Cara Ngira Proyek Web Sabanjure

Depositphotos 10055344 s

Kapan bakal rampung?

Iki minangka pitakon sing ngganggu aku nalika ngutip proyek. Sampeyan bakal mikir sawise nindakake pirang-pirang taun iki bakal bisa ngutipake proyek kaya ing tanganku. Ora kepiye cara kerjane. Saben proyek anyar lan bakal duwe tantangan dhewe. Aku duwe proyek sing telat 30 dina mung amarga ana suntingan cilik API bilih kita mboten saged makarya. Klien nesu karo aku - pancen bener - aku kandha yen mung sawetara jam. Aku dudu ngapusi, nanging aku ora nate ngira yen fitur bakal uwal saka API sing kita andelake. Aku ora duwe sumber daya kanggo ngrampungake masalah kasebut (sanajan saiki wis cedhak!).

Nanging, aku nolak arah liyane lan ngisi daya jam, tinimbang ngramal proyek. Aku mikir yen mbayar pirang-pirang jam nyengkuyung para kontraktor supaya luwih larang wektu lan nganggur anggaran. Saben proyek sing saiki dakbayar wong liya nganti pirang-pirang jam ora bisa digunakake. Kabeh telat lan aku wis ora bisa kerja. Kosok baline, proyek sing wis dakbayar kanggo proyek wis tepat wektu lan ngluwihi pangarepan. Aku seneng ngluwihi ekspektasi klien uga.

Papat Kesalahan sing Bakal Nggawe Prakiraan Sabanjure:

  1. Kesalahan Pertama: Ngetung suwene sampeyan kudu nindakake apa sing dijaluk klien. Salah. Sampeyan nggawe kesalahan pertama lan ngramal apa sing dijaluk klien, dudu apa klien sejatine dikepengini. Loro-lorone mesthi beda-beda lan klien bakal pengin kaping pindho luwih saka setengah rega.
  2. Kesalahan nomer loro: Sampeyan ora nimbang keterlambatan klien. Tambah wektu tundha rong minggu ing proyek kasebut amarga departemen IT ora bakal entuk akses sing dibutuhake. Aku tansah nyoba ngandhani klien, yen sampeyan entuk "A" karo tanggal tartamtu, mula aku bisa ngirim. Yen ora, Aku ora bisa setya karo tanggal apa wae. Bagan Gantt ora ajaib, aku duwe klien lan proyek liyane sing wis dijadwalake.
  3. Kesalahan nomer telu: Sampeyan ngidini klien meksa sampeyan ngirim luwih cepet. Sampeyan ora kalebu nangani kesalahan lan nyoba. Klien pengin nyuda biaya, mula dikandhani supaya rampung. Wangsulan sing salah! Yen klien ora mbayar nangani kesalahan lan tes, mula manawa sampeyan bakal ngenteni pirang-pirang jam kanggo bug lan perbaikan perawatan sawise urip. Ngisi daya kanthi cara apa wae - saiki sampeyan bakal nuli makarya.
  4. Kesalahan kaping papat: Pengarepan bakal ganti, jadwal dadi kacau, prioritas diganti, ana masalah sing ora sampeyan ngarepake, wong bakal ganti…. Sampeyan mesthi bakal dadi luwih mengko tinimbang sing sampeyan ngarepake. Aja setuju karo garis wektu sing dicekak ing meksa saka klien. Yen sampeyan wis tetep nggayuh gegayuhan asli, mesthine sampeyan bisa nggayuh!

Bubar iki, kita miwiti kontrak karo perusahaan ing ngendi kita wis setuju babagan pambayaran kanggo proyek banjur tarif saben wulan kanggo upgrade lan pangopènan. Kita lungguh lan ngrembug tujuane lan apa sing dadi prioritas - lan ora nate ngrembug babagan antarmuka panganggo, desain, utawa potongan liyane. Kita nemtokake tanggal 'go live' kasar sing agresif, nanging Pat ngerti tenan yen proyek kasebut bisa uga ndhisiki sawetara fitur tinimbang liyane. Kita nemplek karo peluncuran lan wis siyap ing dhaptar tambahan. Luwih penting, kita sakloron seneng.

Aku ora ngira-ngira akeh perkiraan, nanging kadhang kala isih kedadeyan. Nyatane, aku siyap kanggo menehi kontrak anyar amarga, sawise nggarap sawetara proyek karo klien, aku ngerti manawa klien setuju karo sawetara tujuan sing ora jelas, dheweke ora bakal seneng kajaba entuk kaping sepuluh kontrak apa regane. Aku kepengin supaya bisa ndeleng wong-wong kasebut sadurunge. Dheweke kudu kanggo nyewa sumber daya kanthi sakjam… entuk prakiraan adhedhasar proyek bisa uga mateni.

Aku miwiti ngerti apa sing padha karo proyek sukses sing wis dikirim utawa bakal dikirim. Akeh sing sejatine aku sinau Latihan penjualan kanthi pambiyantu pelatihku, Matt Nettleton. Aku uga wis ngerteni manawa umume sukses proyek wis diwiwiti sadurunge aku malah mlebu klien!

Cara Nail Estimasi:

  1. Tokoh metu nalika klien ngarepake. Pengarepan sing paling penting. Sampeyan bisa uga ngerti yen sampeyan duwe setaun kanggo ngrampungake karya. Napa ngira kira-kira 2 minggu yen lagi seneng 2 wulan? Sampeyan isih bisa ngrampungake tugas sajrone 2 minggu lan ngluwihi kabeh pangarepan!
  2. Tokoh metu apa regane kanggo klien. Yen sampeyan ora bisa ngerteni apa regane, banjur goleki apa anggarane. Apa sampeyan bisa ngrampungake proyek lan ngluwihi pangarepan adhedhasar anggaran kasebut? Banjur lakonana. Yen sampeyan ora bisa, banjur pasrahake.
  3. Goleki apa tujuane proyek yaiku. Kabeh sing ana ing sanjabane gawang pancen ekstra lan bisa ditindakake mengko. Bisa nyetel target lan ngrampungake tujuan kasebut. Yen tujuane supaya blog bisa aktif lan aktif, mula blog kasebut bisa aktif. Yen nggawe integrasi sing ngirim email, coba kirim email. Yen kanggo murah biaya akuisisi, bathi biaya. Yen nggawe laporan, coba wiwiti laporan kasebut. Cantik mengko lan nyetel sing apik bisa dadi biaya sing gedhe kanthi garis wektu sing agresif. Nggarap sing paling penting.
  4. Bisa mundur saka tingkat kaunggulan sampeyan. Umume klien ora nggunakake kula kanggo tugas cilik, entuk bathi kanthi nggayuh aku kanggo prekara sing akeh lan padha ngrampungake kanggo ngrampungake kerja sing gampang. Aku seneng karo klien kasebut lan aku ngarahake supaya bisa ngluwihi pangarepan lan diwenehake regane luwih saka sing mbayar. Ing pungkasan proyek, kita asring kurang saka anggaran utawa ngluwihi target, lan kita bakal ndhisiki jadwal. Dheweke nyedhiyakake ruangan sing cukup kanggo ngluwihi sing diarepake ... gampang banget.

Aku isih ditekan kanggo nyuda tarif lan rampung luwih dhisik, aku mikir manawa saben manajer mikirake apa tujuane nalika makarya karo kontraktor. Pancen ala yen dheweke ora nduwe pandangan sing cendhak. Aku mung ngandhani klien manawa garis wektu sing luwih cekak lan dhuwit sithik kena pengaruh langsung marang kualitas karya sing wis diupayakake dening aku. Sing paling penting babagan mbayar kontraktor sing apik yaiku dheweke bakal ngirim ... lan sampeyan bisa ngarep-arep bakal menehi. Yen sampeyan terus ngremehake utawa ngalahake kontraktor nganti mati, aja kaget kapan ora ana saka wong-wong mau tau bisa. 🙂

Aku uga terus lolongan. Suwene kedadeyan, perusahaan milih solusi jangka pendek sing kudu dikembangake maneh karo saben klien. Regane regane udakara 1.5 kali, nanging aku arep dibangun supaya bisa nggunakake aplikasi maneh karo saben klien. CEO bener-bener ngguyu aku nalika dheweke ngandhani yen "nyimpen" karo kontraktor liyane (kontraktor sing disaranake). Sekawan klien wiwit saiki, dheweke bakal mbayar mbayar luwih kaping 3 saka biaya implementasine. Dummy.

Aku mesem, lan pindhah menyang klien sing luwih seneng, sukses, lan luwih duwe bathi sabanjure.