Apa Sampeyan Gajah utawa Kupu?

helpindyonline.pngDina Senen aku ketemu karo Roger Williams, Presiden Institut Kepemimpinan Anyar. Rapat karo nirlaba mesthi menehi inspirasi… Roger wis ngganti wilayah kasebut kanthi nggawe Bantuan Indy Online - program sing nggawe wong enom melu ngawula ing komunitas kasebut. Sistem online lan panggunaan media sosial pancen luar biasa. Uga, ROI ing program kasebut eksponensial.

Roger nuduhake analogi sing dak tresnani, dheweke takon “Apa sampeyan Gajah utawa Kupu? "

loro-lorone gajah lan kupu-kupu kenangan nanging beda-beda bedane.

  • An gajah ora mesthi diakoni dadi ayu. Gajah rada kikuk, dadi reged nalika mlaku liwat lendhut, ninggalake jejak lan ninggalake tandha ing endi lungguhane. Gajah bisa nindakake tugas sing abot lan maju organisasi.
  • Kupu-kupu ayu. Dheweke digawa angin, aja ninggalake tandha, lan mabur kanthi apik saka papan liya. Yen ndharat ing lendhut, mula ora reget.

Minangka konsultan, tugasku ngganti perusahaan sing dakgawe dadi luwih apik. Aku ora bisa dadi kupu, aku kudu dadi gajah. Yen ora entuk asil kanggo klien, aku ora bakal sukses lan pungkasane bakal kelangan bisnis. Yen pelanggan ora ngrungokake aku, aku ora bisa golek klien sabanjure ... Aku kudu mudhun ing rereget lan menehi tandha.

Aku mesthi dadi gajah [masang guyon kabotan ing kene…], kadang uga salah. Nanging, aku kepenak karo sapa sejatine aku lan ngerti beda sing dakgawe karo organisasi sing dakgawe. Aku seneng dadi gajah. Lha terus apa ta?

Apa sampeyan? gajah utawa kupu?

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.