kaya sikap sing dakgawe. Aku duwe sawetara kanca sing ora bisa ndeleng kaya iki, banjur krungu frustasi amarga usahane ora bakal tuwuh. Aku percaya ngewangi wong luwih dhisik wis dadi sarana paling gedhe kanggo nambah bisnis. Lan yen aku ngewangi wong kanthi gratis, dheweke asring ngubungake bisnisku karo pelanggan sing mbayar.

Aku ora takon babagan moralitas Pak Wheaton, nanging aku ora ngerti babagan manawa perusahaan laba ngeksploitasi wong kanthi njaluk menehi bakat ing perdagangan. Apa Pak Wheaton ngeksploitasi kasunyatan manawa Huffington Post duwe dhuwit sanajan resiko lan investasi sing wis digawe kanggo mbangun komunitase? Dheweke wis mbayar lan terus mbayar kanggo pangopènan lan promosi terbitan - kenapa ora digatekake?

Edge Leading

Aku lagi maca Puncak Kurang sapunika dening Jeff Olson lan analogi kasebut yaiku petani. Tandur sisih, tandur, banjur wenehi mupangate. Wong tani ora dibayar yen nandur wiji, dheweke mung entuk bayaran yen wiji kasebut ditanduri kanthi ati-ati lan ngasilake asil gaweyane. Aku ngajak kabeh wong kanggo nandur wiji ing endi wae ... sampeyan bakal ngasilake yen sampeyan lagi tua!

Gabung karo Blab

Kevin Mullett lan aku bakal ngobrol babagan topik iki dina Kamis Blab ing Match Cage Marketing sabanjure! Muga-muga sampeyan bisa gabung karo kita.

2 Komentar

  1. 1

    Sarujuk Sampeyan kudu milih penulis apa dheweke krasa ekspos kasebut bakal menehi ganti rugi kanggo wektu lan gaweyane. Ora padha karo panulis freelance enom sing dijaluk nulis kanthi gratis (utawa 6 sen / tembung, ora cedhak) tanpa entuk kredit penulis. (Lan dakkarepake para penulis ora akeh mbayar!)

    Pungkasane, ana nilai jual beli lan endi garis kasebut bakal ganti saya suwe saya suwe lan kanthi publikasi. Sanajan aku kerja dadi panulis lepas, aku ngerti yen ana hierarki: makarya saya mboseni & kurang pangenalan, saya akeh bayarane. Dadi manual nulis manual bisa mbayar kanthi cukup. Nulis fiksi asring pungkasane ora mbayar apa-apa nanging isih bisa gawe marem penulis.

    • 2

      Aku isih bakal mbantah kanthi dhuwit minangka pangukuran nilai. Freelancer enom sing kerja ing 6 / sen utawa ora cedhak, nggawe resume lan ngasah kerajinane. Aku ora ngasilake dhuwit nalika isih profesional. Nalika sampeyan nggarap kerajinan lan dadi luwih apik, sampeyan bakal dadi luwih terkenal. Aku biyen kerja ing koran ing endi desainer dianggep hebat lan entuk upah sing nggegirisi, nanging kesempatan kasebut mulang supaya bisa kreativitas, produktivitas, lan sinau platform sing ora nate disedhiyakake ing sekolah. Ketrampilan kasebut nggawe dheweke luwih kompetitif ing papan kerja lan bisa nemokake proyek sing luar biasa.

      Mung amarga sampeyan ora entuk bayaran dina iki, ora ateges sampeyan ora nggawe nilai bangunan lan mengko bakal dibayar.

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.