Formula Excel kanggo Ngrencanakake Pembaruan Sosial miturut Dina Minggu

Excel - nggawe Hootsuite utawa Agorapulse Media Sosial Impor kanggo Twitter

Salah sawijining klien sing bisa digunakake duwe musiman sing cukup konsisten karo bisnis. Amarga iku, kita seneng gawe jadwal nganyari media sosial luwih dhisik supaya ora kuwatir tekan tanggal lan wektu tartamtu kasebut.

Umume platform penerbitan media sosial nawakake kemampuan unggah akeh kanggo jadwal tanggalan media sosial sampeyan. Wiwit Agorapulse yaiku sponsor saka Martech Zone, Aku bakal ngeterake proses sampeyan. Minangka pengamatan, dheweke uga menehi fleksibilitas nalika ngunggah file sing misahake koma (CSV) amarga sampeyan pancen bisa menehi peta kolom file tinimbang menehi kode hard.

Nalika nggawe file CSV, kita ora pengin mung tweet 7 dina seminggu kanthi cepet. Kita pengin nyetel CSV ing dina kerja tartamtu lan sawetara wektu acak saben esuk. Ing conto iki, aku bakal ngisi spreadsheet kanthi nganyari media sosial esuk dina Senen, Rebo, lan Jumuah.

Formula Excel kanggo Ngitung Dina Minggu

Sampeyan kudu miwiti karo Excel Spreadsheet, dudu file CSV, amarga bakal digunakake Formula Excel banjur ekspor file menyang format CSV. Kolomku gampang banget: tanggal, Tèks, Lan URL. Ing sel A2, formula aku golek dina Senen kaping pisanan sawise dina iki. Aku uga bakal nemtokake wektu jam 8 esuk.

=TODAY()+7-WEEKDAY(TODAY()+7-2)+TIME(8,0,0)

Formula iki mlumpat ing minggu ngarep lan banjur ditemokake dina Senen ing minggu kasebut. Ing sel A3, aku mung kudu nambah 2 dina menyang Tanggal ing A2 kanggo entuk tanggal Rebo:

=A2+2

Saiki, ing sel A4, aku bakal nambah 4 dina supaya bisa entuk tanggal Jumuah:

=A2+4

Kita durung rampung. Ing Excel, kita kanthi otomatis bisa nyeret seri sel kanggo Excel kanthi otomatis ngetung formula ing baris sabanjure. 3 larik sabanjure mung bakal nambah seminggu menyang kolom sing diitung ing ndhuwur. A5, A6, A7, A8, A9, lan A10 yaiku:

=A2+7
=A3+7
=A4+7
=A5+7
=A6+7
=A7+7

Saiki, sampeyan mung bisa nyeret formula kanggo nganyari kaya sing pengin diimpor.

rumus dina minggu sing unggul

Random Times ing Excel

Saiki yen wis nemtokake kabeh tanggal, mula kita ora pengin diterbitake ing wektu sing tepat. Dadi, aku bakal masang kolom ing jejere kolom A banjur ing kolom B, aku bakal nambah nomer acak omah lan menit menyang wektu ing kolom A, nanging ora kliwat awan:

=A2+TIME(RANDBETWEEN(0,3),RANDBETWEEN(0,59),0)

Saiki seret formula mudhun saka B2:

excel nambah wektu

Ana ing kana! Saiki kita duwe kolom dina Senen, Rebo, lan Jumuah kanthi wektu acak antara 8 esuk nganti awan. Priksa manawa sampeyan nyimpen Spreadsheet Excel (AS Excel) saiki. Kita bisa uga pengin bali menyang spreadsheet iki saben kuartal utawa saben taun nalika gawe jadwal nganyari sosial sabanjure.

Nyalin Nilai ing Excel

pilih Sunting> Salin saka Menu Excel sampeyan lan mbukak Lembar Kerja Excel anyar - iki bakal dadi lembar kerja sing diekspor menyang CSV. Nanging aja nempelake kolom kasebut. Yen sampeyan tindakake, formula bakal disisipake lan dudu angka nyata. Ing lembar kerja anyar, Pilih Sunting> Tempel Khusus:

excel copy paste menu khusus

Iki nyedhiyakake jendhela dialog supaya sampeyan bisa milih nilai:

excel copy paste nilai khusus

Apa nempelake nomer kanthi desimal? Ora kuwatir - sampeyan mung kudu format kolom minangka tanggal lan wektu.

sel format excel tanggal tanggal

Lan saiki sampeyan duwe data sing dibutuhake! Sampeyan saiki bisa nganyari update sosial lan malah nambah tautan. Navigasi menyang File> Simpen Minangka Lan pilih Nilai separasi koma (.csv) minangka sampeyan Gambar Format. Sing bakal dadi unggah akeh file sing bisa diimpor menyang sistem penerbitan media sosial.

unggah akeh csv

Yen sampeyan nggunakake Agorapulse, sampeyan saiki bisa nggunakake fitur Upload Akeh kanggo upload lan gawe jadwal nganyari sosial

Cara Ngunggah Akeh Nganyari Sosial ing Agorapulse

Pengungkapan: Aku minangka Agorapulse Duta Besar.

One comment

  1. 1

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.