eHarmony Nggawe Situs Nggawe Cocog kanggo Pakaryan… Srsly

Karir sing Ditingkatake

Situs telusuran kerja minangka repes lusin. Ana akeh sing sawetara uga nyoba mbedakake awake dhewe kanthi ngaku, "eHarmony" kanggo kerja. Miturut Neil Clark Warren, pangadeg saka eHarmony, "Dheweke ora." Saiki perusahaane duwe produk sing sah kanggo mbuktekake lan luwih cerdas lan canggih tinimbang sing sampeyan kira.

Warren lan tim produke ngluncurake Karir Tinggi dening eHarmony ing Los Angeles minggu kepungkur. (Pengungkapan, dheweke minangka klien PR saka Elastisitas, perusahaan sing dakgawe, liwat Strategi Branded.) Platform kasebut njupuk pendekatan algoritma pencocokan perkawinan saka platform asline lan ditrapake kanggo masalah sing cocog karo lowongan kerja. Nanging dheweke kanthi ati-ati nerangake manawa ora algoritma kencan / perkawinan sing macet menyang situs telusuran kerja.

"Kita nggunakake filosofi sing padha saka pengalaman nggawe mesin eHarmony lan takon babagan piturutan kerja," ujare Steve Carter, Wakil Presiden Pertandhingan ing eHarmony, nanging sing tanggung jawab teknologi ing mburi Karir Tinggi. Dheweke lan tim nggawe algoritma kapisah sing njupuk data saka wong sing golek kerja lan data saka pengusaha potensial banjur cocog karo 16 faktor utama, kaya 29 faktor hubungan sing digunakake riset ing produk eHarmony. 16 faktor kasebut mesthi duwe, nanging kalebu telung ember fokus utama: Kepribadian, Budaya lan Hubungan.

Dadi kanggo ngrampungake, dheweke nggawe layanan sing cocog karo pegawean, dudu layanan sing golek kerja, sing bisa dibayar perusahaan kanggo langganan, miturut teori, bisa mbantu organisasi nyewa karyawan sing luwih pas, duwe kesempatan luwih akeh kanggo dadi sukses lan tetep karo perusahaan luwih suwe. Iki ora mung bisa nambah produktivitas nanging nyuda biaya ngrekrut wong anyar. Turnover, kaya sing dikandhakake ing jagad SDM, pancen angel banget.

Para pencari kerja bisa nggunakake situs kasebut kanthi gratis lan duwe kuesioner jinis kepribadian sing dikarepake kanggo proses plancongan. Saka kana, situs iki nyaranake perusahaan sing bakal cocog karo kapribadian, kabutuhan budaya, pengalaman lan liya-liyane. Yen sampeyan nate nyambut gawe mung sadhar yen sampeyan ora cocog banget utawa seneng budaya kasebut, sampeyan bisa ndeleng bathi individu kaya sing kaya mengkene.

Lan kaya sing sampeyan ngarepake saka ahli sesambetan, Warren ngrampungake macem-macem korélasi lan statistik sing menarik babagan kepiye yen sampeyan ora seneng ing pegawean, sing ana ing urip pribadi, hubungan, kesehatan lan liya-liyane. Dadi, intine, Karir sing Ditingkatake bisa mbantah bisa mbantu perusahaan duwe karyawan sing luwih bahagia sing urip luwih seneng lan yada yada.

Pitakonku, sing bakal dakkirimake marang sampeyan lan seneng menehi saran ing komentar, yaiku:

  • Apa psikologi lan hubungan manungsa pancen bisa digodhog menyang algoritma sing didhukung survey? Dadi pamirsa sing cerdas teknologi, kira-kira sampeyan bakal ujar "iya" nanging kepiye faktor kesalahan manungsa nalika mlebu? Nalika nggoleki proyek, aku luwih bisa ngomong apa sing dakkarepake perusahaan tinimbang apa sing sejatine dirasakake, dipikirake utawa dipercaya babagan aku minangka calon. Nalika Karir Tinggi ora disiyapake minangka resume utawa situs telusuran, mentalitas sing ngisi formulir bakal dadi salah sawijining, "Apa sing dakkarepake calon pengusaha supaya dakkandhakake?"
  • Perusahaan nggunakake teknologi kanggo kabeh babagan pemasaran nganti chain supply lan liya-liyane. Nanging apa dheweke gelem dipercaya karo algoritma sing bakal dipilih, utawa bakal dipilih, calon calon tenaga kerja? Mesthi luwih apik tinimbang mriksa kaca Facebook babagan foto bong bong, lan pencocokan Karir sing Ditingkatake ora bakal dadi keputusan karyawan pungkasan, nanging kepiye kepengin investasi ing teknologi minangka operasi HR?
  • Apa sing kedadeyan karo para perekrut sing dibayar kanggo nempatake calon calon nalika kepribadian / budaya / sesambetan bisa cocog karo para pencari kerja?
  • Suwene carane pendekatan kaya iki? Apa bisa nggawe algoritma kanggo cocog karo agensi karo klien? (Aku luwih seneng ndeleng data kasebut. Heh.) Mesthi wae pendekatan sing padha bisa ditrapake kanggo hubungan vendor lan mitra. Nanging mbutuhake sawetara level penilaian pihak katelu kanggo organisasi sing ana gandhengane. Pira perusahaan kanthi realistis bakal mbukak lawang kanggo tes kepribadian organisasi?

Aku nemokake Karir sing Ditingkatake narik banget. Bakal narik banget yen dideleng ing papan kerja. Dadi, pitakonane sejatine: Apa miturut sampeyan? Apa sampeyan bakal nggunakake minangka manajer perekrutan yen sampeyan duwe akses? Apa sampeyan bakal nggunakake minangka pencari kerja? Komentar sampeyan.

One comment

  1. 1

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.