Apa Sampeyan Bisa Nganggo Registrar Domain utawa Reseller?

Depositphotos 32783907 s
Konsep pengusaha sing wedi karo bos

Amarga kita kerja bareng investor, mula kita njaluk kita nindakake sawetara tugas ing njaba norma kanggo agensi. Siji investor sing bisa digunakake kanggo nyewa kita kanthi rutin kanggo nangani tuku domain. Paling apik yen duwe perusahaan interim kanggo nangani proses kasebut amarga umume negosiasi lan akeh dhuwit kanggo partai.

Prosese lumayan maju. Kita nggunakake akun escrow pihak katelu sing negesake manawa kita wis setor dana kanggo pihak liya lan banjur kuoso ngeculake dana nalika entuk kepemilikan jeneng domain. Yen ana jinis ora setuju, perjanjian kasebut bakal dadi mediasi. Iki mungkasi transaksi bisnis sing ora sopan kedadeyan.

Sawetara minggu kepungkur, kita negosiasi tuku domain saka pihak swasta. Domain kasebut pangguna karo Yahoo! Bisnis Cilik… Utawa kaya ngono kita mikir.

Arta setor ing escrow banjur kesenengan diwiwiti. Kita mbantu pihak liyane mbukak kunci domain lan kuoso transfer domain menyang registrar domain klien. Iki minangka proses sing cukup sederhana yen sampeyan ngerti apa sing sampeyan lakoni, butuh wektu gumantung karo registrar domain.

Aku mriksa akun domain klien lan pihak swasta esuk esuk lan ora ana sing owah. Dina sabanjure aku mriksa maneh lan transfer kasebut dibatalake. Aku nelpon pihak swasta lan dheweke ujar yen dheweke durung nindakake apa-apa.

Aku nggawe telpon konferensi lan nelpon tim dhukungan Yahoo! Sawise ngenteni sawetara wektu, kita ketemu karo teknisi dhukungan sing ujar manawa kita ora bisa ngirim domain kanthi eksternal, nanging yen aku duwe Yahoo! Akun Usaha Kecil, kita bisa ngirim domain saka akun menyang akun.

Yen sampeyan wis tuku utawa adol domain… bisa uga kuping sampeyan bakal rame. Sawise pirang-pirang perselisihan transfer domain, ICANN ngatur proses iki kanggo mesthekake yen sampeyan bisa mindhah domain kanthi gampang saka siji pendaftar menyang liyane. Iki rampung kanggo mesthekake perusahaan registrasi domain ora bisa nggawe sandera klien.

Iki minangka pitakon sing dakkirim menyang Yahoo! perwakilan dhukungan nanging dheweke kayane ora ngerti premis pitakon kasebut dadi kita terus. Mangkene nalika wiwit medeni.

Aku ndhaptar Yahoo! Akun Bisnis Cilik kanggo klien nalika lagi telpon karo pihak katelu lan Yahoo! wakil. Wakil kasebut banjur ngandhani pihak katelu supaya mbatalake akun kasebut supaya domain kasebut bisa dibebasake lan supaya aku langsung ndhaptar domain kasebut kanggo njupuk.

Opo ?! Dadi, kita bakal nggunakake domain iki ing pasar sawetara menit banjur ndaftar maneh ?! Apa yen kita kelangan domain ing titik kasebut menyang sawetara domainer sing cetha kanthi proses tuku otomatis ?! (Aku ora ngerti apa sejatine ana, nanging aku ora percaya karo panjaluk kasebut). Aku takon karo perwakilan kasebut lan dheweke yakin manawa dheweke bakal ngontrol domain kasebut.

Dadi kita narik pemicu lan aku ndhaptar domain ing merek anyar klien Yahoo! Akun Bisnis Cilik.

Utawa aku?

Sedina mengko, lan domain kasebut isih ana ing akun pihak katelu lan katon ing tambang nanging ora ditransfer kanthi lengkap. Ing jalur iki, aku nindakake riset lan Goleki WHOIS kanggo ndeleng informasi umum sing ana gandhengane karo domain. Mesthi wae, ujar manawa domain kasebut isih didaftar karo pihak katelu. Nanging iki sing aneh… registrar domain dudu Yahoo! Bisnis Cilik, iku Melbourne IT ing Australia.

Aku nyelehake tiket menyang Melbourne IT lan banjur nulis dina mengko nulis registrar nyata lan Yahoo! Usaha Kecil mung adol. Arghhhhhh! Kabeh wektu iku dadi sampah.

Dadi, kita miwiti proses transfer domain ing Melbourne IT. Cekakipun cekak, dheweke uga duwe sistem convolute sing ora bisa mindhah domain saka akun menyang akun liyane. Sampeyan mung ngalihake pamilik akun saka wong liya menyang wong liya. Aku mung nglakoni lan mbayar biaya liyane (aku ora ngerti apa sing dakbayar ing Yahoo! Bisnis Cilik).

Ing kene sawetara minggu mengko lan aku yakin manawa domain wis bisa ditransfer. Wara-wara paling anyar aku ujar manawa butuh nganti 7 dina kanggo rampung, mula muga-muga bisa uga!

Ing ngisor Line

Intine yaiku sampeyan kudu ngati-ati ing ngendi sampeyan ndhaptar domain. Proses kasebut, ora ana dokumentasi, dhukungan sing ora ngerti, lan uga proses sing, miturut aku, nglanggar peraturan ICANN, nggawe frustasi lan konyol. Aku ora yakin manawa prosese bisa dadi luwih gampang yen domain wis didaftar ing registrar tinimbang dadi reseller.

Luwih apik, mung tetep karo GoDaddy. Sampeyan ora mung bakal ngindhari masalah kasebut, nanging uga bakal mbayar luwih sithik lan entuk layanan pelanggan sing hebat.

4 Komentar

  1. 1

    Hei Doug,

    Aku mung miwiti proyek ing endi aku mindhah klien kanthi kompeten saka bisnis cilik Yahoo menyang Godaddy, wektu sing tepat. Pitakonku, apa aku kudu nyoba nyoba mbukak liwat bisnis cilik Yahoo lan ngobrol karo Melbourne IT? Uga, kanthi asumsi kabeh apik, apa sampeyan bakal duwe kontrol lengkap domain karo Melbourne IT sing ora ana ing gambar? Mung mikir apa kita kudu mung ninggalake domain sing kadaptar ing kono, tinimbang ora njupuk risiko lan wektu liya.

    Thanks,
    Jon

    • 2
  2. 3

    Thanks kanggo balesan Doug! Aku ngarep-arep nganyari babagan iki. Aku mung nangani siji klien liyane liwat dheweke lan aku milih supaya tetep tetep ana ing kono amarga kangelan iki. Paling ora, muga-muga wong bisa ndeleng postingan blog iki lan milih ora miwiti madege liwat bisnis cilik Yahoo. Aku percaya tenan yen bisa menehi saben pemilik bisnis ngontrol aset dhewe. Kaping pirang-pirang wong malah ora ngerti babagan teknis melu karo perusahaan sing nggawe investasi, kerugian, nalika milih golek perusahaan liyane.

  3. 4

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.