Pendekatan sing cerdas kanggo Personalisasi Email sing Diterangake

wong

Pemasar cenderung ndeleng personalisasi email minangka pitunjuk babagan efektifitas kampanye email sing luwih dhuwur lan digunakake kanthi masif. Nanging kita yakin manawa pendekatan sing wicaksana kanggo nggawe pribadi email menehi asil sing luwih apik saka sudut pandang efektivitas biaya. Kita dienggo supaya artikel kita diwiwiti saka email akeh lawas nganti personalisasi email sing canggih supaya bisa nuduhake kepiye teknik sing beda-beda gumantung karo jinis lan tujuan email. Kita bakal menehi teori pendekatan lan nambah praktik kanggo nerangake kepiye ide bisa diterapake ing alat pemasaran populer.  

Nalika arep Akeh

Ana pesen sing ditujokake kanggo basis pelanggan, lan pendekatan siji-ukuran bisa digunakake. Iki minangka email sing ora ngemot penawaran produk lan promosi individu utawa berorientasi segmen. Contone, para pemasar ora duwe risiko efektifitas usahane kanggo ngirim email sing promosi kampanye preinan (kayata, sadurunge ngumumake kampanye Black Friday) utawa pesen informasi murni (kayata, menehi kabar babagan karya pangopènan sing dijadwalake ing situs web). 

Kanggo ngirim email kaya ngono, para pemasar ora prelu mriksa pamirsa lan mikir babagan kriteria babagan segmentasi - tujuane kanggo komunikasi informasi tartamtu sing relevan karo kabeh pelanggan. Dheweke luwih ngirit wektu kanthi ngrancang siji email. Terus karo conto kampanye Black Friday, para pemasar bisa miwiti nganggo email akeh pisanan sing njlentrehake informasi nganti-paling penting (kayata, rentang wektu). 

Carane ngetrapake. Langkah-langkah utama kanggo email akeh padha karo alat pemasaran email sing paling akeh. Ayo njupuk ing MailChimp:

  • Nambahake baris subjek. Bebarengan karo aturan sing umum disepakati kanggo nggawe baris subyek dadi angel, ing wara-wara Black Friday, para pemasar bisa nemtokake tanggal kampanye diwiwiti. Sanajan para pelanggan ora mbukak email, dheweke luwih seneng ngerti tanggal kasebut nalika mriksa kothak email.
  • Ngrancang email. Saliyane nggawe konten email dhewe, langkah iki kalebu kamungkinan kanggo pratinjau email kanthi macem-macem ukuran layar lan nyoba.

Nalika Nggawe Pribadhi Email 

Kita miwiti ngerteni kemampuan piranti lunak pemasaran kanggo nggunakake informasi pelanggan lan target kampanye email menyang pelanggan tartamtu. Minangka personalisasi email beda-beda kanthi canggih, kita bakal mbedakake personalisasi dhasarmanawa para pemasar bisa ngatur dhewe lan personalisasi canggihing ngendi dheweke mbutuhake pitulung ahli (sampeyan bakal bisa ngerteni babagan ilmu basa skrip sing dibutuhake ing Salesforce Marketing Cloud kanggo personalisasi konten). Kasunyatane, para pemasar bisa melu loro level kasebut kanggo asil sing bisa ditemokake. 

Tingkat Dasar Personalisasi

Ing level dhasar, personalisasi email fokus utamane kanggo ningkatake tarif mbukak. Cocog karo umume jinis pesen sing arep dirembug langsung karo pelanggan kaya ing email, survey, buletin sambutan. 

Kita nawakake pemasar supaya nggunakake teknik sing gampang dileksanakake kanggo nggawe pribadi email. 

  • Menehi jeneng klien ing baris subyek nggawe email misuwur saka puluhan wong liya ing kothak mlebu lan janji nambah tarif email sing dibukak nganti 22%
  • Kajaba iku, alamat pelanggan miturut jeneng ing awak email yaiku nggawe email bisa dideleng luwih pribadi lan nggawe kapercayan pelanggan. 
  • Ngganti jeneng perusahaan ing bagean Saka dadi namecan pribadi tartamtu mundhak nganti 35% ing tarif terbuka. Kasus sing bisa digunakake ing teknik iki yaiku ngirim email menyang pelanggan saka perwakilan penjualan sing saiki kerja bareng.

Tugas nggawe baris subjek, bagean Saka lan badan email mbutuhake akeh wektu lan karya manual yen ora otomatis nganggo piranti lunak pemasaran email modern.   

Carane ngetrapake. Kita wis milih nuduhake teknik personalisasi sing diterangake sing diterapake ing Microsoft Dynamics for Marketing, aplikasi otomatisasi pemasaran sing uga kalebu pemasaran email. Nalika ngrancang email, para pemasar nambah konten dinamis sing nyambung menyang cathetan pelanggan. Kanggo kuwi, dheweke nggunakake tombol Bantuan Sunting “ ”Kasedhiya ing toolbar format teks nalika elemen teks ing perancang grafis dipilih. Sistem kasebut bakal kanthi otomatis ngganti konten dinamis selaras karo informasi saka cathetan pelanggan yen email dikirim.   

Tingkat Lanjut saka Personalisasi

Ing tingkat lanjut, personalisasi email dadi pangisi game nalika saiki ngobrol babagan nyetel konten email menyang segmen pelanggan utawa malah saben panampa. Iki nelpon supaya bisa ditindakake data pelanggan sing akeh - para pemasar bisa uga butuh informasi pribadi (umur, jenis kelamin, papan dununge, lsp.), Riwayat blanja, preferensi tuku, lan dhaptar pesenan kanggo nggawe email sing penting banget kanggo para pelanggan. 

  • Nalika para pemasar nggabungake riwayat tuku lan browsing pelanggan menyang pemasaran email, dheweke tetep relevan karo kepentingan pelanggan kanthi konten target siji-siji. Nalika ngomongake basa sing padha karo para pelanggan, dheweke upsellluwih efektif. Contone, para pemasar bisa ngirim pilihan gaun sore lan aksesoris menyang pelanggan sing nembe nggoleki nanging durung tuku. 
  • Pemasar entuk tarif klik-tayang sing luwih dhuwur kanggo email sing ngumumake kedadeyan utawa kampanye penjualan anyar nalika nggawe segmentasi lan pameran pelanggan rekomendasi produk sing relevankanggo pelanggan. Contone, dheweke bisa nggawe kampanye email penjualan musim panas kanggo segmen pamirsa wanita lan pria. 

Carane ngetrapake. Yen para pemasar masrahake pemasaran email menyang Salesforce Marketing Cloud, dheweke bakal duwe akses menyang personalisasi email canggih. Kita saranake supaya mikir babagan strategi pemasaran email lan melu konsultan Salesforce kanggo ngetrapake. Ana rong langkah sing kudu ditindakake:

  1. Gawe Ekstensi Data ing endi data pelanggan disimpen. Nalika ngirim email, sistem bakal nyambung menyang Ekstensi kasebut kanggo nggawe konten email kanggo saben pelanggan.
  2. Tambah konten khusus menyang email. Gumantung saka kabutuhan personalisasi adhedhasar segmen utawa pelanggan miturut pelanggan, blok konten dinamis utawa AMPscript digunakake masing-masing. Ing pamblokiran konten sing dinamis, para pemasar nemtokake aturan babagan cara konten digawe (contone, aturan adhedhasar gender). Iki ora mbutuhake keahlian teknis, mula para pemasar bisa nindakake dhewe. Kangge, pengetahuan babagan AMPscript, basa skrip konten eksklusif Salesforce Marketing Cloud, kudu dadi personalisasi sing luwih canggih (contone, kanggo penawaran produk sing disesuaikan karo saben panampa).

Pribadhi kanthi Wicaksana

Personalisasi wis suwe dadi tembung kunci ing bidang pemasaran email. Nalika nyengkuyung kanthi maksude perusahaan kanggo nggawe komunikasi sing luwih efektif karo pelanggan liwat email, kita isih precaya karo pendekatan selektif kanggo level personalisasi, sing gumantung karo jinis email lan target. Mangkono, para pemasar ora prelu nggawe saben pesen lan aja nganti ngirim email kanthi massal - ngrancang lan nggawe email sing dipersonalisasi ora bisa ditindakake nalika informasi sing padha kanggo para pelanggan. Sekaligus, dheweke entuk kapercayan lan minat pelanggan nalika nggawe konten siji-menyang-siji ing email kanthi penawaran produk. 

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.