Apa Pangiriman Drone Bakal Cepet Mbusak?

Pangiriman Mbengung

Nyoba teknologi paling anyar minangka bagean sing paling nyenengake. Aku kerep tuku teknologi mung kanggo nyoba lan mesthekake yen aku terus. Wulan kepungkur, aku tuku a DJI Mavic Air, lan dites karo sawetara klien.

Aku dudu pemain game, mula aku mung teyeng ana ing mburi kontroler. Sawise nyoba ing sawetara penerbangan, aku gumun amarga piranti kasebut kanthi prakteke mabur. Drone kasebut landas lan mandhiri, bakal tundhuk watesan langit-langit, bakal mabur pola sing wis diprogram, lan uga bakal ngetutake sinyal tangan.

Kanthi drone wis saya maju, yaiku pangiriman drone kanggo ritel lan e-commerce rauh? Aku ora yakin. Nalika pangiriman saka toko lan gudang mung sawetara menit lan bisa nyuda biaya pengiriman, ana sawetara masalah sing bisa diatasi karo drone, kalebu:

  • Keamanan Drone - drone bisa uga duwe kegagalan mekanik utawa teknis liyane. Kanthi pirang-pirang yuta wong sing mabur ing sawijining kutha, kita bakal duwe karusakan properti, lan uga cilaka pribadi.
  • Keprigelan Privasi - Ora ana sangsi manawa saben drone bakal ngrekam saben gerakane. Apa kita siyap kanggo kabeh kegiatan saben dina sing direkam ing overhead? Aku ora yakin manawa kita wis siyap.
  • Watesan Penerbangan - Aku manggon cedhak bandara kota, mula ana langit-langit ing pesawat apa wae. Drone sing mabur sithik bakal rame. Drone sing mabur dhuwur bisa uga kudu diubengi ing tengara, bangunan, lan zona tanpa terbang. Kita kudu nggawe dalan gedhe virtual… sing bisa nyebabake efisiensi pangiriman point-to-point lan nyuda efisiensi drone ing mil pungkasan.

Proyek McKinsey yaiku kendaraan otonom kalebu drone ngirim 80% kabeh barang ing mbesuk. Lan kanthi 35% konsumen sing nuduhake manawa dheweke seneng karo konsep kasebut, jelas yen panggunaan drone dadi kondhang.

Ora ana sangsi manawa pengiriman drone bakal teka, nanging ana akeh pamikiran lan rencana sing kudu ditindakake. Infographic iki saka 2Gulung, mitra pemenuhan outsourcing, mriksa mupangate lan tantangan sing ana gandhengane karo drone kargo lan nyoroti kepiye teknologi iki bisa ngganggu pangiriman mil pungkasan.

Tantangan Pengiriman Drone

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.