Apa Sampeyan Bisa Nganggo Registrar Domain utawa Reseller?

Depositphotos 32783907 s
Konsep pengusaha sing wedi karo bos

Amarga kita kerja bareng investor, mula kita njaluk kita nindakake sawetara tugas ing njaba norma kanggo agensi. Siji investor sing digunakake kanggo nyewa kita kanthi rutin kanggo nangani tuku domain. Paling apik yen duwe perusahaan interim kanggo nangani proses kasebut amarga umume negosiasi lan akeh dhuwit kanggo partai.

Prosese lumayan maju. Kita nggunakake akun escrow pihak katelu sing negesake manawa kita wis setor dana kanggo pihak liya lan banjur kuoso ngeculake dana nalika entuk kepemilikan jeneng domain. Yen ana jinis ora setuju, perjanjian kasebut bakal dadi mediasi. Iki mungkasi transaksi bisnis sing ora sopan kedadeyan.

Sawetara minggu kepungkur, kita negosiasi tuku domain saka pihak swasta. Domain kasebut pangguna karo Yahoo! Bisnis Cilik… Utawa kaya ngono kita mikir.

Arta setor ing escrow banjur kesenengan diwiwiti. Kita mbantu pihak liyane mbukak kunci domain lan kuoso transfer domain menyang registrar domain klien. Iki minangka proses sing cukup sederhana yen sampeyan ngerti apa sing sampeyan lakoni, butuh wektu gumantung karo registrar domain.

Aku mriksa akun domain klien lan pihak swasta esuk esuk lan ora ana sing owah. Dina sabanjure aku mriksa maneh lan transfer kasebut dibatalake. Aku nelpon pihak swasta lan dheweke ujar yen dheweke durung nindakake apa-apa.

Aku nggawe telpon konferensi lan nelpon tim dhukungan Yahoo! Sawise ngenteni sawetara wektu, kita ketemu karo teknisi dhukungan sing ujar manawa kita ora bisa ngirim domain kanthi eksternal, nanging yen aku duwe Yahoo! Akun Usaha Kecil, kita bisa ngirim domain saka akun menyang akun.

Yen sampeyan wis tuku utawa adol domain… bisa uga kuping sampeyan bakal rame. Sawise pirang-pirang perselisihan transfer domain, ICANN ngatur proses iki kanggo mesthekake yen sampeyan bisa mindhah domain kanthi gampang saka siji pendaftar menyang liyane. Iki ditindakake kanggo mesthekake perusahaan registrasi domain ora bisa nggawe sandera klien.

Iki minangka pitakon sing dakkirim menyang Yahoo! perwakilan dhukungan, nanging dheweke kayane ora ngerti premis saka pitakon kasebut, mula kita bakal terus maju. Mangkene nalika wiwit medeni.

Aku ndhaptar Yahoo! Akun Bisnis Cilik kanggo klien nalika lagi telpon karo pihak katelu lan Yahoo! wakil. Wakil kasebut banjur ngandhani pihak katelu supaya mbatalake akun kasebut supaya domain kasebut bisa dibebasake lan supaya aku langsung ndhaptar domain kasebut kanggo njupuk.

Opo ?! Dadi, kita bakal nggunakake domain iki ing pasar sawetara menit banjur ndaftar maneh ?! Apa yen kita kelangan domain ing titik kasebut menyang sawetara domainer sing cetha ing njaba kanthi proses tuku otomatis ?! (Aku ora ngerti apa sejatine ana, nanging aku ora percaya karo panjaluk kasebut). Aku takon karo perwakilan kasebut lan dheweke yakin manawa dheweke bakal ngontrol domain kasebut.

Dadi kita narik pemicu lan aku ndhaptar domain ing merek anyar klien Yahoo! Akun Bisnis Cilik.

Utawa aku?

Sedina mengko, lan domain kasebut isih ana ing akun pihak katelu lan katon ing tambangku nanging ora ditransfer kanthi lengkap. Ing jalur iki, aku nindakake riset lan Goleki WHOIS kanggo ndeleng informasi umum sing ana gandhengane karo domain. Mesthi wae, ujar manawa domain kasebut isih didaftar karo pihak katelu. Nanging iki sing aneh… registrar domain dudu Yahoo! Bisnis Cilik, iku Melbourne IT ing Australia.

Aku nyelehake tiket menyang Melbourne IT lan banjur nulis dina mengko nulis registrar nyata lan Yahoo! Usaha Kecil mung adol. Arghhhhhh! Kabeh wektu iku dadi sampah.

Dadi, kita miwiti proses transfer domain ing Melbourne IT. Cekakipun cekak, dheweke uga duwe sistem sing rame yen sampeyan ora bisa mindhah domain saka siji akun menyang akun liyane. Sampeyan mung ngalihake pamilik akun saka wong liya menyang wong liya. Aku mung nglakoni lan mbayar biaya liyane (aku ora ngerti apa sing dakbayar ing Yahoo! Bisnis Cilik).

Ing kene sawetara minggu mengko lan aku yakin manawa domain wis bisa ditransfer. Wara-wara paling anyar aku ujar manawa butuh nganti 7 dina kanggo rampung, muga-muga bisa kabegjan!

Ing ngisor Line

Intine yaiku sampeyan kudu ngati-ati ing ngendi sampeyan ndhaptar domain. Proses kasebut, ora ana dokumentasi, dhukungan sing ora ngerti, lan uga proses sing, menurutku, nglanggar peraturan ICANN, nggawe frustasi lan konyol. Aku ora yakin manawa prosese bisa dadi luwih gampang yen domain wis didaftar ing registrar tinimbang dadi reseller.

Luwih apik, mung tetep karo GoDaddy. Sampeyan ora mung bakal ngindhari masalah kasebut, nanging uga bakal mbayar luwih sithik lan entuk layanan pelanggan sing hebat.

4 Komentar

  1. 1

    Hey Doug,

    Aku mung miwiti proyek ngendi aku mindhah klien competely adoh saka Yahoo bisnis cilik kanggo Godaddy, supaya sampurna wektu. Pitakonanku apa aku mung kudu ngliwati bisnis cilik Yahoo lan ngobrol karo Melbourne IT? Uga, assuming kabeh dadi apik, iku katon kaya sampeyan bakal duwe kontrol lengkap saka domain karo Melbourne IT rampung metu saka gambar? Mung kepingin weruh yen kita mung kudu ninggalake domain kedhaftar ana, tinimbang njupuk resiko lan wektu digunakake.

    Thanks,
    Jon

  2. 3

    Matur nuwun kanggo balesan Doug! Aku ngarepake nganyari babagan iki. Aku wis mung urusan karo siji klien liyane liwat wong-wong mau lan aku milih kanggo tetep ana amarga kangelan iki. Paling ora, muga-muga wong bisa ndeleng postingan blog iki lan milih ora miwiti yayasan liwat bisnis cilik Yahoo. Aku yakin tenan menehi saben pemilik bisnis kemampuan kanggo ngontrol aset dhewe. Kaping pirang-pirang wong ora ngerti teknis babagan melu perusahaan sing nggawe investasi, rugi, nalika milih golek perusahaan liyane.

  3. 4

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.