Hukuman Konten Duplikat: Mitos, Kasunyatan, lan Saran Kula

Mitos Hukuman Konten Duplikat

Wis luwih saka sepuluh taun, Google gelut mitos ukuman konten duplikat. Amarga aku isih terus takon babagan babagan iki, aku mikir kudu dibahas ing kene. Kaping pisanan, ayo ngrembug babagan verbiage:

Apa Konten Duplikat?

Konten duplikat umume nuduhake blok konten substansial ing njero utawa antarane domain sing cocog banget karo konten liyane utawa sing meh padha. Umume, iki ora asale ngapusi. 

Google, Ngindhari Konten Duplikat

Apa Hukuman Konten Duplikat?

Hukuman tegese situs sampeyan wis ora didaftar kabeh ing asil telusuran, utawa kaca sampeyan wis mudhun kanthi peringkat kanthi tembung kunci tartamtu. Ora ana. Periode Google mitos mitos iki ing taun 2008 nanging saiki isih masarakat ngrembug babagan iki.

Ayo turu mengko, kabeh wong: Ora ana sing diarani "duplikat hukuman isi." Paling ora, ora padha karo tegese wong nalika ngucapake.

Google, Demystifying Hukuman Konten Duplikat

Kanthi tembung liya, eksistensi konten duplikat ing situs sampeyan ora bakal entuk paukuman situs sampeyan. Sampeyan isih bisa ditampilake ing asil telusuran lan malah bisa pangkat kanthi apik ing kaca kanthi konten duplikat.

Napa Google Pengin Sampeyan Ngindhari Konten Duplikat?

Google pengin pengalaman pangguna sing unggul ing Mesin Telusuran sing pangguna nemokake informasi regane kanthi saben klik asil telusuran. Konten duplikat bakal ngrusak pengalaman kasebut yen 10 asil paling dhuwur ing kaca asil mesin telusuran (SERP) nduweni konten sing padha. Bakal nggawe frustrasi kanggo pangguna lan asil mesin telusuran bakal dikonsumsi dening perusahaan SEO blackhat sing mung nggawe peternakan konten kanggo dominasi asil telusuran.

Konten duplikat ing situs dudu alasan kanggo tumindak ing situs kasebut kajaba katon yen maksud isi duplikat yaiku ngapusi lan ngapusi asil mesin telusuran. Yen situs sampeyan ngalami masalah duplikat isi… kita nindakake tugas sing apik kanggo milih versi konten kanggo ditampilake ing asil telusuran.

Google, Aja Nggawe Konten Duplikat

Dadi ora ana paukuman lan Google bakal milih versi sing bakal ditampilake, napa sampeyan kudu ngindhari isi duplikat? Sanajan ora diukum, sampeyan bisa isih nglarani kemampuan sampeyan kanggo pangkat luwih apik. Iki sebabe:

  • Google umume arep menyang nampilake siji kaca ing asil… Sing duwe wewenang paling apik liwat backlinks banjur bakal ndhelikake liyane saka asil. Asile, gaweyan ing kaca konten duplikat liyane mung sampah nalika nerangake peringkat mesin telusuran.
  • Peringkat saben kaca pancen adhedhasar backlinks sing relevan kanggo wong-wong mau saka situs njaba. Yen sampeyan duwe 3 kaca kanthi konten sing padha (utawa telung jalur menyang kaca sing padha), sampeyan bisa uga duwe backlink menyang saben kaca tinimbang kabeh backlink sing ngarah menyang salah sawijining kaca. Kanthi tembung liyane, sampeyan ora bisa nemokake siji kaca kanggo nglumpukake kabeh backlink lan rangking luwih apik. Nduwe rangking kaca siji ing asil ndhuwur luwih apik tinimbang 3 kaca ing kaca 2!

Kanthi tembung liyane ... yen aku duwe 3 kaca kanthi isi duplikat lan masing-masing duwe 5 backlink ... ora bakal pangkat uga siji kaca kanthi 15 backlink! Konten duplikat tegese kaca sampeyan saling bersaing lan bisa uga nyengsarakke kabeh tinimbang menehi siji kaca target sing apik.

Nanging Kita Wis Sawetara Konten Duplikat Ing Kaca, Saiki Apa ?!

Pancen wajar yen nduwe konten duplikat ing situs web. Contone, yen aku perusahaan B2B sing duwe layanan sing bisa digunakake ing macem-macem industri, aku bisa uga duwe kaca sing ditargetake industri kanggo layananku. Umume katrangan babagan layanan, tunjangan, sertifikasi, rega, lan liya-liyane bisa uga padha saka siji kaca industri menyang sabanjure. Lan pancen bisa dingerteni!

Sampeyan ora ngapusi nulis ulang konten kanggo nggawe pribadi kanggo macem-macem personas, nanging kasus sing pancen bisa ditampa duplikat isi. Nanging saranku:

  1. Gunakake Judhul Kaca Unik - Judhul halamanku, nggunakake conto ing ndhuwur, bakal kalebu layanan lan industri sing fokus ing kaca kasebut.
  2. Gunakake Deskripsi Meta Kaca Unik - Deskripsi meta saya bakal unik lan uga ditarget.
  3. Gabungake Konten Unik - Nalika swaths kaca sing gedhe bisa diduplikasi, aku bakal nggabungake industri ing subheading, citra, diagram, video, testimoni, lan liya-liyane kanggo mesthekake pengalaman kasebut unik lan ditargetake menyang target target.

Yen sampeyan menehi 8 industri karo layanan sampeyan lan nggabungake 8 kaca kasebut kanthi URL unik, judhul, deskripsi meta, lan persentase substansial (ususku tanpa data 30%) saka konten sing unik, sampeyan ora bakal mbukak apa wae risiko Google mikir yen sampeyan nyoba ngapusi wong liya. Lan, yen minangka kaca sing dirancang kanthi apik kanthi tautan sing relevan ... sampeyan bisa uga duwe pangkat apik kanggo akeh. Aku uga bisa nggabungake kaca induk kanthi ringkesan sing nyurung pengunjung menyang sub-kaca kanggo saben industri.

Apa Yen Aku Mung Ngganti Jeneng Kutha Utawa County Kanggo Target Geografis?

Sawetara conto duplikat konten sing paling ala sing dakdeleng yaiku peternakan SEO sing njupuk lan nyalin kaca menyang saben lokasi geografis sing digunakake produk utawa layanan kasebut. Aku kerja bareng karo rong perusahaan atap sing saiki duwe konsultan SEO sadurunge sing nggawe puluhan kutha- kaca sentris sing mung ngganti jeneng kutha ing judhul, deskripsi meta lan konten. Ora bisa… kabeh kaca kasebut ditingkat kurang apik.

Minangka alternatif, aku nyiyapake sikil umum sing ndhaptar kutha utawa kabupaten sing dilayani, masang kaca area layanan kanthi peta wilayah sing dilayani, pangalihan kabeh kaca kutha menyang kaca layanan… lan ningkatake… layanan kaca lan kaca area layanan kalorone mundhak ing pangkat.

Aja nggunakake skrip sederhana utawa peternakan konten sing diganti kanggo ngganti tembung siji kaya iki… sampeyan njaluk masalah lan ora bisa digunakake. Yen aku dadi atap sing nutupi 14 kutha… luwih becik aku duwe backlink lan sebutan saka situs berita, situs mitra, lan situs komunitas sing nuduhake kaca atapku. Iki bakal nggawe aku peringkat lan ora ana watesan babagan pirang-pirang tembung kunci kombinasi layanan kutha sing bisa aku rangking kanthi siji kaca.

Yen perusahaan SEO bisa skrip farm kaya iki, Google bisa ndeteksi. Ngapusi lan, ing jangka panjang, bisa nyebabake sampeyan ngukum.

Mesthi wae, ana sing istiméwa. Yen sampeyan pengin nggawe macem-macem kaca lokasi sing nduweni konten unik lan relevan ing saindhenging kanggo nggawe pribadhi pengalaman, mesthine ora ngapusi… sing digawe khusus. Tuladhane bisa uga wisata kutha… sing layanane padha, nanging ana akeh bedane pengalaman kanthi geografis sing bisa rinci babagan citra lan deskripsi.

Nanging Apa Babagan 100% Konten Duplikat Tanpa Resiko?

Yen perusahaan sampeyan nerbitake rilis pers, kayata, sing wis ngrampungake lan diterbitake ing pirang-pirang situs, sampeyan uga pengin nerbitake ing situs sampeyan dhewe. Kita asring ndeleng iki. Utawa, yen sampeyan nulis artikel ing situs gedhe lan pengin diterbitake maneh kanggo situs sampeyan. Mangkene sawetara praktik paling apik:

  • Kanonis - Tautan kanonik minangka obyek metadata ing kaca sampeyan sing ngandhani Google yen kaca kasebut duplikat lan kudu ndeleng URL sing beda kanggo sumber informasi. Yen sampeyan ana ing WordPress, kayata lan pengin nganyari tujuan URL Canonical, sampeyan bisa nindakake iki karo Rank Math SEO. Tambah URL sing asale ing kanonik lan Google bakal ngajeni manawa kaca sampeyan ora ana duplikat lan asal mula kudu diwenehi kredit. Kayane kaya iki:

<link rel="canonical" href="https://martech.zone/duplicate-content-myth" />

  • Pangalihan - Pilihan liyane yaiku cukup pangalihan URL menyang lokasi sing pengin diwaca wong lan indeks mesin telusuran. Seringkali kaping kita mbusak konten duplikat saka situs web lan kita pangalihan kabeh kaca peringkat ngisor menyang kaca peringkat paling dhuwur.
  • noindex - menehi tandha kaca menyang noindex lan ora kalebu mesin telusuran bakal nggawe mesin telusuran nglirwakake kaca kasebut lan tetep ora ana asil mesin telusuran. Google pancen menehi saran babagan iki, kanthi nyebutake:

Google ora nyaranake ngalangi akses crawler menyang isi duplikat ing situs web sampeyan, kanthi nganggo file robots.txt utawa cara liyane.

Google, Aja Nggawe Konten Duplikat

Yen aku nduwe rong kaca sing pancen duplikat, luwih becik nggunakake kanonis utawa pangalihan supaya ana tautan balik menyang kaca saya diterusake menyang kaca sing paling apik.

Kepiye Yen Ana Wong Nyolong lan Nerbitake Konten Sampeyan?

Iki kedadeyan saben sawetara wulan karo situsku. Aku nemokake babagan piranti lunak ngrungokake lan nemokake manawa situs liyane nerbitake konten babagan konten dhewe. Sampeyan kudu nindakake sawetara perkara:

  1. Coba hubungi situs kasebut liwat formulir kontak utawa email lan njaluk supaya bisa langsung dibatalake.
  2. Yen ora duwe informasi kontak, golek Goleki domain lan kontak kontak ing cathetan domain.
  3. Yen duwe privasi ing setelan domain, hubungi panyedhiya hosting lan wenehi ngerti manawa klien nglanggar hak cipta sampeyan.
  4. Yen isih durung tundhuk, hubungi pengiklan situs kasebut lan wenehi ngerti yen dheweke lagi nyolong konten.
  5. File panjaluk miturut Undhang Hak Cipta Digital Millennium.

SEO Babagan Pangguna, Ora Algoritme

Yen sampeyan ngelingi manawa SEO kabeh babagan pengalaman pangguna lan dudu sawetara algoritma sing bisa dikalahkan, solusine gampang. Ngerti pamirsa, nggawe pribadi utawa pamisahan konten kanggo keterlibatan lan relevansi sing luwih gedhe minangka praktik sing apik. Nyoba ngapusi algoritma iku angel banget.

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.