Aja dadi korban Malware Periklanan

malware iklan1

E-mail mlebu. Sampeyan seneng banget. Kesepakatan CPM sing dhuwur banget saka pengiklan jeneng merek utama. Sampeyan ora ngerti alamat email saka pangirim. Sampeyan mikir dhewe: “Hmmn..exampleinteractive.com. Kudu dadi toko interaktif cilik sing digunakake merek utama ”. Sampeyan ngirim maneh email sing njaluk IO (Pesenan Insertion) lan miwiti mriksa inventaris iklan sing kasedhiya. Sampeyan bolak-balik karo dheweke, dheweke kepengin nggawe pariwara kasebut diwiwiti. Dheweke nawakake kanggo nambah CPM yen sampeyan bisa miwiti dina iki. Sampeyan siyap ngasilake $ utama. Kabeh katon apik. Nanging apa ora?

? Pelaku kasebut nyamar dadi pengiklan nasional lan nyedhiyakake pariwara produk sing sah sajrone seminggu ,? Juru bicara NY Times, Diane McNulty, nulis. ? Ing akhir minggu, iklan sing disedhiyakake diuripake supaya ana pesen mlebu, sing ngakoni minangka peringatan virus saka komputer pamaca, katon.?

Ing kasunyatan, aku entuk email saka agensi interaktif cilik kanthi tuku gedhe saka merek utama. Sawise diselidiki online, aku lunga saka kesepakatan kasebut. Nopo nopo Dheweke ora nyata. Miwiti jeneng domain "exampleinteractive.com".
  • malware iklan1Sanajan nganggep manawa situs perusahaan katon apik, ora ana alamat fisik, ora ana nomer telpon, ora ana dhaptar klien, ora ana dhaptar "kertas putih" utawa crita sukses klien. Ejaan sing salah utawa akeh pratelan jargon sing nganggo basa pindho ngunggahake panji abang. Gambar ing sisih tengen minangka motret layar saka salah sawijining situs pemasaran sing ngubungi aku. Apa agensi pemasaran sing sah makili merek utama duwe kesalahan salinan kaya ing kaca ngarep?
  • Nglakoni a sing kepenak jeneng domaine. Suwene domain kasebut kadaptar? Apa wis kedhaftar ing China utawa Eropa wétan sewulan kepungkur? Apa pemilik domain sing didhaptar duwe alamat email Gmail utawa Yahoo? Apa domain didhelikake kanthi registrasi anonim? Apa alamat kasebut minangka dalan nyata ing kutha nyata? Apa a Panelusuran Netcraft saka server. Yen server kasebut dadi tuan rumah ing China utawa Eropa wétan sing paling ora kudu ngunggahake gendera kuning.
  • Dheweke ora bakal ngirimi sampeyan spanduk GIF lan klik URL sak tenane. Dheweke bakal ngirim tag javascript minangka elemen kreatif. Apa kode kanggo kreatif iklan duwe domain sing padha karo situs web pemasaran? Lakukan investigasi domain lan server sing padha. Tag Javascript umume kanggo muter spanduk, nanging menehi kontrol kanggo nyelehake apa sing dikarepake ing situs sampeyan.
  • Nyuwun W9. Nyuwun mriksa kredit. W9 kanthi SS utawa ID pajak perusahaan kanthi nomer sing salah padha karo gendera abang.
  • Nyuwun jeneng kontak ing merek utama. Yen dheweke menehi nomer telpon kontak, aja digunakake. Nelpon nomer telpon papan utama ing markas perusahaan merek lan transfer kanggo ngobrol karo kontak. Aku entuk telpon bali saka kontak merek. Nomer panelpon nuduhake kontak merek AS sing nelpon aku saka Bulgaria.
Artikel babagan insiden New York Times sing ana gandhengane ing ndhuwur yaiku saka wulan September 2009. Nanging aku dikontak minggu iki dening wong sing nyoba narik scam sing padha. Dheweke isih ana ing kana, nanging sampeyan bisa ngindhari jebakan malware iklan ing situs sampeyan kanthi njupuk wektu sethithik kanggo nindakake tugas detektif online.

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.