Integrasi DMP: Bisnis sing Didhukung Data kanggo Penerbit

Platform Manajemen Data

Pangurangan radikal saka kasedhiyan data pihak katelu tegese luwih sithik kemungkinan kanggo target perilaku lan penurunan bathi pariwara kanggo akeh pamilik media. Kanggo ngimbangi kerugian, penerbit kudu mikir cara anyar kanggo nyedhaki data pangguna. Ngrekrut platform manajemen data bisa dadi cara metu.

Sajrone rong taun sabanjure, pasar pariwara bakal ngilangi cookie pihak katelu, sing bakal ngowahi model tradisional pangguna target, ngatur spasi iklan, lan nglacak kampanye. 

Ing web, panganggo pangguna sing diidentifikasi liwat cookie pihak katelu bakal tren dadi nol. Model tradisional pelacakan browser lintas-situs dening panyedhiya data lan reseller data pihak katelu bakal musna. Dadi, pentinge data pihak pertama bakal munggah. Penerbit tanpa kemampuan nglumpukake data dhewe bakal ngalami kemunduran utama, dene bisnis sing nglumpukake segmen pangguna ing posisi sing unik kanggo ngasilake hadiah lanskap pariwara anyar iki. 

Ngumpulake lan ngatur data pihak pertama nggawe kesempatan unik kanggo penerbit kanggo nambah penghasilan, ningkatake pengalaman konten, keterlibatan, lan nggawe pengikut sing setia. Nggunakake data pihak katelu bisa digunakake kanggo nggawe personalisasi konten lan ngatur pesen pariwara kanggo promosi lintas situs web.

Business Insider nggunakake data prilaku kanggo nggawe profil para pamiarsa banjur nggunakake informasi kasebut kanggo nggawe personalisasi buletin email lan rekomendasi konten ing situs supaya bisa narik kawigaten para pamaca. Upaya kasebut nambah tarif klik-tayang iklan nganti 60% lan nambah tarif klik ing buletin email dening 150%.

Napa Penerbit Perlu DMP

miturut Statistik internal Admixer, rata-rata, 12% anggaran pariwara digunakake kanggo akuisisi data pihak pertama kanggo nargetake pamirsa. Kanthi ngilangi cookie pihak katelu, panjaluk data bakal tambah akeh, lan penerbit sing nglumpukake data pihak katelu ing posisi sing cocog kanggo entuk manfaat. 

Nanging, dheweke bakal butuh sing andal platform manajemen data (DMP) kanggo ngetrapake model bisnis sing didhukung data. DMP bakal ngidini ngimpor, ngekspor, nganalisis, lan pungkasane, monetisasi data kanthi efektif. Data pihak pertama bisa nguatake inventaris iklan lan nyedhiyakake sumber penghasilan tambahan. 

DMP Gunakake Kasus: Simpals

Simpals minangka omah media online paling gedhe ing Moldova. Nalika nggoleki aliran penghasilan sing bisa dipercaya, dheweke bakal entuk bermitra karo DMP kanggo nyiyapake koleksi data pihak katelu lan analytics pangguna kanggo 999.md, platform e-commerce Moldavian. Akibate, dheweke nemtokake 500 segmen pamirsa lan saiki adol kanthi program kanthi pamrentah liwat DMP.    

Nggunakake DMP nyedhiyakake lapisan data tambahan kanggo pengiklan, nalika ningkatake kualitas lan CPM saka tayangan sing disedhiyakake. Data minangka emas anyar. Ayo nimbang aspek utama ngatur data penerbit lan milih panyedhiya teknologi sing cocog karo kabutuhan bisnis macem-macem jinis penerbit.  

Kepiye Cara Nyiapake Integrasi DMP? 

  • Pengumpulan data - Pertama lan paling penting, penerbit kudu mriksa sistematis kabeh koleksi data ing platform kasebut. Iki kalebu registrasi ing situs web lan aplikasi seluler, mlebu ing jaringan Wi-Fi, lan conto liyane sing pangguna disaranake ninggalake data pribadi. Ora preduli saka ngendi data kasebut, koleksi lan panyimpenan kudu tundhuk karo kerangka hukum sing ana GDPR lan CCPA. Saben penerbit nglumpukake informasi pribadi, dheweke kudu njaluk idin saka pangguna, lan menehi kamungkinan kanggo milih. 

Integrasi Data DMP

  • Ngolah data - Sadurunge ndhaptar DMP, sampeyan kudu ngolah kabeh data, rekonsiliasi dadi siji format, lan mbusak duplikat. Kanggo nyetel format seragam kanggo data, penting banget milih siji pengenal unik, adhedhasar sing bakal sampeyan struktur database. Pilih sing bisa gampang ngenali pangguna, kayata nomer telpon utawa email. Sampeyan uga bakal nyuda integrasi yen sampeyan mbagi data dadi segmen miturut pamirsa sing paling apik. 

Kepiye Nggabungake DMP? 

Salah sawijining cara sing paling efisien kanggo nyambung DMP yaiku nggabungake karo CRM liwat API,  nyinkronake UniqueIDs. Yen CRM sampeyan digabungake karo kabeh aset digital, kanthi otomatis bisa ngirim data menyang DMP, sing bisa ngasilake lan nambah. 

DMP ora nyimpen informasi sing dingerteni pribadi para pangguna. Nalika DMP digabungake liwat API utawa impor file, bakal nampa data sing nyambungake ID publisher karo pengenal pangguna unik sing sampeyan jelasake ing langkah sadurunge. 

Minangka integrasi liwat CRM, sampeyan bisa ngirim data ing format hash. DMP ora bisa decode data iki, lan bakal ngatur ing format enkripsi iki. DMP njamin privasi lan keamanan data pangguna, yen sampeyan wis ngetrapake anonim lan enkripsi sing cukup. 

Fungsi apa sing kudu DMP? 

Kanggo milih DMP paling apik kanggo bisnis sampeyan, sampeyan kudu netepake syarat kanggo panyedhiya teknologi. Sing paling penting, sampeyan kudu ndhaptar kabeh integrasi teknis sing dibutuhake. 

DMP ora ngganggu proses sampeyan lan kudu ngupayakake infrastruktur teknis sing ana. Contone, yen sampeyan wis duwe platform CRM, CMS, lan integrasi karo mitra panjaluk, DMP sing dipilih kudu kompatibel karo kabeh. 

Nalika milih DMP, gunakake kabeh kemampuan teknis sing ana, supaya integrasi ora dadi beban kanggo tim teknis sampeyan. Sampeyan mbutuhake platform sing bakal efektif nyedhiyakake fungsi utama: koleksi, pamisahan, analisis, lan monetisasi data.

Fitur DMP

  • Tag Manager - Sawise nggabungake data sing ana ing DMP, sampeyan kudu nglumpukake poin data luwih lanjut. Kanggo nindakake, sampeyan kudu nyetel tag utawa piksel ing situs web. Iki minangka kode kode sing nglumpukake data babagan prilaku pangguna ing platform banjur cathet ing DMP. Yen sing terakhir duwe tag manager, bakal bisa ngatasi tag ing platform kanthi pusat. Sanajan opsional, iki bakal ngirit wektu lan tenaga kanggo tim teknologi sampeyan. 
  • Segmen lan Taksonomi - DMP sampeyan kudu duwe macem-macem fitur kanggo pamisahan data lan analisis. Sampeyan kudu bisa nggawe taksonomi, struktur data kaya wit sing njlentrehake sesambungan antarane segmen data sampeyan. Iki bakal ngidini DMP netepake segmen data sing luwih sempit, nganalisa luwih jero, lan menilai luwih dhuwur. 
  • Integrasi CMS - Fitur DMP sing luwih dhuwur yaiku kemampuan nggabungake karo situs web CMS. Sampeyan bakal ngidini sampeyan ngoptimalake konten kanthi dinamis ing situs web lan nyukupi kabutuhan pangguna. 
  • monetization - Sawise nggabungake DMP, sampeyan kudu sinau babagan cara ngaktifake data kanggo monetisasi luwih dhisik ing platform sisih panjaluk (DSP). Penting milih DMP sing bisa gampang dilebokake karo mitra panjaluk sampeyan.

    Sawetara DSP nawakake DMP asli, sing integral ing ekosistem. Penting, dicathet yen DMP sing terintegrasi dadi siji DSP bisa dadi solusi sing efektif, gumantung karo kahanan ing pasar lan lanskap kompetitif. 

    Yen sampeyan makaryakke ing pasar cilik, ing endi DSP tartamtu minangka pemain dominan, nggunakake DMP asline bisa uga langkah sing cerdas. Yen sampeyan kerja ing pasar gedhe, sampeyan kudu nggatekake kepiye DMP bisa integral karo platform permintaan utama.  

  • Integrasi server iklan - Fitur penting liyane yaiku kemampuan nggunakake data sampeyan dhewe. Umume penerbit nggunakake server iklan kanggo bisa langsung karo agensi lan pengiklan, ngluncurake kampanye iklan, promosi promosi, utawa adol lalu lintas sisa. Mangkono, DMP sampeyan kudu gampang integrasi karo server iklan sampeyan.

    Saenipun, server iklan sampeyan kudu ngatur aset iklan ing kabeh platform (situs web, aplikasi seluler, lsp) lan ijolan data karo CRM, sing bakal menehi komunikasi karo DMP. Model kaya ngono bisa nyederhanakake kabeh integrasi iklan kanthi nyata, lan ngidini sampeyan nglacak monetisasi kanthi jelas. Nanging, iki ora mesthi kedadeyane, lan sampeyan kudu mesthekake manawa DMP bisa lancar karo server iklan sampeyan.  

Fitur Integrasi DMP

Bungkus 

Penting banget yen panyedhiya teknologi sing sampeyan pilih tundhuk marang peraturan privasi lan keamanan data global. Sanajan sampeyan fokus sacara eksklusif ing data saka pasar lokal, sampeyan isih bisa njaluk pangguna saka bagean endi wae ing jagad iki. 

Faktor penting liyane sing kudu dipikirake yaiku hubungane panyedhiya DMP karo pengiklan lan mitra lokal. Nggabungake infrastruktur bersatu karo kemitraan sing wis digawe bisa nyepetake integrasi platform sampeyan lan stream monetisasi aset digital sampeyan. 

Sampeyan uga penting milih mitra teknologi sing ora mung menehi antarmuka swadaya kanthi lengkap, nanging uga menehi pandhuan, saran, lan konsultasi kanthi praktis. Perawatan pelanggan sing paling penting kudu ngatasi masalah lan nyetel strategi manajemen data sampeyan. 

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.