Mimpin Tim Pemasaran Digital - Tantangan lan Cara Ngatasi

kolaborasi tim pemasaran digital

Ing teknologi sing ganti saiki, dadi tim pemasaran digital sing efektif bisa uga tantangan. Sampeyan kudu mbutuhake teknologi sing efisien lan serbaguna, katrampilan sing bener, proses pemasaran sing bisa ditindakake, lan uga tantangan liyane. Tantangan saya tambah nalika bisnis saya gedhe. Cara ngatasi masalah kasebut bakal nemtokake manawa sampeyan bakal entuk tim sing efisien sing bisa nggayuh target pemasaran online bisnis sampeyan.

Tantangan Tim Pemasaran Digital lan Cara Nggawe Dheweke

  1. Nggunakake Anggaran Cukup

Salah sawijining tantangan pimpinan pemasaran yaiku entuk dana sing cukup kanggo kegiyatan. Luwih angel nalika pamimpin kasebut ora bisa mbuktekake regane utawa ROI padha karo jumlah sing digunakake kanggo pemasaran digital. Asring, para pemasar kepeksa operate kanthi anggaran sing murah, nanging diwajibake kanggo memenuhi harapan bisnis sing wis ditemtokake.

Apa sing bisa sampeyan lakoni? Miwiti kanthi ngitung ROI sampeyan. Sampeyan kudu duwe sistem sing bisa nglacak kegiatan pemasaran lan asil penjualan sing ana gandhengane. Gunakake iki kanggo nduduhake kinerja saben kegiatan ing wektu tartamtu. Iki minangka bukti yen upaya pemasaran sampeyan pancen ngasilake asil kanggo bisnis. Priksa manawa sampeyan duwe strategi pemasaran digital sing sampeyan yakin bisa nyebabake ROI positif. Sukses nyata ing strategi sampeyan mesthi bakal entuk dana luwih akeh tanpa perlawanan.

  1. Ngenali Teknologi sing Cocog lan Tetep Kasedhiya Kanthi Pangowahan

Teknologi wis ganti banget. Kanggo akeh, pangowahan kasebut ngganggu. Apa maneh, sawetara pamimpin pemasaran rumangsa ora siyap kanggo ngatasi perubahan kasebut. Saka platform pemasaran lan praktik paling apik ing platform kasebut nganti alat manajemen; kabeh iku supaya para pemasar tetep jempol nalika nyoba supaya tetep relevan.

Kajaba iku, penting uga duwe teknologi sing pas kanggo ngatur tim lan nglakokake kampanye kanthi efektif. Nanging, pamimpin pemasaran digital bisa uga angel nemokake alat teknologi sing cocog karo kabutuhane. Umume alat sing kasedhiya meh ora bisa nglumpukake ulasan sing bisa mbantu pimpinan kasebut nemtokake manawa sistem kasebut minangka kabutuhan bisnis.

Kanggo mbantu ngrampungake tantangan iki, iki sawetara fitur penting sing efisien alat manajemen proyek pimpinan tim kudu nggoleki:

  • Manajemen Tugas - Kanggo pimpinan tim sing ngatur sawetara proyek, sampeyan bakal luwih gampang nggarap alat manajemen sing bisa ngatur lan nyaring macem-macem tugas saben proyek, miturut tanggal, wong, utawa liya-liyane. Kanthi alat kasebut, sampeyan ora butuh piranti utawa piranti lunak sing beda kanggo saben proyek. Sampeyan uga kudu bisa ndhukung nuduhake file, nganyari proyek, lan informasi liyane babagan saben proyek nyata-wektu.

Screenshot ActivCollab

  • Kolaborasi Tim - Tim digital sing efektif kudu komunikasi kanthi efektif supaya bisa kerja bareng. Nalika nimbang alat manajemen proyek, temokake manawa duwe fitur sing dibangun kayata obrolan, pesen instan, email, konferensi video, lan liya-liyane kanggo nggampangake komunikasi sing tetep sajrone kerja supaya kabeh anggota tetep ing kaca sing padha.

Kolaborasi Tim ActivCollab

  • Pelacakan Wektu - Kanthi fitur iki, sampeyan bakal yakin manawa sampeyan bisa ngawasi yen anggota tim mbuwang wektu kanggo tugas sing ditemtokake. Sampeyan ora bakal kuwatir yen kelangan wektu utawa mbayar sakjam sing durung digarap.

Pelacakan Wektu ActivCollab

timer collab aktif

  • Invoice - Iki bisa digunakake bebarengan karo aplikasi wektu kanggo mesthekake manawa kontrak ditagih kanggo wektu sing ditindakake saben anggota tim ing proyek kasebut. Kasedhiya karo screenshot kanggo nuduhake apa anggota sing dikerjakake saben jam sing ditagih. Nyepetake tugas ambalan tartamtu, kayata nggawe invoice sajrone menit, bisa nambah produktivitas lan nyuda wektu sing digunakake kanggo administrasi proyek.

invoice activcollab

  1. Nggoleki lan Nyewa Bakat sing Cocog

Sourcing, rekrutmen, lan njaga staf sing bener uga tantangan liyane sing diadhepi pimpinan pemasaran digital saiki. Sepisan, kanthi teknologi sing ganti, nggawe permintaan para pemasar sing kreatif lan ahli ing teknologi. Akeh pemasar ora mlaku kanthi cepet kanggo entuk katrampilan teknis sing bakal nyelehake supaya bisa ngatasi kesenjangan sing saya akeh.

Kajaba iku, yen pengin nemokake skill sing dikarepake, masalah anggaran sing kasebut sadurunge dadi watesan liyane. Yen panjaluk wis akeh kanggo para pemasar sing duwe bakat, umume luwih akeh ngisi biaya. Bisnis apa wae sing duwe anggaran winates bisa uga ngrekrut lan njaga individu sing larang banget.

Yen sampeyan bisa ngatasi masalah iki kanthi efektif, miwiti kanthi ngenali jenis wong sing dibutuhake kanggo tim pemasaran. Yen dheweke kudu ngurus SEO, pemasaran media sosial utawa pemasaran konten, priksa manawa dheweke duwe kabeh katrampilan kasebut.

Dina iki, sampeyan ora kudu njaga staf kaya ing premis sampeyan. Sampeyan bisa nyewa profesional virtual; langkah sing bakal nyuda biaya operasional sampeyan. Sawise sampeyan ngerti apa sing diarepake para profesional apa sing bakal ditindakake utawa entuk, tulis katrangan kerja sing rinci lan jelas ing forum sing ditemokake para pemasar digital.

Contone, inbound.org, LinkedIn, lan CareerBuilder.com wis mbuktekake platform sing apik kanggo entuk talenta sing apik banget saka endi wae ing jagad iki. Sampeyan bisa wawancara karo sawetara calon lan milih salah siji sing nduduhake kemampuan kanggo memenuhi syarat deskripsi proyek sampeyan.

  1. Tim pelatihan

Amarga teknologi sing berkembang lan bisnis sing saya maju, tim pelatihan supaya tetep tetep tetep karo owah-owahan kasebut bakal dadi tantangan kanggo pimpinan pemasaran digital. Uga larang ing babagan wektu lan dhuwit. Amarga sampeyan pengin tim bisa tampil kanthi efektif, tips iki bisa ngatasi beban;

  • Netepake kinerja individu kanggo saben anggota tim. Saben wong duwe sawetara kekuwatan sing bisa ditindakake nalika ngutus tugas supaya entuk sing paling apik. Sajrone pambiji, wenehake wilayah sing ringkih sing bisa uga kudu kepelatihan lan deleng carane sampeyan bisa ngatur.
  • Temokake tim sampeyan duwe babagan keahlian. Apa ana kursus online sing bisa menehi rekomendasi supaya terus ngasah katrampilan? Nyatane, ana akeh tim pemasaran sumber daya online sing bisa digunakake kanthi gratis.

Pungkasane, sampeyan isih butuh rencana latihan sing mantep kanggo anggota tim anyar. Nalika sampeyan ngenalake tugas anyar lan bisnis sampeyan, sampeyan kudu njlentrehake target tartamtu posisi kasebut lan ngajak dheweke nduduhake kemampuane supaya bisa entuk.

Yen wis diandharake, kita bisa nyimpulake manawa dadi tim utama ing proyek pemasaran digital wis ngalami tantangan gedhe saiki. Mbesuk ora nggawa tren kanggo mudhun meksa iki.

Kita kabeh kudu eksprimen karo watesan lan menehi sing paling apik kanggo kolaborasi ing tim. Malah proyek sing katon gampang ing kawitan, bisa dadi kompleks. Ngatur tugas, anggota tim, kontributor njaba lan klien kanthi lancar minangka tantangan nyata.

Nanging nyambungake wong ora pungkasane crita. Kanggo ngarahake proyek kanthi aliran sing sampurna, sampeyan butuh cara intuisi kanggo nuduhake ide anyar, kolaborasi liwat alur kerja, nglaporake, lan liya-liyane.

Kabeh iki nggawe kita kesimpulan yen nggawe keseimbangan ing proyek ora gampang ditindakake para pimpinan. Yen sampeyan mbukak agensi pemasaran, nuntun tim desainer utawa pangembang, utawa yen sampeyan mung miwiti wiwitan karo sawetara kanca - yen sampeyan ora nggunakake alat manajemen proyek, bisa uga dadi kesalahan gedhe.

Wektu sampeyan terkenal. Fokus karo apa sing paling apik lan apa sing ora bisa ditindakake dening piranti lunak. Ayo piranti lunak nindakake apa sing bisa ditindakake, nanging ing wektu sing padha, waspada manawa ora ana alat kaya sing bakal bisa nggarap sampeyan. Umume alat isih padha - alat. Gumantung saka cara nggunakake, bisa dadi kauntungan kompetitif utawa mbuwang wektu. Sampeyan kudu nggawe potensial saka dheweke.

Ndaftar 30 Dina Gratis ing ActivCollab!

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.