Pengaruh Digg: Konten Apik + Jaringan Sosial = HITS BESAR

digg

Nalika aku nemokake video sing lucu banget Bill Gates lan Napoleon Dinamit minggu iki, aku mutusake arep tes sithik. Ora ngerti yen film kasebut rada tuwa, aku ngirim ing blogku lan ngirim entri blog menyang digg. Miturut situs web:

Digg minangka situs web konten sosial sing didhukung pangguna. Ok, dadi apa tegese? Ya, kabeh sing ana ing digg diajukake dening komunitas pangguna digg (sing bakal sampeyan). Sawise ngirim konten, pangguna digg liyane maca pengajuan lan digg sing paling disenengi. Yen crita sampeyan seneng lan nampa cukup digg, mula bakal dipromosikake menyang kaca ngarep sing bisa dideleng jutaan pengunjung digg.

Adhem lan ketagihan. Konten sing apik munggah ing ndhuwur ... sing liyane mung diluncurake. Uga, ana aspek sosial amarga sampeyan bisa ndeleng apa sing digg kanca lan bisa ndeleng apa sing sampeyan digg. Sederhana lan apik. Netscape ngupayakake tuku dhewe (bubar disusupi dening tukang gali). Lan situs 'anotasi sosial' liyane diluncurake minggu iki, Diigo. Cilik clunky, nanging ngidini sampeyan ninggalake cathetan lengket ing situs sing bisa diwaca kanca yen uga anggota Diigo.

Oalah… Aku nambahake entri digg dina Minggu wengi. Ing dina Senen esuk, situsku wis burp, sputter lan mati amarga akeh hit ing wektu sing cendhak. (Situs kasebut pancen ora apa-apa, para insinyur ngandhani yen WordPress bisa entuk sentuhan kanthi volume sing akeh). Mangkene sawetara statistik:

Digg 1
Digg 2
Digg 3

A anyar entri saka Seth Godin mbadek popularitas bakal tuwuh kanggo video pribadi 'pasuryan' sing nggegirisi jaring. Dheweke negesake dudu babagan perusahaan kaya umum. Nanging wong IKU perusahaan, apa ora? Aku nggawe video lucu Bill Gates sing lawas ing situsku lan volume saya tambah sewengi luwih saka 1000%. Dadi - mbok menawa babagan wong ... wong sing ana ing perusahaan kasebut.

Apa wae, iki nuduhake kekuwatan jejaring sosial, uga kecepatan jaringan sosial ing internet. Mbok menawa kita bisa ngarani efek 'Digg'. Temenan, yen sampeyan ndeleng nomer kasebut, jejaring sosial jaring kasebut kuat lan ora kudu diabaikan. Aku mung mbukak blogku marang 2,500 wong sajrone 48 jam! Statistik Pakanaku munggah 2000% sajrone 48 jam. Sing nyemangati. Iku tegese para pamiarsa ora ngerteni video sing apik lan minat karo kontenku.

Pitakonane apa aku bisa njaga?

Matur suwun, aku ora ngira Digg bisa dimanjakan dening para pemasar sing jahat. Pungkasan, para 'penggali' milih apa sing nggawe lan apa sing ora. Nanging, minangka pemasar, aku pengin nandur modal sawetara wektu lan sumber daya ing sawetara konten sing bakal 'digali' lan bakal menehi tembung babagan merek utawa produkku.

3 Komentar

  1. 1

    Posisi sing stimulasi.
    Aku ndeleng Digg berkembang kanthi cara unik lan nyatane nggawe cara sing apik kanggo nggawe (lan ngatur) aliran warta, ing format apa wae. Akeh wong sing nganggep minangka murni kanggo ngasilake bibit link sing murah. Yen wong pancen melu melu melu yaiku sisih sosial sing wis sampeyan rinci ing kiriman sampeyan.
    Jinis tampilan minangka mega-blog.

  2. 2

    Nic,

    Matur suwun komentar. Ya, dakkira sampeyan bener. Muga-muga Digg duwe kapitalisasi ing aspek sosial. Rating komentar minangka fitur sing apik ... nanging kudu luwih ditampilake. Diggs kanca iku keren, nanging kegunaan nalika navigasi menyang tag liyane ndadekake ora misuwur. Ing kana ana tambang emas.

    Aku uga bingung kepiye milih kategori. Tampilan pribadi babagan iki yaiku mbatesi kategori kasebut bakal nyengsarakke. Aku luwih seneng ndeleng pangguna supaya bisa ngatur kanthi tag tinimbang kategori. Banjur, contone, aku bisa nggoleki "CSS Fade" lan nggawe dhaptar artikel sing digali babagan subjek kasebut.

    Digg cenderung ngambang banget lan dheweke durung duwe kapitalisasi ing aspek B2B blogosfer. Apa yen sampeyan bisa Digg artikel lan menehi tag nganggo "Piranti Lunak CRM" ... bayangke tanggepane!

    Thanks!
    Doug

  3. 3

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.