Apa Dhukungan sing Dibutuhake ing Departemen Pemasaran Digital Saiki?

Peran Pemasaran Digital

Kanggo sawetara klien, aku ngatur kabeh bakat sing dibutuhake kanggo upaya pemasaran digital. Kanggo wong liya, dheweke duwe staf cilik lan kita nambah katrampilan sing dibutuhake. Kanggo wong liya, dheweke duwe tim sing kuat ing njero lan mung butuh pandhuan lan perspektif eksternal kanggo mbantu dheweke tetep inovatif lan ngenali kesenjangan.

Nalika aku pisanan ngluncurake perusahaan, akeh pimpinan industri menehi saran supaya aku spesialisasine lan golek peran tartamtu; Nanging, kesenjangan sing dakdeleng ing umume perusahaan yaiku jarang duwe tim sing seimbang lan ngasilake kesenjangan ing strategi sing ora katon. Ora ateges dheweke gagal kanthi cara apa wae, tegese ora entuk potensi kanthi aset sing diduweni.

Miturut pendapat saya, aku yakin manawa saben bisnis kudu duwe mitra eksternal ing upaya pemasaran digital. Nalika aku, mesthine bias ... ana sawetara sebab:

  • Lisensi Alat - Aku duwe akses menyang alat perusahaan sing bisa ngimbangi biaya ing kabeh klien. Iki pancen bisa ngirit perusahaan kanthi cukup dhuwit.
  • fokus - Minangka sumber daya eksternal, aku duwe kaluwihan sing beda amarga ora prihatin karo operasi perusahaan, rapat, politik, utawa uga watesan anggaran (umume). Aku biasane nyewa kanggo ngatasi masalah lan banjur ngupayakake kanthi tanpa henti - karo perusahaan sing mbayar regane sing dakkarepake tinimbang gaji sing bisa uga ora produktif.
  • Nikung - Sejatine saben perusahaan duwe turnover, mula aku bisa nutupi kesenjangan nalika klien duwe staf sing ganti. Lan meh saben organisasi duwe omzet!
  • Keahlian Niche - Umume perusahaan ora bisa nyewa sumber kanggo saben peran sing dibutuhake, nanging aku wis ngembangake jaringan skill kasebut sajrone pirang-pirang taun karo pimpinan sing wis kabukten. Iki tegese aku bisa nggawa peran sing dibutuhake kaya sing dibutuhake, ngoptimalake anggaran lan nggawa juara sejatine sing bakal nambah kasempatan sukses.
  • Keahlian sing jembar - Kanthi nggarap industri lan tetep dadi tren industri, aku menehi solusi inovatif kanggo para klien. Yen kita nyoba strategi utawa platform ing sawijining perusahaan lan bisa uga sukses, aku bakal nggawa kabeh klien lan ngetrapake kanthi luwih angel tinimbang yen klien nindakake dhewe.

Infographic iki saka Spiralytic, Cara Nggawe Tim Pemasaran Digital, rinci babagan 13 peran sing dibutuhake supaya tim pemasaran digital modern bisa sukses.

Peran Departemen Pemasaran Digital:

  1. Digital Marketing Manager or project Manager - kanggo ngawasi proyek lan mesthekake tim bisa digunakake kanthi efektif.
  2. Direktur Creative or Tukang gambar - kanggo njaga konsistensi visual komunikasi merek liwat saluran digital.
  3. Developers - Unsur integrasi lan interaktif iku kudu dilakoni kanggo saben organisasi saiki, mula duwe tim siyap kanggo nggawe back-end sing solid kanthi pengalaman panganggo sing apik banget ing ngarep.
  4. Analis Pemasaran Digital - penting banget supaya kabeh tim pemasaran digital duwe cara sing ngrancang pengaruhe uga nglaporake kanthi efektif sing bakal mbantu kepemimpinan lan tim ngerti asil kasebut.
  5. Strategi Pemasaran Digital - saben inisiatif kudu mbantu ndorong indikator kinerja utama lan target umum organisasi. Ahli strategi cocog karo potongan kasebut lan mesthekake kabeh saluran, media, lan media bisa digunakake kanthi lengkap.
  6. Manajer utawa Spesialis SEO - mesin telusuran terus ngarahake kabeh saluran karo pangguna maksud kanggo riset kaputusan tuku. Platform telusuran organik nyedhiyakake akeh informasi sing bisa digunakake tim pemasaran digital uga saluran mlebu sing sampurna kanggo nyopir. Nduwe wong sing nyetir strategi sing efektif biaya kasebut kudu ditindakake kanggo saben organisasi.
  7. Spesialis Pariwara - nalika telusuran organik mbutuhake momentum lan wewenang kanggo ngarahake ing kaca asil mesin telusuran, pariwara bisa ngisi kesenjangan kanggo ngarahake petunjuk. Nanging, tanpa biaya lan keahlian. Tuku iklan bisa uga dadi kesalahan sing elek lan larang yen ora duwe keahlian.
  8. Spesialis Iklan Tampilan - ana situs liyane sing nduweni pamirsa sing pengin sampeyan tekan, mula pariwara ing situs kasebut kanggo nggawe kesadaran, keterlibatan, lan konversi minangka strategi sing kuat. Nanging, pirang-pirang platform iklan, kemampuan nargetake, jinis iklan, lan variabel pengujian ora kalebu ilmu ilmune. Sampeyan kudu nggawe wong supaya pengaruh iklan pariwara sampeyan kudu ditindakake.
  9. Manajer utawa Spesialis Media Sosial - media sosial tetep dadi sumber kanggo keterlibatan karo calon pembeli uga saluran sing apik kanggo ngembangake panguwasa merek pribadi utawa profesional sampeyan. Duwe riset, ngawasi, lan tuwuh komunitas sampeyan liwat advokasi, dhukungan, lan informasi minangka strategi sing kuat kanggo merek modern.
  10. Pangalaman pengguna or Panganggo Antarmuka Panganggo - Sadurunge pangembang ngarep bisa menehi kode pengalaman, kudu dikembangake lan dites kanthi lengkap kanggo nyuda frustasi lan nambah kepuasan pelanggan. Duwe wong sing ngerti desain antarmuka komputer manungsa minangka investasi sing dibutuhake nalika ngembangake pengalaman kasebut.
  11. Penulis - Whitepaper, nggunakake kasus, artikel, postingan blog, lan malah nganyari media sosial mbutuhake panulis bakat sing bisa nggambarake nada, kepribadian, lan informasi sing nyoba disebarake. Duwe panulis staf bisa dadi mewah kanggo akeh ... nanging penting yen sampeyan pengin investasi ing konten sampeyan pancen duwe pengaruh.
  12. Marketer Email - Wiwit bisa dikirim, dadi subjek, nganti desain konten ... email minangka media komunikasi unik sing mbutuhake bakat lan keahlian kanggo entuk asil. Kothak mlebu saiki wis dikemas, mula pelanggan supaya mbukak lan klik minangka tantangan.
  13. Spesialis Pemasaran Konten utawa Strategis - Apa topik sing digoleki prospek lan pelanggan? Kepiye tampilan perpustakaan konten sing sampeyan produksi? Strategi pemasaran konten mbantu prioritas lan ngenali topik sing bakal direspon… uga njamin sampeyan tetep dadi kepala kompetisi.

Mangkene Infographic Lengkap:

peran tim pemasaran digital

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.