Apa Teknologi Podo Pemasaran?

profesorfrink1Apa sampeyan kudu dadi teknologi ahli dadi pimpinan ing Marketing? Pemasaran lan teknologi kayane wis gabung sajrone rong puluh taun kepungkur.

Malah panulis iklan kudu ngerti carane wong maca kaca - nindakake tes A / B, ngenali panggunaan spasi putih, lan ndeleng peta panas. Manajer merek nyebar pandhuan merek sing kasusun saka jembaré piksel, warna sing cocog lan tembung asosiatif kanggo merek… kabeh dites lan kabukten nganggo teknologi. Pemasar langsung kudu ngerti pemasaran cetak lan database sing dinamis.

Iki mung sawetara conto, nanging saya nggumunake manawa Wakil Presiden Pemasaran ing jaman saiki kudu luwih cocog karo kemampuan lan loop umpan balik sing kasedhiya karo teknologi tinimbang taun-taun kepungkur.

Aku kelingan mlebu kantor VP nalika aku kerja ing koran lan dheweke ujar, "Apa sing ditindakake Manajer Pemasaran Database?" Iku meh 10 taun kepungkur lan aku kaget banget! Ing kabeh kejujuran, wong kasebut ngerti asosiasi tembung, nyalin nulis lan tata letak kaca… ora liya. Dheweke uga ora suwe…

Nalika umume perusahaan tuwuh lan pegaweane dadi definisi sing luwih akeh, pimpinan Marketing wis berkembang. Malah manajemen pemasaran web kudu dingerteni optimisasi mesin telusuran, pemasaran mesin telusuran, desain, Branding, optimasi konversi, nulis salinan, A / B testing, Analytics, pemetaan panas… Kanggo sawetara jeneng!

Apa sampeyan pemimpin pemasaran sing ora gumantung karo teknologi? Aku seneng ngrungokake sawetara bantahan babagan iki. Aku ora yakin pimpinan pemasaran kudu ngerti teknologi lucu kasebut utawa kepiye cara ngetrapake ... dheweke duwe sumber daya. Nanging, pangerten babagan teknologi katon kudu ana ing bukuku.

4 Komentar

  1. 1

    Yen sampeyan ora nggunakake teknologi ing Pemasaran, sampeyan bakal mundur lan ora entuk efisiensi lan kesempatan sing luar biasa! Supaya pemasaran bisa efektif, Kudu padha karo teknologi kanggo ngasilake asil. Rong sen sandi ....

  2. 2

    Sampeyan ora bakal ngrungokake aku udur babagan kudu ngerti lan nggunakake teknologi. Kosok baline. Iki minangka syarat kanggo ngerti teknologi lan aplikasi sing cocog karo kabeh sing sampeyan tindakake minangka pemasar. Yen kepala pemasaran lan kepala IT ora bisa ngomong basa sing padha, kemungkinan sukses bisa uga ora ana sawetara. .

  3. 3

    Pancen setuju karo sampeyan, Douglas. Mark W. Schaefer ninggalake umpan balik iki ing postingan blogku kanthi judhul "Darwinisme & Media Sosial".

    Dina iki, kacepetan pangowahan bakal nemtokake negara, masarakat lan sukses individu. Iki minangka evolusi anyar. Masa depan dudu duweke sing paling pas, nanging sing paling bisa adaptasi, yaiku sing bisa ngerteni cara nggunakake teknologi kanggo kauntungan kompetitif ”.

    Cheers,
    Pangeran

  4. 4

    Pemasar kudu ngerti dinamika teknologi sing menehi pesen. Nanging sejatine, kita kudu tetep agnostik teknologi: ora nikah karo wong tartamtu, sing pengin nggunakake apa sing nyambung karo kita karo para pelanggan saiki.

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.