Efek Erosi, bledosan lan Meandering Teknologi

Depositphotos 32371291 s

Ana sinergi sing penting kanggo apa sing kedadeyan ing pirang-pirang industri - kalebu warta, panganan, musik, transportasi, teknologi lan meh kabeh perkara ing planet iki - kanthi geografi kita ganti suwe saya suwe. Wektu sing dibutuhake mung suwe saya suwe amarga teknologi luwih cepet.

Warta paling cepet adaptasi amarga kacepetan web lan kemampuan komunikasi kanthi cepet. Para pamirsa ora kudu ngenteni maneh informasi sing bakal disebar, mula bisa langsung menyang sumber kanggo njupuk informasi sing akurat. Wartawan wis dipencet lan koran ambruk amarga iklan baris lan pariwara kasebut diterbitake saka online lan online. Aku isih yakin ana regane jurnalisme sing gedhe - yen ana sing nggoleki lan nyelidiki - beda karo blogger ... nanging dheweke angel golek model sing pas. Aku yakin bakal teka. Warta investigasi isih dihargai… kita mung kudu ngilangi industri warta saka industri clickbait.

Contone, panganan minangka fokus pangowahan saka produksi massal dadi produksi mikro lan distribusi. Kancaku, Chris Baggott, umpamane nandur modal akeh ing industri iki. Teknologi tani lan logistik nggawe peternakan cilik bisa bersaing karo perusahaan gedhe. Lan distribusi mikro bisa dioptimalake kanthi nargetake geografis. Contone, Chris duwe restoran sing biaya pemasaran utama yaiku njaga Facebook.

Akeh wong sing nganggep industri musik wis seda, nanging prosese mung padha karo panganan. Ing musik, ana klompok produser massal pilihan sing nyekel kunci kanggo tuku, cara tuku, lan ing endi. Saiki, kanthi teknologi digital, band cilik bisa ngasilake lan nyebarke musik tanpa mbutuhake label sing ditandatangani. Lan luwih akeh situs sing muncul sing ngidini band bisa nggawe permintaan karo pamirsa, banjur lelungan kanggo nindakake acara langsung ing kana. Senyawa karo barang sing didol kanthi online lan musisi bisa entuk dhuwit sing layak. Nanging, wong-wong sing nyopir Bentley dudu penggemar.

Transportasi uga wis ganti. Aplikasi seluler nggawe Uber lan Lyft bisa ngowahi transportasi, saéngga sapa wae bisa njupuk mobil sing resik ing dalan kanggo njupuk wong-wong mau.

Miturut pendapat saya, ana aspek-aspek sing kudu dielingi babagan pemasaran. Asring, ana sing gunung geni kegiatan lan inovasi sing nuwuhake geografi sing durung ditemokake sadurunge. Contone, Smartphone. Bathi gedhe banget njeblug lan wong-wong sing gelem nanggung risiko entuk dhuwit kanthi pirang-pirang ton. Pemasar sing adaptasi awal nitih kurva tajem lan ndeleng asil sing luar biasa. Pemasar kudu tetep ngawasi gunung geni sabanjure ... dadi adopter awal bisa ngasilake hadiah sing hebat.

Mesthine, sawise ana sing njeblug ing kegiatan, geografi bakal ganti. Kompetisi rampung lan pangsa pasar dituduhake. Iki yaiku erosi. Contone, bathi taksi taksi dadi penghasilan sopir Uber sing ora biasa. Ora prelu bangunan gedhung gedhe, sistem logistik, taksi kuning, sistem radio, manajer shift, lsp ... lagi kesusutan lan asile transportasi sing apik kanthi nilai padhet sing nyedhiyakake penghasilan sing bisa diendarai wong akeh.

Banjur, ing teknologi, kita nonton meandering. Kali media sosial - umpamane - rame banget. Perusahaan gedhe dibangun kanggo ngawasi lan nerbitake nyebrang kali Twitter lan Facebook. Nanging kali saiki wis wiwit nemen. Sawetara offhoot gila kedadeyan kaya Google+ lan ewonan aplikasi sing rame ing pasar. Nanging, dasawarsa mengko, lan kali iki saya suwe saya akeh, metodologi, praktik paling apik, lan platform diwiwiti.

Mbuwang ewu taun kanggo mbentuk geografi, nanging sejatine mung mbutuhake wektu pirang-pirang jam kanggo mbentuk teknologi. Akeh pemasar nemokake kenyamanan ing tanah sing ora owah sing bisa dibangun lan ora kudu kuwatir. Pancen sejatine, aku ora percaya yen ing kana kita urip maneh lan bisa uga ora bakal ana maneh. Tanah kasebut ganti ing ngisor kita lan para pemasar kudu prigel supaya bisa nggunakke ebbs lan aliran. Mlebu cepet banget lan sampeyan bisa dicuci, nanging telat mlebu lan sampeyan isih kari nalika garing.

Gunungan bakal runtuh. Pramila kita ndeleng wong-wong gedhe ing kabeh industri kasebut tuku perusahaan peledak sing luwih cilik lan nyoba ngatasi bendungan lan kebocoran sing ngrusak properti utamane. Dheweke bisa uga nglakoni lobi kanthi ukum kanggo ukum anyar utawa nuntut tuntutan ukum karo pengacara sing kuat kanggo njaga banyu. Dheweke bisa uga tahan sawetara suwe - nanging pungkasane alam bakal menang.

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.