ePR Breaking Marketing… ing Eropa

Peraturan ePrivasi

GDPR dikenalake Mei 2018 lan pancen apik. Ya iku regangan. Langit ora tiba lan kabeh padha urip dina. Sawetara liyane ora ngganggu tinimbang liyane. Nopo nopo Amarga manawa diwenehake kanthi bebas, idin tartamtu, informasi lan ora jelas saiki dibutuhake saka warga Eropa sadurunge perusahaan bisa ngirim email. 

Oke…

Nanging ayo rek rek.

Apa raksasa otomasi pemasaran ing jagad iki, HubSpot, Marketos lan liya-liyane ngandhani manawa konten iku raja?

Yen sampeyan nggawe, lan nggawe gerbang, lan promosi, dheweke bakal teka!

Gawe konten juara x10, ngoptimalake, blog babagan iki lan prospek bakal nemokake, download lan sampeyan bakal duwe rincian kontak lan sampeyan bakal bisa nggunakake kampanye email kanthi otomatis kanthi tandha sing dirancang supaya sampeyan ngerti nalika ngerti siyap tuku (amarga bakal ana ing situs web sampeyan kanthi ndeleng isi corong kayata studi kasus, vide demo dll.).

Ora maneh - ora ana ing jagad B2C. Nalika ndownload konten juara x10 kasebut, lan ninggalake rincian kontak, dheweke kudu menehi centhang kothak sing ujar:

Aku seneng sampeyan ngirim email pesen sales lan marketing kadang-kadang.

Dadi… sapa sing gelem milih pesen sales lan marketing? 

Dadi, urutan tradisional / inbound / email marketing narik kawigaten-ngrampungake-saiki wis rusak kanggo marketing B2C.

Banjur ana swara ngguyu cekak.

"Rame apa iku?"Ujare para pemasar B2C, pasuryan sing diwutahake luh nggoleki siksa kejem.

Suwarane para pemasar B2B sing sniggering. 

Sampeyan ndeleng GDPR ora ngganggu pemasaran email B2B (sing umume lumayan entheng). Sampeyan saiki kudu mbuktekake manawa sampeyan duwe basis komunikasi email sing adhem. Bisa idin Nanging bisa uga… kapentingan sing sah. Anggere sampeyan bisa:

… Nuduhake cara sampeyan nggunakake data masarakat kanthi proporsional, dawane pengaruh privasi minimal, lan masarakat ora bakal kaget utawa cenderung mbantah apa sing sampeyan lakoni…

Kantor Komisi Informasi, Aturan babagan bisnis nganti pemasaran bisnis, GDPR lan PECR

Lan para pemasar B2B nggawe jerami nalika srengenge katon padhang.  

Nanging, ora suwe banget.

Peraturan ePrivasi

Peraturan ePrivacy (cendhak ePR) bakal ngganti Arahan ePrivasi Eropa saiki (sing ditafsirake kanthi cara sing beda banget ing negara-negara anggota UE - ing Inggris dikenal minangka PECR).

The DMA nglaporake ing wulan Juli taun kepungkur, ePR mbutuhake… 'eksplisit milih kabeh marketing email B2B'.

Eh-oh.

Ora ana dhaptar maneh. Ora ana undhuhan maneh kanggo ngganti rincian kontak. Pemasaran email B2B pamitan. Iki ageng. 

Contone, aku kerja ing industri IT ing Inggris. Saluran IT dhasar dibangun ing tembakan email. Akeh industri B2B sing. Kanggo kabeh kesalahan, isih nawakake ROI sing apik lan kanggo akeh perusahaan sing luwih cilik, minangka siji-sijine jinis pemasaran sing bisa dipikirake (luwih mengko). 

Kanggo sampeyan sing mikir manawa undang-undang iki katon ora realistis lan pemasaran email B2B bisa uga apik, luwih becik dipikirake pengaruh ePR ing cookie. 

Ing wulan Maret taun iki, penasihat independen ing pengadilan paling dhuwur UE, Advokat Jenderal Szpunar, nerbitake mratelakake panemume ing cookie lan umume ujar manawa kothak idin cookie sing wis dicenthang durung memenuhi syarat kanggo idin sing sah amarga idin kasebut ora aktif utawa diwenehake kanthi bebas.

Pira situs web sing sampeyan kunjungi karo petinju cookie sing wis dicenthang? Umume kan?

Kita kanthi realistis nggoleki masa depan sing ora bisa ngirim email wong ing perusahaan (kajaba dheweke setuju) lan sampeyan ora bisa nglacak individu nalika ana ing situs web (kajaba ora milih cookie). Unsur cookie ramalan iki saiki wis kedadeyan ing Inggris: ing ICO ujar manawa idin dibutuhake kanggo cookie sing ora penting lan sampeyan ngira, analytics kalebu ing kategori sing ora penting (bukak situs web ICO - analytics dipateni kanthi standar * gasps of horor *). 

Apa sing kudu dilakoni?

EPR mestine bakal dibebasake bareng karo GDPR nanging ditundha. Dibutuhake wektu kanggo ratifikasi amandemen ing Parlemen Eropa lan ora ana tanggal rilis resmi (sawetara negara blog sah bisa uga sadurunge 2021) nanging bakal teka lan isih ana sethithik wektu kanggo nyiapake.

Apa sampeyan ngarani corong utawa flywheel, metodologi mlebu lawas katon rusak. 

Dadi, kita takon karo mitra otomatis pemasaran apa sing kudu ditindakake (ing obrolan email tembung kanggo tembung bisa ditemokake ing blog kita), nanging TL: DR: lali karo ngrawat, pindhah menyang ngisor corong, siyap tuku petunjuk - prospek sing nduweni kualifikasi.

Lan aku ora bisa setuju maneh. 

Sing positif yaiku, SEO (rampung kanthi cara sing bener), isih urip lan nyepak. Panelusuran organik isih entuk klik paling akeh tinimbang iklan sing dibayar (iki data klik paling anyar ing kono) lan Google pengin sampeyan nggawe SEO kanthi bener lan wis luwih gampang tinimbang sadurunge pandhuan gedhe lan versi Search Console sing dianyari. 

Mulai nimbang efek potensial ePR ing bisnis sampeyan. Sepira sampeyan gumantung karo pemasaran email? Pira database B2B sing wis dipilih? Apa sampeyan bisa ngidini ijin maneh sadurunge? Apa sampeyan kudu ngupayakake upaya otomasi pemasaran kanggo fokus kanggo nambah pelanggan sing wis ana tinimbang ngupayakake sing anyar? Apa sampeyan aktif nggawe profil telusuran organik? Lan sing paling penting, apa sing bakal sampeyan lakoni saiki, yen sampeyan butuh pangguna supaya bisa dilacak ing situs sampeyan? Supaya saluran liyane diurutake lan siyap kanggo njupuk kendur, lan banjur nalika ePR dikenalake, ing bentuk apa wae, sampeyan ora bakal kari njupuk potongan kasebut.   

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.