Asisten Blanja Virtual: Pengembangan Gedhe Sabanjure ing E-commerce?

Asisten Blanja Virtual

Wis taun 2019 lan sampeyan mlebu toko ritel bata lan mortir. Ora, iki dudu guyon, lan iku dudu waktune. ECommerce terus nggawe gigitan sing luwih gedhe saka pai ritel, nanging isih ana tonggak sejarah sing durung dingerteni nalika ana inovasi lan kenyamanan bata lan mortir. Salah sawijining wates pungkasan yaiku anane asisten toko sing ramah lan migunani. 

Asisten Belanja Virtual H&M

"Kepiye aku bisa mbantu sampeyan?" minangka perkara sing wis biasa dirungokake nalika mlebu ing toko, lan wis dianggep gampang. Kanggo saben situs web eCommerce sing disusun kanthi intuisi sing kalebu fitur sing ramah UI kayata asil telusuran otomatis AI utawa breadcrumb, ana akeh liyane sing kudu ora sopan lan nyedhot kabeh. Bakal dadi pitulung yen asisten toko sing grapyak muncul lan takon sawetara pitakon gampang babagan apa sing dak goleki. Apa bisa ditindakake kanthi online? Artikel iki bakal ndeleng kemungkinan sing kasedhiya lan nuduhake sawetara alat, tips, lan saran.  

Cara nggabungake asisten pribadi sampeyan dhewe

Nalika asisten belanja virtual lagi dikembangake, program sing bakal dianggep manut karo para pelanggan ora bisa digayuh - utawa anggaran. Nanging, ora angel banget nggabungake macem-macem aplikasi kanggo menehi pengalaman pengunjung fitur-fitur paling apik saka asisten belanja tanpa kakehan.

Asisten Belanja Virtual Sephora

Ing Facebook Messenger, Sephora bisa nindakake kabeh.

Chatbots

Chatbots ora anyar, nanging UX wis apik lan aplikasine wis beda-beda. Dina iki gampang kreatif kanthi nggabungake chatbots menyang operasi sampeyan. 

Pesen Facebook: Sampeyan ngerti manawa pelanggan nggulung feed Facebook setengah dina; napa dheweke nggawe dheweke ninggalake aplikasi yen pengin soko sampeyan? Duwe sistem pesen sing gampang diakses yaiku kaya asisten pribadi sing ana ing telpon - lan ora navigasi menyang situs web sampeyan, ngirim pesen ing Facebook supaya luwih krasa ngobrol karo manungsa. Sephora wis nuwuhake tanggung jawab kanggo masa depan ing dunia kecantikan, kanthi rong fitur chatbot sing beda ing Facebook Messenger nggunakake Assi.st: Pelanggan bisa ngirim pesen supaya menehi janji karo konsultan kecantikan, utawa bisa entuk saran babagan tuku keputusan.

Pesenan panganan kanggo pickup utawa pangiriman uga diwiwiti ing jagad Facebook Messenger. Starbucks mung sawetara pesen supaya ora bisa kasedhiya ing toko lokal sampeyan, Dominos bisa menehi informasi babagan kesepakatan pizza saben dinane, lan Pizza Hut ngidini sampeyan ngrampungake kabeh pengalaman pesen tanpa ninggalake Facebook. Kabeh mau rampung nggunakake macem-macem chatbot kanthi pengalaman sing padha kaya nalika ngobrol karo kanca.

Layanan Pelanggan: i

Nggunakake chatbots kanggo nulungi para pelanggan babagan pitakon layanan pelanggan biasane kaya asisten pribadi virtual sing ora turu. Dheweke ora bakal bisa ngatasi barang gedhe, nanging kanthi otomatis barang kasebut bisa ngilangi pundhak sampeyan. Jeneng sing cocog, layanan kaya Bot Bot bisa digunakake kanggo nggawe skenario, pitakon, lan tumindak kanthi gampang - ora cukup kompleksitas Bandersnatch, nanging bisa ngrampungake proyek. Uga duwe tingkat bathi sing dhuwur: Ing tes, bot obrolan bisa uga ngrampungake 82% interaksi tanpa prelu agen manungsa.

MongoDB nduwe chatbot layanan pelanggan kaya iki, sing bisa ngerti manawa pengunjung minangka pimpinan sing mumpuni kanthi takon sawetara pitakon, lan yen ana, arahake menyang wakil penjualan sing bener. Sephora nampilake penampilan liyane ing arena iki - apa sampeyan kaget uga duwe game layanan pelanggan chatbot? Ing situs web, sampeyan ora mung bisa takon pitakon dhasar - sampeyan uga bisa njaluk rekomendasi dandanan saka AI. Pelanggan bisa mindhai foto tampilan dandanan sing disenengi saka ngendi wae lan njaluk saran babagan apa sing kudu ditrapake.

Email Pribadi

Mesthine para pengunjung supaya entuk email saka sampeyan, dudu tugas sing gampang - kepiye yen chatbot bisa ngyakinake, lan mung ngirim apa sing pengin dideleng? Apa sing diarani bot TechCrunch, tanpa gaweyan ekstra kanggo bagean saka pelanggan. Nalika maca ndaftar kanggo warta pribadi nggunakake layanan chatbot, piranti lunak AI banjur nglacak jinis warta sing diwaca lan mung ngirim artikel sing dikepengini minat. 

Undhangan Asisten E-niaga

Ayo StitchFix nyoba ngerti sampeyan luwih saka sampeyan dhewe

Nggawe model bisnis sampeyan

Apa apik banget yen para pelanggan mesthi rumangsa nampa pitulung pribadi saka sampeyan? Ana sawetara perusahaan lan industri sing wis bisa nggawe asisten khusus dadi model bisnis.

Kothak Lengganan

Bagéyan saka persamaan kothak langganan sing sukses yaiku ngerteni apa sing disenengi para pelanggan supaya bisa ngirim sing bener. StitchfixModel model fokus ing kabeh supaya pelanggan ngandhani Stitchfix apa sing disenengi, mula Stitchfix bisa ngirim barang sing disenengi. Personalisasi iki sing rasane unik banget, amarga saben wong dipasangake karo penata pribadi sawise ngisi kuis sing rinci. Pelanggan mbayar ragad kanggo langganan, sing bakal dijupuk yen paling ora nyimpen siji barang sing dikirim.

Nanging, ora ana bisnis sing bisa entuk bathi karo gaya pribadi sing ndeleng saben profil individu lan ngurutake katalog barang sing akeh. Manungsa pancen elek kanthi cepet lan efisien ngolah data kanthi akeh lan njupuk keputusan - iku tugas intelijen buatan. AI minangka cara Stitchfix kanthi irit, kanthi algoritma ndeleng tren, pangukuran, tanggapan, lan pilihan kanggo nyuda dhaptar saran sing bisa dipilih para stylist. AI mbantu penata rambut, sing banjur nulungi pelanggan kanthi harmoni teknologi-manungsa sejati.

Yen Sampeyan Seneng Sing, Sampeyan Bisa Kaya…

Stylist pribadi sejati ngerti apa sing sampeyan karepake lan apa sing sampeyan tuku, lan nggunakake informasi kasebut kanggo menehi saran babagan hal liya sing sampeyan karepake. Ora angel kanggo intelijen buatan kanggo niru saran "yen sampeyan seneng karo sampeyan, sampeyan bisa uga seneng iki". Setengah perang yaiku nggawe pelanggan ndhaptar supaya sampeyan bisa nglumpukake data, lan separo liyane nggunakake data kasebut kanthi efektif. Sapa sing duwe tugas apik iki? Sampeyan ngiro-iro. Amazon.

Amazon ngerti manawa 60% wektu, ana sing ndeleng pabrik kopi Keurig uga wis ndeleng K-Cups sing bisa digunakake, lan bisa uga gelas nyata kanggo ngombe kopi kasebut. Apa sing ditindakake AI? Saran produk kasebut kanggo kabeh wong sing ndeleng Kayig. Rasane kaya duwe asisten virtual sing terus nyoba mbedhek apa sing sampeyan karepake adhedhasar apa sing sampeyan goleki, apa sing sampeyan klik, lan apa sing ditindakake jutaan lan jutaan wong ing kahanan sampeyan.

Asisten Blanja Virtual Elly

Apa AI bisa mbantu sampeyan nemokake produk sing sampurna?

Looking for the future

Peneliti lan pangembang mesthi nyoba mangsuli pitakon: Apa kita bisa nggawe asisten belanja virtual kanthi pribadi? Saiki, ana rong aplikasi menarik sing wis cedhak.

Salah sijine yaiku Macy's On-Call, sing kaget banget sadurunge, lan uga unik nggabungake fitur asisten belanja AI lan virtual kanthi ngunjungi toko bata lan mortir. Nalika pelanggan ngunjungi toko Macy, dheweke bisa mbukak telpon lan ngakses fungsi On Call kanggo takon babagan inventaris, pesen sing wis digawe, utawa malah njaluk pituduh menyang lokasi departemen liyane. Sing kudu dilakoni mung ngetik pitakonan lan entuk wangsulan kanthi cepet.

On-Call Macy dites ing 10 toko, nanging durung maju ing njaba. Nanging, kayane janjeni, lan dheweke kerja bareng karo IBM Watson. Amarga tambah akeh popularitas nggunakake chatbots, investasi kasebut bisa uga bisa mbayari mengko, lan kudune ditiru kanggo toko eCommerce virtual.

Nanging, pangembangan paling anyar lan paling gedhe yaiku aplikasi sing diarani Elly. Elly minangka barang sing paling cedhak karo asisten belanja virtual sing pancen cerdas - nanging, dheweke isih ana ing tahap pangembangan. Dheweke minangka AI sing mbantu pelanggan nemokake produk sing sampurna kanthi takon babagan pitakon, fitur saldo, rega, lan liya-liyane sing dikepengini pelanggan. Dheweke lagi ing tahap uji coba saiki, nanging saiki sampeyan bisa njaluk tulung golek smartphone sing sampurna yen pengin mbesuk. 

Kepiye carane bisa mbantu sampeyan?

Asisten pribadi ngerti bisnis ing njero lan njaba. Dheweke uga kepengin ngerti informasi sing relevan babagan pelanggan sabisa-bisa, supaya bisa nggawe keputusan tuku sing cerdas lan tetep kepenak (lan, mesthi luwih akeh maneh). Pungkasane, dheweke pengin supaya kedadeyan kasebut kanthi cara sing alami lan efisien.

Masalah nggunakake asisten pribadi manungsa yaiku ora bisa ngukur kanthi efisien lan nggunakake data akeh kanthi cara sing migunani. Masa depan asisten belanja virtual yaiku nggabungake pitulung lan personalisasi asisten manungsa kanthi kekuwatan data lan kacepetan intelijen buatan. Aplikasi siji durung bisa rampung kabeh (nanging), nanging nggabungake sawetara alat sing saiki kasedhiya bisa mbukak kunci efisiensi tingkat anyar kanggo bisnis eCommerce.

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.