Pusat Preferensi Email lan Kaca Unsubscribe: Nggunakake Peran vs. Publikasi

Segmen, Kampanye, lan Dhaptar

Suwene taun kepungkur, kita kerja sama karo perusahaan nasional ing kompleks kasebut Migrasi lan implementasi Salesforce lan Marketing Cloud. Wiwitane ditemokake, kita nuduhake sawetara masalah utama babagan pilihan - sing adhedhasar banget operasi.

Nalika perusahaan ngrancang kampanye, dheweke bakal nggawe dhaptar panrima ing njaba platform pemasaran email, ngunggah dhaptar minangka dhaptar anyar, ngrancang email, lan ngirim menyang dhaptar kasebut. Masalah karo masalah iki yaiku nyebabake sawetara masalah:

  • Kaca sing ora langganan minangka macem-macem dhaptar kanthi jeneng publikasi sing ora ramah sing ora dingerteni pelanggan.
  • Yen sing nampa klik batal ing email, mung batal saka dhaptar sing mentas diunggah, dudu saka jinis komunikasi sing dianggep pelanggan ora lengganan. Pengalaman sing nggawe frustrasi kanggo pelanggan yen terus nampa email liyane saka jinis kasebut.
  • Kanthi akeh dhaptar ing kaca sing ora langganan, panampa bakal milih a master batal tinimbang jinis komunikasi. Dadi, sampeyan bakal kelangan pelanggan sing bisa uga ora nate kesengsem karo preferensi sing dirancang kanggo operasi tinimbang motivasi lan minat.

Ngatur Panyedhiya Layanan Email Sampeyan

Nalika CRM lan panyedhiya layanan email canggih nawakake kesempatan kanggo mbangun lan ngrancang pusat preferensi khusus sing pengalaman apik tenan ... layanan sing luwih cilik mung nggunakake dhaptar kanggo ngatur kaca preferensi pelanggan utawa kaca langganan.

Yen sampeyan ora bisa ngrancang kaca preferensi dhewe, gawe dhaptar saka sudut pandang pelanggan dening jinis komunikasi sing sampeyan kirim. Dhaptar bisa uga nawakake penawaran, pembelaan, warta, tips & trik, kepiye carane, tandha, dhukungan, lsp. Kanthi cara iki, yen pelanggan ora pengin entuk tawaran luwih akeh - isih bisa uga langganan menyang wilayah liyane sing duwe minat nalika langganan dhewe khusus saka dhaptar tawaran.

Kanthi tembung liyane, gunakake fitur platform email sing cocog:

  • dhaptar - asipat topikal lan nawakake pelanggan supaya ora lengganan jinis komunikasi tartamtu. Tuladha: nawakake
  • Segmen - minangka subsegment dhaptar saring sing pengin digunakake kanggo nambah target. Tuladha: 100 Pelanggan Top
  • Kampanye - yaiku pangiriman nyata menyang siji utawa luwih segmen lan / utawa dhaptar. Tuladha: Penawaran Thanksgiving kanggo Pelanggan Paling Top

Kanthi tembung liya, yen aku pengin ngirim tawaran menyang wong sing wis ngentekake luwih saka $ 100 ing platform e-commerce taun iki, aku bakal:

  1. Tambah lapangan data, 2020. Snake, menyang Dhaptar Penawaranku.
  2. Impor dhuwit sing digunakake saben pelanggan menyang platform email.
  3. Nggawe babagan, Nglampahi 100 ing taun 2020.
  4. Gawe olahpesen kanggo tawaran dadi kampanye.
  5. Kirimake kampanye menyang sing spesifik babagan.

Saiki, yen kontak pengin batal, dheweke bakal ora langganan Dhaptar Penawaran… Persis fungsi sing dikarepake.

Mbangun Pusat Preferensi Berbasis Peran

Yen sampeyan bisa ngrancang lan mbangun pusat preferensi integral dhewe sing nawakake pengalaman optimal:

  • Ngenali ing peran lan motivasi saka pelanggan banjur bangun panji utawa pilihan kasebut menyang manajemen hubungan pelanggan platform Kudu ana keselarasan karo personas ing organisasi sampeyan.
  • Desain a kaca pilihan sing dipersonalisasi kanggo pelanggan kanthi keuntungan lan pangarepan sing bakal diwenehake menyang topik utawa area sing dikarepake. Nggabungake kaca preferensi karo CRM supaya sampeyan duwe tampilan 360 derajat kanggo kepentingan pelanggan.
  • Takon pelanggan sepira kerepe dheweke pengin dikomunikasikake. Sampeyan bisa nggunakake opsi frekuensi saben dina, mingguan, rong minggon, lan triwulanan kanggo nambah penylametan dhaptar lan supaya pelanggan ora nesu amarga nampa akeh pesen.
  • Nggabungake platform pemasaran supaya topik kasebut dirancang dadi dhaptar tartamtu sing bisa sampeyan segmen lan kirim kampanye menyang kampanye, sauntara ngatur kontak sampeyan kanthi luwih apik lan nyelarasake metrik karo motivasi pelanggan.
  • Mesthekake yen sampeyan duwe data elemen sing terintegrasi karo CRM lan disinkronake menyang platform pemasaran kanggo nggawe, nggawe pribadi, lan ngirim menyang target Segmen ing dhaptar sampeyan.
  • Nawakake a master batal ing level akun uga yen pelanggan pengin milih metu saka kabeh komunikasi sing gegandhengan karo pemasaran.
  • Tambahake pratelan yen sing bakal nampa bakal dikirim transaksional komunikasi (konfirmasi tuku, konfirmasi pengiriman, lsp).
  • Gabung karo privasi privasi bebarengan karo informasi panggunaan data ing kaca preferensi sampeyan.
  • Gabung tambahan Saluran komunikasi, kaya forum komunitas, tandha SMS, lan kaca media sosial sing bakal ditindakake.

Kanthi ngrancang lan nggunakake dhaptar, segmen, lan kampanye kanthi tepat, sampeyan ora mung bakal njaga antarmuka panganggo panyedhiya layanan email dadi resik lan teratur, sampeyan uga bisa nambah pengalaman pelanggan kanggo para pelanggan kanthi dramatis.

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.