Transformasi Digital: Nalika CMO lan CIO gabung, Kabeh Wong Menang

CMO Transformasi Digital lan CMOs Nggabungake Tim

Transformasi digital dipercepat ing taun 2020 amarga kudu. Pandemi iki ndadekake protokol jarak jauh sosial perlu lan ningkatake riset produk online lan tuku kanggo bisnis lan konsumen.

Perusahaan sing durung duwe digital digital sing kuat kepeksa berkembang kanthi cepet, lan pimpinan bisnis pindhah nggunakake kapitalisasi arus data sing digawe digital. Iki bener ing ruang B2B lan B2C:

Pandemi kasebut bisa uga duwe peta dalan transformasi digital sing maju kanthi cepet nganti nem taun.

Laporan Keterlibatan Digital Twilio COVID-19

Akeh departemen pemasaran wis entuk anggaran, nanging mbuwang produk martech tetep kuwat:

Saklawasé 70% pengin nambah belanja martech sajrone 12 wulan sabanjure. 

Survei Belanja CMO Gartner 2020

Yen kita ana ing jaman digital sadurunge COVID-19, saiki kita bakal ana ing jaman hyper-digital. Makane penting banget yen CMO lan CIO bisa kerja bareng ing taun 2021. CMO lan CIO kudu gabung kanggo menehi pengalaman pelanggan sing luwih apik, ndorong inovasi martech liwat integrasi, lan nambah efisiensi. 

Kerja tim kanggo ngirim pengalaman pelanggan sing luwih apik

CIO lan CMO ora mesthi kolaborasi nyebarke - bayangan IT minangka masalah nyata. Nanging kaloro pimpinan departemen fokus ing pelanggan. CIO nggawe infrastruktur sing digunakake pemasaran lan baris bisnis liyane kanggo nggayuh lan nglayani pelanggan kanthi efisien lan efektif. CMO nggunakake infrastruktur kanggo ngasilake profil pelanggan lan nglakokake kampanye pemasaran.  

Yen CMOs kerja sama karo CIO kanggo njupuk keputusan babagan penyebaran martech lan tuku solusi cloud, bisa nambah pengalaman pelanggan kanthi nambah data lan integrasi aplikasi, sing dadi kapentingan saben wong. Amarga luwih akeh wong sing melu perusahaan liwat saluran digital, kebutuhan bisnis kanggo ngirim pengalaman pribadi lan relevan luwih kritis tinimbang sadurunge, lan kolaborasi CMO-CIO minangka kunci. 

Uga ana komponen moneter ing kasus kasebut kanggo kerja sama CMO-CIO sing luwih gedhe.

44% perusahaan yakin kerja tim sing luwih apik ing antarane CMO lan CIO bisa nambah bathi.

Survei Infosys

Pemimpin departemen pemasaran lan IT dadi puncak revolusi digital, mula sukses ing jagad pasca pandemi gumantung saka katrampilane bisa kerja sama.

Integrasi kanggo Inovasi MarTech 

Akeh CMO sing ngupayakake tuku martech kanggo nyengkuyung jangkauan digital sing ditambahi mutusake ora konsultasi karo CIO sadurunge tuku teknologi. Bisa uga amarga kuwatir telat nalika mbutuhake solusi titik kanthi cepet kanggo ngrampungake inisiatif. Utawa bisa uga dheweke ora nganggep penting kanggo koordinasi lan ora pengin pendapat kaping pindho babagan pilihan sing wis digawe. 

Nanging yen ndeleng input CIO minangka campur tangan wong njaba minangka kesalahan. Sejatine, CIO ahli kanggo nggabungake data, keahlian sing dibutuhake CMO nalika nggunakake solusi anyar. CMOs bisa miwiti nggawe hubungan positif lan produktif karo CIO kanthi nggayuh sadurunge ngrampungake tuku martech, nganggep konsultasi kasebut minangka kemitraan.

Integrasi minangka fase inovasi martech sabanjure, mula iki wektu sing pas kanggo nguatake hubungan CMO-CIO. Fungsi integrasi dhasar sing kalebu solusi solusi martech biasane ora bisa ngatasi konfigurasi sing luwih maju, mula CMO butuh keahlian integrasi sing bisa uga ora ana ing omah, lan CIO bisa mbantu.

Titik Bukti: Kepiye Integrasi Data ing CRM Efisiensi Saiki

Umume para pemasar B2B wis duwe bukti babagan pentinge integrasi data lan kapasitas kanggo ningkatake efisiensi lan ndorong inovasi. Pemasar B2B sing wis nambah CRM perusahaan menyang tumpukan solusi pemasaran bisa nggawe laporan nggunakake data sing bisa dipercaya kabeh, saka kolega sales nganti direksi lan CEO. 

Pemasar sing nggunakake metrik corong, nelusuri lan ngawasi pituduh ing CRM, bisa nambah efisiensi kanthi ngenali lan mbenerake masalah proses. Pemasar sing duwe alat kanggo ngubungake kanthi akurat karo kampanye sing nggunakake data CRM bisa nandur modal kanthi luwih irit kanthi terus-terusan nyedhiyakake dana anggaran menyang kampanye sing ngasilake paling apik.

Kanthi dhukungan integrasi saka IT, CMO bisa ngawasi proyek kanggo ngasilake operasi sing luwih efisien, kalebu otomatisasi lan inovasi pemasaran adhedhasar teknologi liyane. Kanthi nggarap CIO, CMO bisa entuk dhukungan lan keahlian sing dibutuhake kanggo nggedhekake kemungkinan otomatisasi. 

CMOs Bisa Nindakake Langkah Pertama

Yen sampeyan siyap nggawe hubungan sing luwih cedhak karo CIO perusahaan sampeyan, sampeyan bisa njupuk langkah pertama kanthi nggawe rasa empati lan percaya, kaya nalika miwiti hubungan bisnis liyane. Ngundang CIO supaya ngombe secangkir kopi lan ngobrol ora resmi. Ana akeh sing bakal dibahas amarga solusi martech berkembang lan dadi canggih. 

Sampeyan bisa ngomong babagan cara kerja sama kanggo nambah pengalaman pelanggan, ndorong inovasi lan nambah efisiensi. Sampeyan bisa nemokake saluran kerja sama anyar, kabeh adhedhasar kerja sama kanggo entuk manfaat perusahaan lan para pelanggan. Nalika CMO lan CIO gabung, kabeh bakal menang.