Wong sing Paling Bocah ing Facebook

dumber

Iki minangka salah sawijining prekara sing kepengin banget njupuk gambar gambar lan nuduhake jeneng… nanging aku bakal nyoba menehi keraguan marang wong-wong kasebut. Muga-muga dheweke dudu cubluk narcissistic sing diwiwiti lan lagi wae ngalami dina sing ala. Sejatine aku kesel banget karo media sosial lan aku kurang nggunakake wektu kanggo debat ing kana. Ngopo Nuduhake ide, perspektif, lan debat sing ngajeni ilang.

Sawetara wong ing Facebook pancen apik tenan yen nuduhake update Facebook, pancen ora prelu setuju, njembarake diskusi, utawa menehi perspektif sing beda. Wong-wong iki pancen cerdas, mula dheweke kaget tenan yen ana wong sing… ngarahake Tulis Komentar papan… sejatine nulis komentar dhewe.

nulis-komentar

Dheweke kudu bisa ngatur Facebook lan ngisi kanthi cepet kanthi logis.

Setuju karo aku utawa lunga ...

Awal taun iki, aku duwe kanca sing secara harfiah ngirim serangkaian pesen pribadi kanggo mandheg komentar babagan pembaruan sing digawe - kiriman sing kontroversial sing nerangake pendiriane babagan topik sing dikombinasikake karo pra-penghinaan tumrap sapa wae sing ora setuju. Aku ora setuju ... lan aku menehi ngerti. Sejatine dheweke ngandhani aku supaya ora komentar maneh kang nganyari Nganti wektu iku, aku ora ngerti yen pacelathon sing dituduhake ing kaca umum ing situs umum minangka propertie lan kabeh komentar ing ngisor iki. Aku mung wajib sawise komentar pisah.

Cekap semanten pembaruanipun sampun boten wonten ing my Aliran Facebook. Aku seneng ngobrol karo wong cilik kaya aku sing ora yakin kabeh ngerti.

Sampeyan bakal mikir manawa wong sing cerdas iki ora prelu melu ing platform sosial kaya Facebook. Mung ana rong sebab aku bisa mikir sebabe dheweke bakal tetep. Bisa uga dheweke nganggep minangka papan sing bisa ngajari para kawula liyane sing bisu. Utawa, bisa uga mung papan sing kudu terus digawe ego.

Aku ora yakin. Aku ora nate ndeleng media sosial kaya ngono. Aku asring ngandharake babagan topik kanggo ngrungokake perspektif liyane. Ing wektu liyane, aku asring tumindak kontroversial lan menehi perspektif alternatif. Aku asring sinau saka kaloro jinis interaksi kasebut. Dakkira aku ora pinter kaya wong-wong sing wis ngerti kabeh.

Bengi iki, aku duwe loro panganggit media sosial ing nganyari kapisah mbenerake aku. Ana sing ngandhani yen dheweke kesel banget kanggo mbela jabatane babagan topik. Kanthi tembung liyane, "Nguap ... lungaa wong cilik bisu.". Sing liyane ngandhani yen, sanajan komentarku menehi poin sing bener, topik kasebut ora kalebu topik asline. Wah… matur nuwun sanget dheweke nuduhake wawasan kasebut karo aku. Iki bakal nggawe aku dadi sosial sing luwih apik ing jangka panjang. Aku bakal yakin bakal terus nyoba terus kang topik preduli menyang endi pacelathon.

Iki mung pendapatku, nanging yen sampeyan pinter banget supaya wong ora bisa ngobrol karo sampeyan online, kenapa sampeyan bisu nuduhake kabeh perkara kasebut ing forum umum karo kita sing rata-rata ing ngisor iki? Sampeyan wis ngerti kabeh dadi apa sing sampeyan butuhake? Sampeyan bisa uga dadi wong pinter paling bodho sing durung nate ketemu.

Mangkene saran:

Tancepake

3 Komentar

  1. 1

    Aku ngira manawa media sosial ** bisa luwih apik ** nalika nyoba ngetutake praktik paling apik kanggo diskusi sipil, kayata ngindhari panggilan jeneng lan tetep dadi topik.

    Nanging yen wis ngomong, yen sampeyan nindakake pacelathon supaya bisa divalidasi tinimbang ora mbukak perspektif sing beda, sampeyan ora bakal entuk bathi utawa nulungi wong liya.

  2. 2
  3. 3

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.