Lima CMO Tren Pemasaran kudu Ditindakake ing taun 2020

Tren Tren Pemasaran 2020

Napa Sukses gumantung karo strategi sing nyerang.

Sanajan nyuda anggaran pemasaran, CMO isih optimis babagan kemampuan kanggo nggayuh target ing taun 2020 Survei Belanjane CMO 2019-2020 Gartner. Nanging optimisme tanpa tumindak ora produktif lan akeh CMO sing gagal ngrancang wektu angel ing ngarep. 

CMO saiki luwih trampil tinimbang ing resesi ekonomi pungkasan, nanging ora ateges bisa ngrusak lingkungan sing tantangan. Dheweke kudu nyerang. Kanggo berkembang ing malang anggaran sing suda babagan kontrol lan paningkatan pangarepan, CMO kudu nggunakake sumber daya kanthi wicaksana, nganut teknologi anyar lan adaptasi kanthi cepet kanggo ngganti.

Mangkene limang tren sing lagi maju sing kudu ditindakake para pemasar supaya bisa sukses ing taun 2020, lan liya-liyane. 

Tren Muncul 1: Nindakake Sistem Manajemen Aset Digital

Tangisan rame saka isi dadi raja wis pirang-pirang taun suwene, nanging nalika teknologi nambah, pungkasane bisa ngasilake efektivitas konten sing transparan kanggo para pemasar. Ngerti konten apa sing efektif utawa efisien, durung dadi tugas sing gampang amarga ana macem-macem cara kanggo nyimpen aset media kaya kita. Nalika generasi saiki saka Sistem Manajemen Konten Platform (CMS) teka menyang pasar, para pemasar didol kanthi janji yen bisa digunakake kanggo ngatur konten, nanging nyatane, sistem kasebut ora ana pusat konten terpusat. Kanggo luwih nyukupi kabutuhan manajemen konten, para pemasar saiki kudu investasi a sistem manajemen aset digital (DAM) sing bisa dadi tuan rumah kabeh aset pemasaran, streamline alur kerja lan nyebarke kanthi efisien.

Sistem DAM kanthi cepet dadi alat sing disenengi kanggo ngatur lan ngoptimalake konten ing saluran. Dheweke nggawe para pemasar dadi luwih efisien amarga bisa nggunakake konten sing wis ana, tinimbang meksa para pemasar kanggo nggawe konten anyar kanggo saben kebutuhan. Sistem DAM uga bisa menehi wawasan babagan jinis konten sing paling cocog ing platform kasebut, nggawe investasi kampanye luwih efektif. 

Tren Muncul: Strategi Personalisasi Sampeyan

Pemasar meksa nindakake perkara wong amplop, sregep ngirim pengalaman sing pas kanggo saben pelanggan individu. Nanging sadurunge para pemasar bisa janji, dheweke kudu nggawe manawa mitra teknologi bisa ngasilake asil sing digoleki. Piranti anyar sing nyoba kanthi personalisasi kanthi efektif nyoroti manawa upaya personalisasi sing populer bisa uga ora ngasilake pengaruh sing dikarepake lan ing endi isih ana kesempatan signifikan.

Personalisasi minangka proses sing isih ana lan mesthi ana ruang kanggo perbaikan amarga taktik sing ngasilake asil positif taun kepungkur bisa ngasilake pangurang saiki. Ngembangake konten sing dipersonalisasi kanthi apik sing cocog karo para pelanggan kudu didhasarake ing personel paling anyar lan pemetaan proses panuku sing dibedakake. Iki tegese njupuk puncak pemahaman saka kabeh data pemasaran - CMS, saluran metu, pengujian UX, email lan liya-liyane - lan digunakake kanggo mbentuk strategi personalisasi kanggo nggawe konversi kampanye luwih akeh. 

Tren Muncul 3: Wenehake Budaya Pusat-Pusat Pelanggan Sampeyan

Dorong menyang sentrisitas pelanggan ing perusahaan B2C lan B2B, para pemasar duwe peran sing luwih katon lan kritis ing organisasi - lan ora kaget. Pemasar duwe katrampilan kanggo ngetrapake target lan wawasan prilaku. Pemasar uga ahli komunikasi lan kolaborasi lan bisa nemtokake apa sing bakal menehi pengaruh paling gedhe marang para pelanggan.

Wis kliwat dina njupuk pemahaman awal babagan sing dikarepake pelanggan, bareng karo tim manajemen akun lan nyetel watu. Pemasar saiki duwe kekuwatan kanggo motivasi perusahaan sing fokus karo pelanggan sing mbutuhake pemetaan perjalanan pelanggan lan ngenali kesempatan kanggo wow pelanggan. 

Ing taun 2020, para pemasar bisa dadi lem sing nggabungake tim TI, penjualan, operasi lan keuangan kanggo nambah momentum kasunyatan sajrone lelungan pelanggan. Dheweke uga bakal mbantu tim liyane ing organisasi supaya entuk apa sing diidham-idhamake karo pelanggan kanthi cara sing bisa diukur.  

Tren Muncul 4: Kolaborasi kanggo Nggawe Tim Paling Apik 

Ngenali lan nyewa bakat gedhe kompetitif banget, lan mung bakal entuk luwih. Ing lingkungan iki, para perekrut lan pemasar kudu kerja bareng, amarga pemasaran bisa dadi mitra kritis kanggo entuk lan entuk retensi bakat. 

Pemasar saiki bisa nggunakake kekuwatan wawasan digital kanthi cepet kanggo nemtokake saluran sing paling cocog, endi pamirsa, lan pesen apa sing bakal mbantu sampeyan misuwur. Kita uga tanggung jawab kanggo nggedhekake crita merek lan nyebutake nilai sing dibedakake, sing bisa langsung entuk manfaat saka proses panutan lan karyawan. 

Pemasaran internal kanggo nyengkuyung pembelaan karyawan uga bakal nambah referensi kanthi kualitas sing luwih dhuwur lan duwe tingkat retensi sing luwih dhuwur. Piranti advokasi saiki gampang digabung karo sistem liyane, bisa diakses ing piranti pribadi lan bisa nggawe momentum karyawan sing signifikan. 

Nalika umume organisasi saiki wis nyaring proposisi nilai karyawan (EVP), rodhane bisa uga durung bisa obah. Mobilisasi karyawan sing wis ana kanggo nggedhekake EVP minangka sumber bakat sing terjangkau lan efektif.

Tren Muncul 5: Ngembangake Pemahaman Data

Nalika anggaran pemasaran nyuda, data dadi penting banget kanggo para pemasar amarga transparansi mbantu manawa perusahaan ngoptimalake sumber daya, entuk asil lan njaga kompetitif. Penting manawa perusahaan duwe sumber daya kanggo ngerti informasi kasebut lan digunakake kanthi becik lan tepat wektu, nanging isih ana tantangan. Salah sijine yaiku data sing isih diucapake saiki, dikunci ing macem-macem departemen lan sistem. Tantangan liyane yaiku ora ana cukup ahli data ing perusahaan kanggo mbukak kunci makna lan potensine.  

Kanggo ngoptimalake data ing taun 2020, para pemasar kudu nggabungake data lintas fungsi kanthi gabungan alat intelijen bisnis ing ngendi dheweke bisa entuk tampilan sing holistik. Perusahaan uga kudu njelajah kepiye para ahli data ing perusahaan kasebut bisa nglatih wong liya, saengga luwih akeh karyawan sing dikuwasani kanggo ngerti data sing digunakake.

Pemasar minangka pangguna digital awal, wis duwe kecenderungan kanggo tuku lan model prediksi. Nuduhake keahlian kasebut ing njaba departemen pemasaran duweni potensi kanggo entuk manfaat kanggo kabeh organisasi lan nemokake nilai bisnis anyar.

Thanks kanggo kabeh kemajuan ing digital lan analitik, organisasi pemasaran bisa gampang nggunakake. Ing ekonomi sing ganti kanthi cepet iki, kemampuan adaptasi kanthi cepet lan proaktif ngupayakake kesempatan bakal dadi bedane antarane narik maju lan mundur. Anggaran pemasaran kanthi alon minangka tandha manawa perusahaan dadi ati-ati, lan para pemasar ora pengin kejiret. Saiki dudu wayahe kepenak, nanging kanggo golek kesempatan kanggo nambah ROI sing kira-kira dudu taun kepungkur.

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.