WordPress: Pamulihan Bencana

WordPress rusak

Bencana HindenburgIng pungkasan sawetara dina Aku wis kerja keras nggawe blog kanca apikku Pat Coyle. (Preinanku tetep dadi luwih menarik - dina iki salju rada salju ... ing wulan April! Apa wae sing kedadeyan karo Pemanasan Global?)

Aku pengin nuduhake apa sing kedadeyan banjur mbahas babagan pencegahan sing aku lakoni uga kepiye cara didandani.

Punika kedadosan:

  1. A DNS server tindak ing fritz. A DNS server nerjemahake lalu lintas mlebu menyang jeneng domain lan pangalihan menyang server sing cocog. Kanthi kedadeyan kasebut, bener-bener ngilangi 2 cara komunikasi - jeneng domain menyang situs kasebut lan situs kasebut menyang database (basis data saiki ana ing lingkungan sing dituduhake).
  2. Aku ngrampungake masalah kanthi cepet ngalihake blog menyang server liyane, ora ngerti yen ana masalah DNS. Iki nambah tingkat kerumitan liyane. Sandhi ing WordPress (lan aplikasi database liyane) sing dienkripsi unik karo server sing ana. Yen sampeyan mindhahake situs kasebut menyang server liyane, sampeyan mung wis ora bisa ngilangi sandhi kasebut. Matur nuwun sanget, WordPress (fitur liyane sing apik) duwe sistem pamulihan tembung sandhi sing bisa ngreset sandhi liwat link ing email.

Mangkene tumindak langsung sing daklakoni:

  1. Sadurunge kedadeyan iki, aku kudu ujar manawa aku karo perusahaan hosting web sing hebat sing nggawe backup lengkap. Aku ora nate nemoni masalah sing ora bisa diatasi liwat backup. Aku wis krungu ngipi elek saka wong liya ing blog lan situs sing ilang banget. Aku ora bisa mbayangake apa sing bakal ditindakake. (Lengganan feed RSS sandi lan sampeyan bisa njaluk kupon kanggo liburan gratis karo hostku).
  2. Aku bisa mlebu menyang Web Server kanthi FTP lan njupuk kaloro situs kasebut lan database Fitur liyane saka paket hosting yaiku aku bisa ngakses kabeh VDS ngluwihi situs web asline dhewe. MySQL nyimpen database ing direktori file (/ var / lib / MySQL /). Aku bisa ndownload database kanthi nyalin direktori lokal. Dhiskusi babagan cadangan sing apik! Ora ana impor, ekspor, ukuran file maksimal kanggo ditangani ... mung FTP.

Saiki aku duwe situs lan basis data lokal, aku lega banget. Yen aku mung mandheg ing kene lan sabar, masalah DNS mesthi bisa rampung lan Pat bakal luwih cepet maneh. Aku verifikasi manawa Jeneng Domain isih nuduhake Server Jeneng sing cocog kanggo host sing digunakake Whois.net. Yen sampeyan mriksa domain sampeyan, server jeneng ana ing sangisore laporan.

Iki nggawe aku yakin manawa situs kasebut bisa uga disusupi. Server jeneng bener nanging kaca sing bakal teka kalebu sawetara kaca sing elek kaya spam. Aku nggunakke Tambahan Header Langsung menyang Firefox kanggo mesthekake yen sejatine aku ora diarahake - hack khas sing dideleng akeh wong. Situs kasebut ora diarahake. Aku bisa rampung sawetara pemecahan masalah tambahan; Nanging, aku mlebu tiket dhukungan karo hostku supaya para ahli bisa miwiti investigasi.

Mulihake situs sampeyan menyang akun utawa host liyane:

Aku durung nganyari Pat menyang versi paling anyar saka WordPress 2.1, PHP, lan MySQL, mula aku mutusake ora ana wektu sing luwih apik tinimbang saiki! Aku mbusak akun lawas lan nggawe akun anyar. Aku ngetik maneh informasi alias email lan ngemot basis data, WordPress 2.1 lan konten Pat:

  • direktori upload-wp konten - ing kene dununge kabeh gambar sing diunggah.
  • direktori plugin wp-content - kabeh plugin sampeyan (aja nganti pungkasan amarga sampeyan duwe masalah versi.
  • direktori tema konten wp - tema sampeyan.

Muga-muga ing rilis WordPress mbesuk manawa 3 direktori kasebut minangka direktori root tinimbang sub-direktori. Iki bakal nggawe upgrade luwih gampang! Ing wektu iki, host saya nemokake masalah DNS lan ngarahake situs kasebut kanthi bener. Weh! Saiki kaca Pat bakal digawe serep karo Upgrade WordPress. Aku ngeklik kanggo nganyari database lan dheweke wis digawe serep… meh.

Elingi masalah enkripsi sing dakkandhakake? Ya, Pat ora bisa mlebu amarga mlebu. Sandi ora maneh ndhelik maneh regane ing basis data kanthi bener mula aku duwe siji koreksi maneh. Aku mlebu log menyang basis data lan ngganti alamat email balesan Pat ing tabel pangguna menyang alamat email. Aku banjur nggunakake fitur "Ilang Sandi" kanggo ngirim link dhewe kanggo ngreset sandhi. Sawise ngreset sandhi, aku mlebu lan ngganti alamat email Pat maneh.

Lan saiki Pat wis bali! Hindsight 20/20… yen mung ngenteni host, masalah bakal diatasi. Aku pancen rumit masalah kasebut. Nanging, Pat saiki nganyari lan mbukak versi paling apik kanggo kabeh. Nuwun sewu, dheweke pancen wis suwe banget. Ora butuh wektu suwe kanggo mundur maneh saka downtime, nanging ora nyenengake! Nuwun sewu, Pat!

Piwulang sinau:

  1. Priksa manawa sampeyan karo host sing duwe serep sing apik.
  2. Gawe serep situs lan basis data lan simpen ing lokasi sing aman.
  3. Yen sampeyan duwe host sing apik, gumantung marang dheweke kanggo nemokake lan mbenerake masalah kasebut.
  4. Yen sampeyan kudu, pindhah menyang host utawa akun anyar lan ngerti cara mulihake situs, basis data, lan pulihake sandhi sampeyan.

Sawetara info tambahan

Saiki panjaluk sambungan internet cepet wis tambah akeh. Mesthi, ing jagad internet sing obah iki, telpon satelit wis kabukten regane. Nalika nerangake internet nirkabel, masarakat isih isih ora bisa takon internet nirkabel kepiye akeh regane kanggo wong-wong mau. Utamane kanggo webmaster pentinge DSL nirkabel wis ora dadi pitakonan maneh. Umume webmaster iki luwih seneng studio desain web kanggo ngrancang banjur butuh sambungan kecepatan tinggi iki kanggo ngunggah. Minangka langkah sabanjure, sambungan cepet iki uga dibutuhake ing proses marketing mesin telusuran. Wong sing duwe Sertifikasi Microsoft bisa gampang ngatasi kabeh masalah ing jaringan sambungan kasebut.