Papat Tren E-Dagang Sampeyan Kudu Diadopsi

Tren E-commerce

Industri e-commerce samesthine bakal tuwuh terus ing taun ngarep. Amarga kemajuan teknologi lan variasi preferensi blanja konsumen, mula angel banget nyekeli benteng kasebut. Pengecer sing dilengkapi tren lan teknologi paling anyar bakal luwih sukses dibandhingake karo pengecer liyane. Minangka laporan saka statista, penghasilan e-commerce ritel global bakal nganti $ 4.88 triliun ing taun 2021. Mula, sampeyan bisa mbayangake sepira cepet pasar bakal berkembang kanthi teknologi lan tren paling anyar.

Pengaruh Pandemi ing Eceran lan E-Niaga

Pengecer AS siyap kanggo nutup nganti 25,000 toko taun iki minangka pandemi virus corona munggah kebiasaan blanja. Iku luwih saka tikel kaping 9,832 toko sing ditutup ing taun 2019, miturut Coresight Research. Nganti taun iki, rantai utama AS ngumumake luwih saka 5,000 penutupan permanen.

Wall Street Journal

Bebarengan karo wedi pandemi, kunci lokal wis nyepetake pergeseran konsumen supaya bisa tuku kanthi online. Perusahaan sing wis siyap utawa cepet ganti dadi dodolan online wis berkembang sajrone pandemi kasebut. Lan ora mungkin owah-owahan tumindak kasebut bakal mundur nalika toko ritel mbukak maneh.

Ayo goleki sawetara tren e-commerce sing lagi maju sing kudu sampeyan tindakake.

Drop Shipping

The Laporan e-Niaga Merchant 2018 nemokake yen 16.4% perusahaan e-commerce nggunakake pengiriman drop saka 450 toko online. Drop shipping minangka model bisnis sing efektif kanggo nyuda biaya inventaris lan nambah bathi sampeyan. Bisnis sing kurang modal entuk manfaat saka model iki. Toko online tumindak minangka perantara ing antarane supplier lan sing tuku.

Kanthi tembung sederhana, pemasaran lan adol wis sampeyan lakoni nalika pengiriman rampung langsung karo pabrik. Mangkono, sampeyan ngirit dhuwit ing pangiriman lan uga, nalika ngatur inventaris toko utawa biaya penanganan.

Ing model iki, pengecer online duwe risiko luwih sithik lan bathi sing luwih apik amarga sampeyan bakal tuku produk mung sawise pelanggan pesen. Kajaba iku, nyuda biaya overhead. Pengecer e-commerce sing wis nggunakake metode iki lan sukses banget yaiku Home Depot, Macy lan sawetara liyane.

Bisnis online sing nggunakake pengiriman drop ngalami rata-rata pertumbuhan pendapatan 32.7% lan duwe tingkat konversi rata-rata 1.74% ing taun 2018. Kanthi tingkat laba kaya ngono, pasar e-commerce bakal luwih akeh ndeleng model pengiriman drop ing taun-taun mbesuk.

Jual Multichannel

Internet gampang diakses ing saindenging jagad, nanging para pembeli nggunakake macem-macem saluran kanggo toko. Nyatane, miturut Laporan Tuku Omnichannel, udakara 87% konsumen ing Amerika Serikat yaiku offline wong sing tuku. 

Tambahan:

  • 78% konsumen ujar manawa dheweke tuku ing Amazon
  • 45% konsumen sing dituku saka toko merek online
  • 65% konsumen sing dituku saka toko bata lan mortir
  • 34% konsumen nggawe tuku ing eBay
  • 11% konsumen nggawe tuku liwat Facebook, kadang diarani f-commerce.

Nggoleki nomer kasebut, para pembeli ana ing endi wae lan luwih seneng duwe akses menyang produk ing saben platform sing bisa ditemokake. Kauntungan saka saiki lan bisa diakses liwat sawetara saluran bisa nambah bisnis kanthi bathi gedhe. Semono uga akeh pengecer online sing adol multi-kanal ... sampeyan uga kudu. 

Saluran populer kalebu eBay, Amazon, Google Shopping, lan Jet. Saluran media sosial kayata Facebook, Instagram, lan Pinterest uga ngowahi jagad e-commerce kanthi panjaluk sing saya gedhe.

Checkout Gamelan

Sinau saka Baymard Institute nemokake yen udakara 70% kranjang blanja ditinggalake lan 29% lelewane kedadeyan amarga proses checkout akeh banget. Pelanggan sampeyan, sing wis siyap tuku, ganti pikir amarga prosese (dudu rega lan produk). Saben taun, akeh pengecer sing kelangan pelanggan amarga proses tuku dawa utawa rame. 

Ing taun 2019, pengecer diarepake bisa ngatasi kahanan iki kanthi lancar kanthi cara checkout lan pambayaran sing gampang. Pengecer online bakal njupuk langkah luwih adoh kanggo nambah proses pamriksa supaya luwih aman, gampang, lan trep kanggo para pelanggan.

Yen sampeyan duwe toko online sing adol internasional, luwih migunani yen sampeyan duwe pilihan pembayaran lokal kanggo pelanggan global. Cara paling apik yaiku nggabungake pembayaran menyang siji platform, nyedhiyakake proses pambayaran sing lancar kanggo pelanggan ing saindenging jagad.

Pengalaman Pribadi

Nganggep khusus pelanggan minangka kunci sukses ing bisnis apa wae. Ing jagad digital, pelanggan sing kepenak minangka strategi pemasaran sing paling efektif. Kasedhiya ing saben saluran ora cukup, sampeyan kudu ngakoni pelanggan ing saben platform lan menehi perawatan khusus adhedhasar sejarah sadurunge.

Yen pelanggan sing bubar ngunjungi merek sampeyan ing Facebook, umpamane, ngunjungi situs web sampeyan, wenehi pengalaman pelanggan adhedhasar pengalaman sing pungkasan. Apa produk sing ditampilake? Apa konten sing lagi dirembug? Pengalaman saluran omni sing lancar bakal nyebabake keterlibatan lan konversi sing luwih gedhe.

Miturut panelitian Evergage, mung 27% pemasar sing nyelarasake setengah utawa luwih saka salurane. Ing taun iki, sampeyan bakal weruh kenaikan angka iki amarga para penjual luwih fokus marang target AI kanggo ngenali pelanggan ing macem-macem saluran. Iki bakal dadi salah sawijining tren e-commerce paling populer ing taun 2019 sing kudu sampeyan lakoni.

Siji Tip E-Niaga Pungkasan

Iki minangka papat strategi e-commerce paling tren sing bakal ditindakake ing taun ngarep. Tetep nganyari karo teknologi minangka cara paling apik kanggo njaga bisnis online ing mangsa ngarep. Sampeyan bisa terus maju kanthi nyukupi kabutuhan para pelanggan. Priksa manawa survey para pengunjung kanggo ngerteni kinerja sampeyan kanthi online. Duwe umpan balik sing tepat wektu saka pelanggan acak bisa menehi sampeyan wawasan gedhe babagan status bisnis ing pasar.