Napa Langsung Saka Merek Pelanggan Miwiti Nggawe Toko Bata lan Mortar

Bata Eceran lan Mortar

Cara paling apik kanggo merek nawakake penawaran sing apik kanggo konsumen yaiku ngilangi perantara. Kurang akeh sing go-betweens, sing sithik biaya tuku kanggo konsumen. Ora ana solusi sing luwih apik kanggo nindakake iki tinimbang nyambungake karo para pembeli liwat internet. Kanthi 2.53 milyar pangguna smartphone lan jutaan komputer pribadi, lan 12-24 yuta toko eCommerce, para pembeli ora gumantung maneh karo toko ritel fisik kanggo blanja. Kasunyatane, pangolahan data digital kanthi alesan kayata tuku prilaku, informasi pribadi, kegiatan media sosial, luwih trep tinimbang metode offline retargeting pelanggan.

Nguwatirake, kanthi sawetara ide bisnis e-commerce tartamtu, portal online saiki wis akeh minat mbukak operasi bata lan mortir. Minangka alternatif sing diarani klik kanggo brinks, fenomena iki isih durung dingerteni kanggo akeh wong.

Ngelingi data, USA ngalami akselerasi sing cepet banget nalika merek lan perusahaan nutup toko fisik lan ganti dadi e-commerce. Akeh pusat perbelanjaan sing nantang tantangan kanggo terus mbukak toko. Secara intuisi, ing Amerika Serikat wae, liwat 8,600 toko dipateni operasi ing 2017.

Yen pancen mangkono, kenapa merek online bali menyang bata? Yen terjangkau piranti lunak pasar lan skrip wis terjangkau banget kanggo mbukak toko online kanthi biaya sing luwih murah, kenapa investasi ing alternatif sing luwih larang?

Ekstensi, dudu pengganti!

Kanggo mangsuli pitakon iki, kita kudu ngerti manawa bisnis nggunakake toko bata lan mortir minangka suplemen kanggo toko online, tinimbang ora mung gumantung karo toko fisik. Yaiku, dudu alternatif nanging minangka tambahan kanggo titik tutul eCommerce saiki. Merek ora pindhah menyang bata, nanging uga nyedhiyakake online menyang titik tutul offline.

Njupuk Boll & Cabang tuladhane. Kunjungi toko Boll & Branch, sampeyan bakal nemokake ruang pamer sing apik banget karo petugas sing nyenengake lan staf layanan pelanggan. Sampeyan bisa nemokake saben produk saka merek ing toko kasebut. Nanging, ana corak yen tuku sampeyan dikirim menyang omah liwat surat. Toko kasebut isih ngetrapake pola adol e-commerce, nanging nggunakake bata lan mortir minangka pusat pengalaman, dudu toko ritel.

Toko Eceran Boll lan Cabang

Pitakonane tetep wae

Napa toko bata lan mortir, yen pelanggan bisa tuku langsung liwat piranti sing nganggo internet? Apa maneh bata lan mortir nuduhake manawa cerdas ide bisnis eCommerce nalika toko fisik wis narik rana? Apa ora mbantah?

Wangsulan sing jelas kanggo pitakonan iki ana ing pitakonan liyane:

Napa toko eCommerce nandur modal nggawe aplikasi blanja seluler nalika pelanggan isih bisa tuku saka situs web eCommerce?

Iku kabeh babagan pengalaman pelanggan

Salah sawijining kekurangan utama belanja online yaiku para pembeli ora bisa ngrasakake produk kasebut kaya ing toko fisik. Nalika akeh pembeli nggunakake toko eCommerce minangka tujuan belanja utama, isih ana bagean sing luwih seneng toko fisik amarga bisa nyoba produk sadurunge tuku.

Kanggo ngatasi kekurangan iki, raksasa eCommerce seneng Amazon lan Uber minangka sawetara saka wiwitan kanggo mbukak operasi bata lan mortir minangka suplemen kanggo mitra online. Amazon mromosikake operasi bata lan mortir kaping pisanan ing 2014, sing nawakake pangiriman sedina kanggo pelanggan ing New York. Ing tahap sabanjure, diwiwiti akeh pusat kios ing mall sing adol produk ing omah lan kiriman bali.

Ora suwe bisnis liyane nggunakake ide bisnis eCommerce iki lan mbukak kios cilik ing macem-macem lokasi. Mula, yen ana ngarsane fisik mbesuk bisa sukses. Salah sawijining conto paling apik yaiku kios Uber ing lokasi populer sing ngidini penumpang memesan taksi tanpa aplikasi seluler.

Gagasan dhasar yaiku nawakake interaksi langsung lan pengalaman pelanggan menyang pembeli online, saliyane -

  • Merek bisnis menyang dunia fisik
  • Entuk luwih akeh kesempatan bisnis ing lingkungan online lan offline
  • Nambah pengalaman pelanggan ing ngendi dheweke ngerti kudu ngunjungi yen ana keluhan.
  • Ngidini pelanggan kanthi cepet nyoba lan mbusak keraguan babagan produk kasebut.
  • Mesthekake keasliane operasi kasebut kanthi menehi ngerti “Ya! kita uga ana ing jagad nyata ”

Tujuan utama yaiku kanggo ngalahake kompetisi kanthi menehi pengalaman pelanggan sing paling apik, lan tetep elinga. Iki bisa uga ora ana tradhisi lan nggawe ide sing inovatif minangka kunci utama kanggo njaga pelanggan lan menang konversi ing taun 2018. Ngelingi akeh persaingan ing ritel online, iku tugas sing nggumunake yen sampeyan ora duwe motivasi. bisnis eCommerce.

Retargeting pelanggan ing toko fisik?

Bidang penting ing ngendi toko-toko fisik gagal saingan karo saingan eCommerce yaiku target pemasaran ulang pelanggan. Kajaba sawetara penggemar merek hardcore, toko fisik meh ora bisa nahan pelanggan. Amarga ora ana cara kanggo ngerti tumindak tuku lan minat para pelanggan, toko fisik gagal nglumpukake data sing dibutuhake kanggo retargeting pelanggan. Kajaba iku, kajaba iklan spanduk, SMS, lan pemasaran E-mail, ora ana tegese liya kanggo komunikasi langsung karo prospek. Mula, sanajan kampanye diskon paling gedhe ora bisa nggayuh target pamirsa.

Saliyane, kanthi internet lan smartphone ing tangan, pelanggan online dadi target gampang retargeting eCommerce. Titik tutul E-Commerce duwe cara sing ora bisa dietungake kanggo nglumpukake data pelanggan: Formulir registrasi akun, aplikasi seluler, pemasaran afiliasi, pop-up exit, formulir langganan saham, lan liya-liyane. Kanthi akeh cara kanggo nglumpukake data, eCommerce uga duwe cara efisien kanggo nggayuh pelanggan: Pemasaran email, pemasaran SMS, Pemasaran push, penargetan ulang Ads, lan liya-liyane.

Kanthi kombinasi gabungan saka mitra fisik lan online, target maneh pelanggan dadi luwih efisien. Apa sing dadi kekurangan sadean fisik sadurunge ora angel banget kanggo operasi bata lan mortir. Toko online saiki bisa nggunakake saluran pemasaran sing padha ing titik tutul online lan isih bisa narik kawigaten para pengunjung ing papan fisik. Ing ngisor iki carane sawetara merek populer nindakake iki.

Merek gedhe nggunakake pemasaran saluran Omni kanthi cara dhewe

Everlane

Everlane nggawe bisnis mung online ing taun 2010. Kanthi pendekatan langsung menyang pelanggan, Everlane diwenehi label amarga ngirim pakean berkualitas kanthi rega terjangkau. Terus berkembang kanthi filosofi transparansi radikal, ing endi merek kasebut mbabarake pabrik, biaya tenaga kerja, lan akeh biaya liyane.

Ing taun 2016 wae, merek kasebut entuk total dodolan $ 51 yuta. Sawise ngluncurake serangkaian pop-up ing pungkasan taun 2016, merek kasebut nyedhiyakake ruang pamer 2,000 kaki persegi ing distrik SoHo Manhattan. Iki minangka langkah gedhe nalika ngelingi pratelan CEO perusahaan Michael Preysman sawetara taun kepungkur:

[Kita bakal] nutup perusahaan sadurunge mbukak ritel fisik.

Iki jarene perusahaan babagan mlebu ritel offline-

Pelanggan bakal terus ngandhani yen pengin nutul lan ngrasakake produk kasebut sadurunge pungkasane tuku. Kita ngerti manawa kita kudu duwe toko fisik yen pengin tuwuh ing skala nasional lan global.

Toko kasebut adol kaos, sweter, denim, lan sepatu merek ing omah. Dheweke nggunakake pemanfaatan fisik kanggo nawakake pengalaman visual sing paling apik kanggo para pelanggan sing ngunjungi toko. Area santai kanthi swasana hiasan lan foto asli pabrik denim kasebut nambah kamulyan nalika promosi pabrik merek kasebut minangka pabrik denim paling resik ing donya.

Toko Everlane

Nalika njelajah luwih dhisik, sampeyan bisa nemokake papat unit tampilan kanthi area checkout kapisah. Peserta ruang pameran ora mung nyandhang sandhangan, nanging uga mbantu pelanggan mriksa produk kanthi cepet. Dheweke uga menehi rekomendasi pribadi sawise nganalisa profil sampeyan sing dipasang ing mitra online.

Glossier

Sanajan dadi pemain online, Glossier ngerti manawa kegiyatan merek offline duwe peranan penting kanggo nggayuh basis pelanggan. Kanthi toko ritel pop-up, merek kasebut terus mbukak toko unik. Merek kasebut nerangake manawa pop-up kasebut dudu babagan penghasilan, nanging babagan nggawe komunitas. Mung dianggep toko minangka pusat pengalaman tinimbang titik jual.

Bubar iki, merek kecantikan berkolaborasi karo restoran terkenal Rhea's Café, sing dununge ing San Francisco. Ganti eksterior restoran sing pas karo identitas merek kanthi warna pink milenium nyuworo pesen kanthi banter. Ora suwe restoran kasebut malih dadi pusat pengalaman dandanan, ing koki masak panganan sing ana ing mburi kaca lan tumpukan produk saka Glossiers.Toko GlossiersMiturut pengunjung pop-up biasa, dheweke bakal tuku produk Glossiers kanthi online dhewe. Nanging, kajaba kabeh rintangan, dheweke seneng mrana seminggu sepisan mung kanggo ngrasakake energi positif ing ruangan kasebut. Kajaba iku, rasane apik banget kanggo ndemek lan ngrasakake produk nalika sampeyan bisa njupuk secangkir kopi sekaligus.

Bonobos

Nalika nerangake pengalaman pelanggan, merek pakaian minangka salah sawijine panggunaan pemasaran Omni-saluran paling gedhe. Bonobos - pengecer pakaian pria ing kategori sing padha diwiwiti kanthi ritel online ing taun 2007. Iki minangka salah sawijining conto merek sukses sing sukses kanthi nemokake operasional menyang bata lan mortir.

Dina iki, Bonobos minangka perusahaan 100 yuta dolar, kanthi usulan unik sing kuat, dhukungan pelanggan sing luar biasa, lan kenyamanan blanja paling apik. Merek kasebut bisa nggawe reputasi kanthi nggabungake sing paling apik kanggo pelanggan tartamtu. Pengalaman ing Tinjauan Bonobos ngluwihi menehi ukuran pinggang lan salesman sing nuduhake clono dowo.

Toko Bonobos

Ora ngunjungi situs Bonobos, merek menehi saran supaya janji janjian kanggo kunjungan sing cocog karo salah sawijining Gambaran. Sistem pra-pesenan paling apik amarga bisa njamin kunjungan sing kepenak nalika mung sawetara wong sing nyimpen lan perwakilan sing diparengake bisa menehi kabeh perhatian sing dibutuhake kanggo ngrampungake celana panjang sing paling pas.

Mangkene kabeh proses, miturut Bonobos:

Toko Bata lan Mortar Bonobos

Nggedhekake Gap

Pusat pengalaman bata lan mortir menehi kesempatan paling apik kanggo jembatan antarane toko fisik lan eCommerce. Strategi eCommerce saluran Omni iki ngewangi toko eCommerce kanggo nyedhiyakake pengalaman tuku paling apik nalika target target prospek ing lingkungan offline lan online. Supaya fokus utama dadi target utama, merek wis ketemu karo pangarepan pelanggan sing rumit lan bisa ngerteni luwih akeh babagan saluran pemasaran. Bata lan mortir, pancen dudu saluran sing ketinggalan jaman, nanging minangka aset sing berkembang pesat lan larang regane kanggo para pemain e-commerce sing ana.

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.