Apa Mesin Telusuran Perawatan Yen Sampeyan Nggunakake Drupal?

SEO lan Sistem Manajemen Konten
Sistem Manajemen Konten lan SEO

Kaya pira Sistem Manajemen Konten (CMS) WordPress, Drupal, Joomla!, muter bagean ing optimisasi mesin telusuran (SEO)? Mesthi desain situs sing ala (ora url, konten sing ora apik, panggunaan jeneng domain, lsp) sing ora apik ing CMS kaya Drupal bakal mengaruhi SEO (alat sing apik sing digunakake kanthi ide sing ala). Nanging apa sistem manajemen konten menehi SEO luwih apik tinimbang liyane, yen kabeh praktik apik liyane rampung? Lan, kepiye cara nyampurake sistem (kayata, WordPress utawa blog Drupal sing ndhukung a Shopify situs) mengaruhi SEO (maneh nganggep kabeh praktik SEO apik liyane sing ditindakake)?

Saka sudut pandang mesin telusuran, ora ana bedane antara Drupal, WordPress, utawa Shopify. Sadurunge aku kenek karo "Enteni sedhela", aku luwih cetha. Mesin telusuran ndeleng HTML sing diwenehake nalika nyusup link. Dheweke ora ndeleng database ing mburi situs web lan ora ndeleng kaca admin sing digunakake kanggo ngatur situs kasebut. Sing digoleki mesin telusuran yaiku HTML sing digawe, utawa diwenehake, dening sistem manajemen konten.

Drupal, minangka CMS, nggunakake framework kode PHP, API, database, file template, CSS, lan JavaScript kanggo nggawe proses nggawe (aka rendering) HTML kaca web. HTML minangka mesin telusuran. HTML sing digawe iki ngemot macem-macem informasi sing digunakake mesin telusuran kanggo ngelasake lan menehi kode kaca web. Dadi, nalika ana wong ujar yen siji CMS luwih apik tinimbang liyane kanggo tujuan SEO, apa sing sejatine diarani ing kene yaiku CMS "luwih apik" mbantu nggawe HTML "luwih apik" kanggo mesin telusuran.

Contone: Nalika nggunakake Drupal, sampeyan kudu milih kanggo nguripake URL sing resik. Sampeyan ora prelu nggunakake URLS sing resik, nanging yen ngerti, sampeyan bakal entuk URL sing bisa dingerteni manungsa (conto: http://example.com/productions?page=38661&mod1=bnr_ant vs http://example.com / konsultasi / pemasaran). Lan, ya, URL sing resik bisa mbantu SEO.

Tuladha liyane: Drupal, lumantar sawijining Pathauto modul, bakal nggawe URL sing migunani adhedhasar judhul kaca. Contone, kaca kanthi judhul "10 Kegiatan Musim Panas Kanggo Bocah-bocah" kanthi otomatis bakal entuk URL http://example.com/10-summer-activities-for-your-kids. Sampeyan ora kudu nggunakake Pathauto nanging sampeyan kudu nggawe URL kaca supaya gampang diwaca lan dielingi wong.

Tuladha pungkasan: Peta situs mbantu mesin telusuran ngerti apa sing ana ing situs sampeyan. Nalika sampeyan bisa nggawe (ug) peta situs kanthi manual lan ngirim menyang Google utawa Bing, iku tugas sing luwih cocog kanggo komputer. Drupal iku Sitemap XML modul kudu ana amarga kanthi otomatis ngasilake lan njaga file peta situs lan nawakake kemampuan kanggo ngirim menyang mesin telusuran.

Google utawa Bing ora kepengin banget nggunakake utawa ora nggunakake Drupal, kabeh sing paling penting yaiku output Drupal. Nanging sampeyan kudu ati-ati nggunakake Drupal, amarga alat sing nggawe proses gampang nggawe HTML lan URL sing ramah SEO.

Disingkirake… Drupal mung alat. Bakal nyedhiyakake fitur lan fungsi sing dibutuhake kanggo nyiyapake lan mbukak situs web. Ora bakal nulis kiriman sing apik kanggo sampeyan. Sampeyan isih gumantung karo sampeyan. Nomer siji sing bisa sampeyan lakoni kanggo pengaruh rangking SEO yaiku duwe informasi sing ditulis kanthi apik, migunani kanggo topik kasebut, lan digawe kanthi terus-terusan.

4 Komentar

  1. 1

    Sampeyan pancen bener, John… mesin telusuran ora preduli apa CMS sampeyan. Nanging, sawise nggarap akeh sistem manajemen konten, aku bisa menehi katrangan manawa ana akeh sistem lawas ing pasar sing ora duwe fitur sing dibutuhake kanggo ngoptimalake kanthi lengkap. Kemampuan kanggo nganyari robot.txt, sitemaps.xml, ping mesin telusuran, format kaca (tanpa tata letak tabel), ngoptimalake kacepetan kaca, nganyari data meta… sampeyan bakal nemokake manawa akeh sistem manajemen konten ngalangi pangguna. Asile, klien ngupayakake konten sing durung bisa digunakake kanthi lengkap.

  2. 2

    Sampeyan bener, John. Aku nemokake akeh pitakon babagan Quora lan liya-liyane CMS sing paling apik kanggo SEO. Wangsulane yaiku babagan sistem manajemen konten sing luwih anyar sing nduweni kemampuan kanggo nggawe URL sing resik lan nggunakake akeh alat sing seneng digunakake mesin telusuran.

    @Doug - sampeyan uga bener. Sistem manajemen konten sing lawas luwih asring ora duwe kemampuan kanggo melu SEO kanthi bener.

  3. 3

    Ing sawetara kasus, sanajan CMS modern bisa uga duwe efek negatif, utawa paling ora, kurang saka optimal ing SEO.

    Contone, Joomla duwe setelan konfigurasi kanggo nggawe deskripsi meta ing saindenging situs sing bakal ditrapake ing saben kaca sing ora digawe deskripsi meta khusus. Iki nyebabake sawetara klien nganggep yen ora prelu nggawe deskripsi sing dioptimalake kanggo kaca kasebut.

    Kanggo panganggit konten sing wis akeh pengalaman, iki ora bakal dadi masalah. Nanging, kabeh sistem manajemen konten nyuda larangan kanggo pangarang, saengga pangarang sing kurang pengalaman menehi kontribusi konten dhewe, kanthi ora ngerti prihatin optimasi.

  4. 4

    Dadi CMS ngasilake HTML mula mesthi wae mengaruhi SEO. Drupal minangka rasa sakit lengkap kanggo ngatur kanthi bener kanggo SEO, kanggo apa wae sing bisa dicalonake. sitemap xml, URL sing ramah (mesthi bali menyang / simpul), URL independen / judhul / judhul kaca, tag alt img, blogging (aja miwiti, blog ing Drupal ora ana apa-apa ing WP). 

    Kita seneng Drupal kanggo situs gedhe, nanging ora nyenengake SEO'ify. WP luwih gampang ing astronomi.

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.