Aja Nglirwakake Kepatuhan, Kompatibilitas, lan Pemrograman sing Apik

Umume, browser web dibangun kanthi cara ndhelikake program sing kurang apik. Kesalahan Javascript dipateni kanthi default ing browser sing paling akeh lan kepatuhan HTML dudu sarat. Ora apa-apa yen sampeyan mung mbuwang situs kanthi siji utawa rong kaca kanggo ngobrol babagan situs sampeyan - nanging nalika sampeyan miwiti nggabungake situs sampeyan, bakal nyebabake akeh masalah. Kepatuhan minangka salah sawijining prekara sing larang regane.

Yen aku nggawe aplikasi saka awal, ana prekara tartamtu sing bakal daklakoni:

  • Cascading Style Sheets - kanthi misahake lapisan visual aplikasi sampeyan saka level tengah lan mburi, sampeyan ora kudu luwih akeh tinimbang ngganti sawetara file kanggo ngganti antarmuka panganggo situs web kanthi dinamis. CSS Zen Garden nggambarake kekuwatan CSS kanthi fantastis. HTML iku padha ing saindenging situs, nanging nalika sampeyan ganti ing antarane tema, sheet gaya anyar ditrapake lan situs kasebut diowahi. Aku uga nyaranake buku.
  • Cithakan - Cithakan kaca minangka 'tengah-tengah' ing antarane mburi lan mburi. Iki bakal narik kode pangambilan sing nyata saka kaca lan bisa dirujuk saka cithakan. Kauntungan template yaiku mbantu misahake gandum saka gandum. Fungsionalitas mburi ora bakal ngilangi fungsi kaca lan uga kosok balene.
  • Kode aplikasi umum - sampeyan ora kudu nulis kode sing padha kaping pindho ing aplikasi kasebut. Yen wis bener, sampeyan salah nulis aplikasi. Yen sampeyan kudu nggawe pangowahan, sampeyan mung kudu nggawe pangowahan kasebut ing siji titik.
  • database - nyimpen data ing basis data. Nyimpen data ing lapisan liyane mbutuhake luwih akeh gaweyan!
  • Kepatuhan XHTML - amarga teknologi kaya Sistem Manajemen Konten, API, RSS, lan alat integrasi konten liyane dadi luwih umum, transmisi konten kudu gampang. Standar XHTML penting amarga konten gampang 'bisa diangkut' menyang situs, layanan, utawa lokasi liyane.
  • Fungsi lintas-browser - browser nganggep HTML lan CSS kanthi beda. Ana akeh hacks sing njamin fungsi lintas-browser. Sampeyan kudu ndhukung 3 browser paling dhuwur ing industri kanthi 3 rilis paling anyar. Ngluwihi perkara kasebut, aku ora bakal repot… bakal mati browser yen ora bisa ngetutake segawon gedhe.
  • Fungsi lintas platform - sawetara fungsi ora padha utawa ditawakake ing antarane PC, Mac, lan Linux. Yen sampeyan nindakake kabeh langkah sadurunge, sampeyan ora bakal nemoni masalah, nanging aku isih bakal nyoba manawa!

Nyoba ndandani pipa ing omah sing wis dibangun larang. Nggawe 'pipa' sing apik ing ngarep bakal ngirit akeh dhuwit ing jangka panjang!

Aku nemokake sumber daya sing apik sing diarani Scrutinizer nalika maca blog liyane, diarani Bytes Random. Pungkasan, yen sampeyan pengin dadi aplikasi perusahaan kanthi jangkauan lan jangkauan sing jembar, aku bakal ngati-ati karyawan sing ora nggatekake utawa ora peduli karo barang-barang kasebut wiwit awal. Goleki wong sing peduli! Sampeyan bakal urip luwih gampang ing dalan.

One comment

  1. 1

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.