Pemasaran Influencer: Sejarah, Evolusi, lan Masa Depan

Evolusi Pengaruh

Pengaruh media sosial: apa sejatine nyata? Wiwit media sosial dadi cara sing disenengi kanggo komunikasi karo akeh wong ing taun 2004, akeh wong sing ora bisa mbayangake urip tanpa urip. Siji perkara sing media sosial wis mesthi diganti dadi luwih apik yaiku ndemokratis sapa sing bakal misuwur, utawa paling ora kondhang.

Nganti saiki, kita kudu ngandelake film, majalah, lan acara televisi kanggo ngandhani sapa sing misuwur. Saiki masarakat bisa nggunakake media sosial kanggo dadi kondhang ing bidang sing dikarepake. Yen sampeyan pengin dadi internet misuwur kanggo tutorial dandanan, ana komunitas sing nggawe!

Iki tegese uga saiki masarakat bisa golek dhuwit kanthi nggunakake media sosial. Sampeyan bisa nggawe sawetara ing ngisor iki ing komunitas, dadi misuwur amarga basis pengetahuan sampeyan ing komunitas kasebut, lan banjur mbukak kesempatan kanggo postingan influencer.

Gaya urip iki ora tanpa peraturan, sanajan kasunyatane, industri iki kalebu industri anyar. FCC pengin nggawe manawa wong ngerti yen ndeleng pariwara, mula sampeyan bakal asring ndeleng Ditampa Konten nyebarke postingan blog utawa #ad ing postingan Instagram.

Nanging, wong cenderung golek pengaruh media sosial sing luwih dipercaya tinimbang juru bicara selebriti sing mbayar - 70% remaja ujar manawa Youtuber luwih gampang dibandhingake karo selebriti, dene 88% wong percaya karo rekomendasi online kaya sing ditemokake saka kulawarga lan kanca.

Nanging, wong cenderung golek pengaruh media sosial sing luwih dipercaya tinimbang juru bicara selebriti sing mbayar - 70% remaja ujar manawa Youtuber luwih gampang dibandhingake karo selebriti, dene 88% wong percaya karo rekomendasi online kaya sing ditemokake saka kulawarga lan kanca.

Kanggo ngutip Seth Godin, Wong bisa "mambu agenda pimpinan". Iki durung mesthi bener banget babagan pemasaran influencer. Kanggo njaga penggemar sing setya, sampeyan kudu tresna lan percaya karo apa sing sampeyan dukung. Mari Smith dipetik dening John White, Kepiye Pengaruh Influencer Kaya Lilly Singh lan Andrew Sarjana Ngganggu Iklan

Sinau luwih lengkap babagan evolusi pengaruh saka infographic iki!

evolusi pengaruh

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.