Go Green: 5 Cara kanggo Aja Nggunakake CD lan DVD

cd dvd

Miturut EPA, 5.5 yuta CD, bungkus lan jutaan CD musik liyane saben taun dilempar tanpa didaur ulang. CD lan DVD digawe saka Aluminium, Emas, Pewarna, macem-macem bahan liyane - nanging sing paling penting yaiku Polycarbonate lan Lacquer. Polikarbonat lan Lacquer digawe langsung saka minyak mentah.

Statistik dilanjutake, saben wulan 100,000 pon CD lan DVD uga ora bisa digunakake. Ora ana cara sing efisien kanggo ndaur ulang bahan! Miturut Industri Minyak dhewe, udakara 1.1 galon saben barel (42 galon) minyak menyang petrokimia.

Aku kira ora bisa ngomong, yen ganti menyang komputerisasi awan server virtualized lan langganan Piranti Lunak minangka aplikasi Layanan sejatine bisa mbantu lingkungan. Aku ora yakin apa persentase tong minyak sing nggawe disk kompak, nanging mesthine kita bisa dadi luwih efisien kanthi nggunakake drive USB lan jaringan kanggo nuduhake file tinimbang ngobong disk.

Saliyane nggunakake disk, aku ora bisa ngatasi manawa ana akeh energi sing ora perlu digunakake kanggo nggawe lan ngeterake disk kasebut. Apa bandwith sing ngganti plastik bakal ngasilake asil positif kanggo manungsa? Aku ngerti ana akeh prekara liyane sing duwe peran luwih gedhe, nanging kenapa ora ana sing ngomong babagan industri sing ora perlu iki?

Aku kepengin ngapa nggunakake Software minangka Service a dudu komponen kunci Angger Ijo menehi saran kanggo bisnis? Hard drive Terabyte, USB drive, Serep Online… kabeh mau gampang diakses sapa wae sing bisa digunakake. Ora ana sing kudu tuku CD lan DVD maneh. Aku malah ora nyewa film maneh ing DVD, nanging dakwenehake ing AppleTV!

5 Gagasan kanggo Ngatasi Kecanduan CD Sampeyan

  1. Ngalih menyang Software minangka Layanan. Contone: Dump Microsoft Office kanggo Google Apps lan Microsoft CRM kanggo Salesforce. Ora ana instalasi, ora ana serep, ora ana hardware ... mung browser!
  2. logo iTunesGanti saka nyewa DVD lan tuku CD musik menyang ndownload tuku Musik utawa Rentals Film nganggo iTunes, AppleTV lan layanan premium liyane. iTunes bisa uga kudu mikirake logo maneh!
  3. Ganti saka nggawe serep lan ngeterake data ing CD lan DVD menyang Drive USB. USB drive nduweni luwih akeh data lan portebel, luwih cepet, lan ora kesel. (Ati-ati, ora kabeh drive USB digawe padha!) Tuku dhewe drive portebel sing gedhe kanggo nggawe cadangan karya lan ngeterake bolak-balik supaya bisa digunakake. Aku ora lunga menyang endi wae tanpa Paspor Digital Kulon, iki investasi paling apik sing wis digawe!
  4. Transfer file gedhe menyang perusahaan liyane liwat vendor SaaS online kaya DropSend, YouSendIt, SendThisFile, MailBigFile, Lan SendSpace.
  5. Nyingkirake CD lan DVD drive sampeyan. Nalika sampeyan pesen laptop sabanjure, aja kalebu sing tuku. Yen sampeyan pesen menyang kantor, ngirit dhuwit lan tuku drive USB tinimbang nganyarke panulis DVD. Yen ora bisa diakses, sampeyan bakal luwih gampang mbukak CD sabanjure!

Kasunyatane, siji-sijine alasan kenapa aku nggunakake CD maneh yaiku kanggo buku ing CD utawa ngobong musik kanggo drive menyang lan saka kantor. Nanging, aku wis nonton rega, lan bisa entuk stereo mobil panggantos sing duwe input USB uga kontrol iPod kurang saka $ 200! Mungkin saiki wayahe aku pindhah!

2 Komentar

  1. 1

    Man, aku ora ngerti sepira sejatine kita kabeh nggunakake CD lan DVD nganti aku maca postingan sampeyan. Sanajan aku bangga bisa ujar manawa aku wis nindakake #s 1, 3 lan 4 ing dhaptar sampeyan!

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.