Aja Bot ngomong nganggo Merek Sampeyan!

Brand Bot

Alexa, asisten pribadi sing nganggo swara saka Amazon, bisa luwih saka $ 10 milyar ing revenue mung ing sawetara taun. Ing awal Januari, Google ujar manawa wis adol luwih saka 6 yuta Piranti Google Home wiwit pertengahan Oktober. Bot asisten kaya Alexa lan Hey Google dadi fitur penting kanggo urip modern, lan nawakake kesempatan apik banget kanggo merek kanggo nyambung karo pelanggan ing platform anyar.

Semangat kanggo entuk kesempatan kasebut, merek cepet-cepet nyelehake kontene ing platform sing digoleki panelusur swara. Apik banget kanggo dheweke - mlebu ing lantai ngisor kanthi platform swara pancen bisa dingerteni, kaya nggawe situs web komersial sing masuk akal ing taun 1995. Nanging kanthi rame, akeh perusahaan sing ninggalake swara merek (lan data platform swara sing gegandhengan) ing tangan bot pihak katelu.

Iki bisa uga dadi kesalahan bencana. Bayangake internet ing kabeh situs web ireng lan putih, dilebokake ing kolom siji lan kabeh situs nggunakake font sing padha. Ora ana sing bakal tampil. Ora ana situs apa wae sing nggambarake tampilan lan kesan merek sing diwakili, dadi pelanggan bakal entuk pengalaman sing ora konsisten nalika berinteraksi karo merek ing platform liyane. Bakal dadi bencana saka perspektif merek, bener?

Kedadeyan kaya ngono nalika perusahaan nggabungake aplikasi kanggo asisten pribadi sing bisa nganggo swara tanpa nggawe lan nglindhungi swara merek sing unik. Untunge, ora kudu kaya ngono. Aja menehi kendali bot asisten kanggo swara merek sampeyan, sampeyan bisa nggawe strategi komunikasi aktif AI kanthi merek kanthi aplikasi sing dirancang kanggo komunikasi swara lintas-platform.

Sampeyan ora prelu nggawe piranti lunak swara saka wiwitan kanggo ngrampungake - saiki kasedhiya solusi dialog adhedhasar data-aktif, sing ngidini sampeyan ngobrol karo pelanggan ing endi wae - ing telpon, ing media sosial, ing jendela obrolan utawa ing omahé liwat bot asisten. Kanthi pendekatan sing bener, sampeyan bisa nggawe manawa obrolan kasebut konsisten lan bisa digunakake saben-saben.

Pengecer utama saiki nggunakake strategi iki kanggo ngatasi obrolan karo pelanggan liwat bot asisten, menehi jawaban kanggo pitakon pelanggan babagan kasedhiyan produk utawa pangiriman. Perusahaan asuransi nggunakake swara kanggo nanggepi pitakon babagan tunjangan sewa mobil nalika mobil pelanggan lagi didandani. Bank nggunakake platform swara kanggo nyiyapake lan ngganti janjian karo pelanggan.

Kanthi solusi swara sing bener lan informasi paling anyar, sampeyan bisa nggawe manawa data pelanggan ditrapake kanthi akurat kanggo nggawe sambungan karo pelanggan. Lan nalika sampeyan ngontrol swara merek ing platform asisten AI, sampeyan uga bakal bisa nggabungake data saka transaksi swara menyang sistem CRM perusahaan sampeyan. Iki bakal dadi luwih penting amarga konsumen luwih akeh nggoleki liwat swara.

Analis industri independen Gartner ngramal kasebut 30 persen browsing bakal rampung tanpa layar ing taun 2020, amarga browsing kanthi swara liwat piranti kaya telpon lan asisten AI entuk telusuran adhedhasar teks. Apa perusahaan sampeyan bisa kelangan data kasebut - utawa ngidini dikontrol dening bot pihak katelu? Kanthi ngontrol swara merek kanthi proaktif, sampeyan uga bisa ngontrol data.

Minangka asisten swara nangani luwih akeh transaksi ing antarane merek lan pelanggan, risiko tumrap perusahaan sing nyedhiyakake swara merek menyang bot pihak katelu bakal luwih jelas. Nilai merek diencerke nalika swara ora konsisten ing saluran, lan kepercayaan pelanggan saya ringkih. Ilang data tegese merek ora bisa nggawe profil pelanggan sing lengkap lan akurat.

Pemimpin perusahaan sing fokus ing mangsa ngarep ngerti saham kasebut, mula padha cepet-cepet nggawe platform swara. Semangat kanggo ngrangkul platform kasebut bisa dingerteni. Nanging penting kanggo nggawe strategi sing nglindhungi integritas merek. Yen perusahaan sampeyan ngrencanakake ngobrol karo pelanggan liwat asisten swara, priksa manawa sampeyan ora ngidini bot bisa ngomong kanggo sampeyan.

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.