Apa Sampeyan Nyengkuyung utawa Ngeculake Pamaca?

guruBengi iki aku nampa email saka Border. Ana kontes babagan Gather kanggo nulis babagan carane guru ngowahi urip sampeyan.

Posting blog pungkasan saka Brian Clark saka CopyBlogger minangka inspirasi, 5 Kesalahan Gramatikal sing Nggawe Sampeyan Nggoleki. Brian nulis kiriman kasebut luwih saka 2 minggu kepungkur, nanging wiwit saiki saya rame. Aku terus-terusan berjuang nganggo tata bahasa lan ejaan.

Babagan Kontes: Apa sampeyan ngerti guru sing nggawe prabédan? Border lan Gather pengin ngrungokake crita sampeyan supaya bisa dituduhake karo wong liya lan ngrayakake kerja sing apik sing ditindakake guru saben dina. Border bakal milih papat finalis kanggo nampa Kertu Hadiah $ 50 Border lan ing siji pemenang begja nampa Kertu Hadiah Border $ 250.

Sajrone awan aku mikir babagan apa sing wis dakwaca, sinau lan katindakake. Ing perjalanan mulih, aku biasane nglumpukake pikirane mau lan dakaturake kanggo nulis ing blogku. Nalika aku sejatine lungguh nulis, isine wis siap mbledhos. Aku cenderung nulis ing 'aliran kesadharan'. Aku ora bisa ngetik cukup cepet… mula ukara lan paragrafku dadi ora mesthi lan mlumpat.

Mesthi wae, aku ninggalake sawetara kesalahan. Aku nyimpen kiriman kasebut minangka draf. Aku maca draf. Aku maca-maca konsep. Aku ndandani kesalahan lan nerbitake draf bola-bali. Pungkasane, aku nerbitake postingan kasebut ... lan bukti maneh. Sanajan aku ati-ati banget, aku isih bakal tetep salah sawijining kesalahan sing 'nggawe aku katon bisu'.

Nanging ora bakal ngalangi aku nulis. Aku nolak.

Proyek Gather inspirasi kula kanggo nulis babagan guru basa Inggris kelas 8, Ibu Rae-Kelly. Yen sampeyan ora njupuk siji utawa rong menit kanggo maca kiriman kasebut, aku bakal ngisi. Ing wektu kasebut, aku pancen ora yakin karo awakku dhewe lan banget butuh wong sing menehi alesan supaya bisa ngajeni aku. .

Tinimbang fokus marang tulisan, ejaan, lan grammarku sing elek, Bu Rae-Kelly nggoleki gaweyanku kanggo nggoleki sing apik lan ora apik. Kanthi fokus ing positif, aku kepengin sinau lan ngasilake karya sing apik kanggo Ibu Rae-Kelly. Aku bakal nyemak gaweyanku kanggo kesalahan sing ditindakake sadurunge lan ngupayakake supaya ora ditrapake maneh.

Ibu Rae-Kelly ngerti carane menehi inspirasi lan tuwuh rasa percaya dhiri marang para siswa. Iku langka kanggo para guru lan pamimpin ing jaman saiki. Aku ngerti manawa Brian ora nulis tulisan kasebut kanggo 'nggawe aku katon bisu' nanging mesthine (lan isih) nganggu aku. Muga-muga sampeyan wong sing mikir babagan blogging utawa blog yaiku supaya artikel kaya iki ora bakal nyepelekake sampeyan.

CATETAN: Blog Brian minangka salah sawijining sing paling apik ing internet. Iki sumber sing apik banget lan wis mbantu aku nambah katrampilan nulis lan nyalin banget. Iki blog sing nyenengake lan positif lan ora bakal digunakake kanggo nyuda para penulis ... malah suwalike!

Aku ora bisa ngomong kanggo kabeh blogger, nanging aku bakal ngapuro kesalahan sampeyan lan muga-muga sampeyan bakal ngapura amarga aku. Aku ora maca blog sampeyan amarga aku nyoba golek kesalahan sampeyan - aku maca amarga aku sinau saka sampeyan utawa seneng nulis. Sanalika, muga-muga sampeyan bakal entuk wektu kanggo ngrampungake formulir kontak yen "Aku katon bisu". Aku ora bakal nesu ... salah sawijining pamiarsa kudu nerangake kaping telu marang aku nalika nulis menehi saran tinimbang saran (argh!).

Aku percaya yen katrampilan grammar lan ejaan saya apik. Aku ngerti, kanggo sawetara pamiarsa, kesalahan kaya sing nyebabake kredibilitas lan reputasi saya apik, mula aku ngupayakake kanggo nambah. Muga-muga, sampeyan nyuda slack lan fokus ing pesen lan dudu kesalahan!

Guru sing apik mbenerake murid-muride, lan murid sing hebat menehi semangat. Sampeyan bisa ngganti pimpinan, pelatih, pandhita, wong tuwa utawa blogger Ing panggonan guru lan iku bener.

8 Komentar

  1. 1

    Aku bisa nulis minangka "katresnan angel" Doug, nanging pancen, panggunaan "bisu" ing judhul mung kanggo nambah daya tarik. Pranyata minangka kiriman paling populer sing wis dakkirim, mula pancen kaget banget.

    Muga-muga ora ana perasaan sing angel. 🙂

    • 2

      Hai Brian,

      Aku ora bisa ngandhani kaping pira nulis ulang kiriman iki supaya ora bakal keprungu kaya ngono! Blog sampeyan dadi sumber informasi lan inspirasi sing apik. Aku ngerti sampeyan pancen ora sengaja - aku sensitif amarga aku 'tantangan gramatikal'. 🙂

      Ora nyepelekake, blog sampeyan wis menehi semangat (lan aku yakin akeh liyane). Tembung 'bisu' mung nemplek karo aku wiwit diwaca lan kayane ora bisa dilalekake.

      Uga, aku wis ngerteni akeh komentar (aku langganan) lan akeh komentar sing pancen ora sopan! Kiriman sampeyan bakal mbantu akeh wong (mbantu aku). Muga-muga para komentator ora ngindhari sapa wae kanggo nulis. Perlu latihan lan sabar karo awake dhewe!

      Matur nuwun kanthi sanget kanggo mriksa kiriman! Matur suwun kabeh menehi semangat.

      Doug

  2. 3

    Kayane cara sing paling apik kanggo ngelingake kabeh wong babagan kesalahan. Pancen angel banget yen ngomong bisu nanging bisa uga cara wong liya bisa nggatekake. Mesthi wae cara mulang.

    • 4

      Aku setuju, Howie. Iki mbantu aku lan iki kiriman apik tenan. Ironis, muga-muga ora 'nyepelekake' wong nulis kiriman kaya ngono. Maksudku ora nembak Brian (aku seneng banget marang blog). Maksudku yaiku kanggo mesthekake yen kita bakal padha semangat.

      Aku mesthi ora pengin wong ngindhari blog yen ora bisa nulis kanthi apik. Sing apik banget babagan blogging yaiku wong nulis babagan sing ngerti. Kadhangkala grammar lan ejaan ora ana ing kategori kasebut ... nanging prekara kayata pangembangan, parenting, iman, lan liya-liyane.

      Matur suwun komentar!
      Doug

  3. 5

    Sampeyan nggambarake persis apa sing dakrasakake nalika entuk topik sing bakal ditambahake ing blog, aku rumangsa ilang ing pikiranku. Lan aku mikir manawa pamaca blog ora peduli karo tata bahasa lan ejaan, sing penting isine.

    Sing apik babagan blogging yaiku nambah katrampilan nulis, amarga kiriman liwat kiriman sampeyan bisa entuk pengalaman lan ngenali kesalahan sampeyan dhewe, utamane wong-wong sing teka saka negara sing ora duwe basa Inggris minangka basa kaping 1, kayata Dhewe

    😀

    • 6

      AskaX,

      Conto sampeyan bisa uga conto paling apik - Aku ora nate mikir babagan wong sing duwe basa Inggris minangka Bahasa Kapindho! Internet ora duwe watesan basa lan pancen kudu ndhukung lan ngapresiasi blogger sing isih bisa nguasai basa Inggris.

      Matur suwun komentar! Lan kerja apik ing blog sampeyan.

      Doug

  4. 7

    Aku setuju manawa konten luwih penting, nanging kita ora bisa uwal saka kasunyatan manawa sawetara pembaca mung prihatin karo apa sing ditulis penulis. Utawa bisa uga, dheweke mikir manawa bisa nulis artikel kanthi alami tegese sampeyan panulis sing apik. Lan kanthi mangkono, ejaan lan tata bahasa sing bener.

  5. 8

    Hai Douglas,

    Nalika babagan kiriman blog lan artikel, gramatikal
    kesalahan * apa * nggawe sampeyan katon bisu amarga artine
    bakal ngaco! (kaya saran saran saran VS)

    Nanging aku cenderung ndeleng konten kasebut… yaiku
    angel amarga aku nganggep aku minangka proofreader
    sanajan aku ora disertifikasi 🙂

    Jagad sing beda nalika nerangake perkara sing dianggep masarakat
    mbayar sanadyan! Yen konten gratis, meh, grammar lan
    kesalahan ejaan nang endi wae.

    Aja kakehan awak dhewe =) Ora ana sing sampurna (lan ora
    siji bakal :))

    Ndhuwur,
    Asher Aw

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.