Nggabungake Pemasaran Digital menyang Sponsor Sampeyan

bebarengan panah

Sponsor pemasaran duwe nilai signifikan ngluwihi visibilitas merek lan lalu lintas situs web. Pemasar sing canggih saiki ngupayakake entuk manfaat saka sponsor, lan salah sawijining cara kanggo nggunakake optimalisasi mesin telusuran. Kanggo nambah sponsor pemasaran karo SEO, sampeyan kudu ngenali macem-macem jinis sponsor sing kasedhiya lan kriteria utama sing dibutuhake kanggo nganalisa nilai SEO.

Media Tradhisional - Print, TV, Radio

Sponsor liwat media tradisional biasane digawe ing panggon iklan utawa dukungan langsung ing program (kayata, "Pesen iki diwenehake dening…"). Sanajan iki bisa dadi cara sing apik kanggo ngarahake pangguna menyang situs web, mung ngemot sethithik nilai SEO.

Nanging sampeyan bisa nggunakake tenaga lalu lintas situs kanggo ndhukung inisiatif SEO sampeyan. Contone, yen sampeyan menehi insentif prospek kanggo ngunjungi situs web liwat sponsor, wenehi pilihan kanggo nuduhake kaca sing kasedhiya liwat cara kayata tombol nuduhake sosial lan email. Saham sosial bisa ngirim "sinyal" bali menyang mesin telusuran lan menehi kesempatan supaya wong bisa nyambung maneh menyang situs web liwat situs liyane kaya blog lan forum.

Advertorial

Advertorial bisa nyedhiyakake nilai SEO sing gedhe nalika wis kabentuk lan ditrapake kanthi bener. Ana pertimbangan penting nalika ngatasi nilai advertorial.

  1. PageRank – Although Google may not put as much stock as they used to in PageRank, the value hasn't gone away completely. It's still one of the best ways to determine the power of outbound links on a particular website.
  2. Relevansi - Situs web sing ngubungake sampeyan paling apik nalika duwe wewenang lan relevan. Yen bisa, gunakake kekuwatan SEO kanggo ngubungake mitra karo konten sing ana gandhengane karo industri lan produk / layanan.
  3. Link njaba – This is often an overlooked metric, but one that is growing in importance as Google updates their algorithms. A high volume of outbound links from a website can appear “spammy” to the search engines. If you're offered an advertorial and the page your content will reside on is filled with Google Adsense or links out to the other sponsor, bisa uga luwih becik lulus.

Sponsor Media Sosial

Social media sponsorships can carry SEO value, and their influence on SEO is likely to increase as social networks continue to expand. If you're offered a sponsored Tweet or Facebook post as part of a partnership, you should weigh the value in common sense metrics.

Apa perusahaan iki duwe akeh pengikut Twitter utawa penggemar Facebook? Apa luwih penting, apa dheweke duwe tingkat keterlibatan sing dhuwur ing antarane anggota komunitase? Yen sampeyan mutusake ngupayakake sponsor sing kalebu media sosial, coba tulisake kiriman Tweet utawa Facebook kanthi SEO.

Kalebu jeneng produk utawa layanan sing fokus, uga link bali menyang situs web sampeyan. Popularitas minangka salah sawijining sinyal sing paling penting sing dikirim menyang mesin telusuran saka jaringan sosial. Priksa manawa tim media sosial sampeyan lagi tweeting utawa nuduhake kiriman kanggo narik keterlibatan sing paling dhuwur.

Keep in mind that the search engines will read social signals and attribute these to your overall website popularity, but the value will wane if you don't continue to send these signals. Try to secure sponsorships that promote your brand through social media in a consistent manner.

Sponsor Video

Sponsor video biasane digawe kanthi pre-roll utawa penempatan iklan jejer ing situs sosial adhedhasar video. Penempatan iklan kayata bisa ngirim lalu lintas menyang situs web sampeyan, nanging ora ana regane SEO saliyane- kajaba yen kesempatan sponsor video ana ing situs sing akeh lalu lintas populer kaya Youtube.

Kanggo miwiti, priksa karo mitra potensial kanggo ndeleng manawa bakal menehi link permanen kanggo sampeyan sajrone deskripsi video. Yen bisa, tautan iki kudu diubengi karo katrangan kaca sing disambungake (kalebu 1 utawa 2 tembung kunci target) uga link karo teks jangkar sing kaya tembung kunci.

It's important to point out that links from social media sites such as Youtube are considered “no-follow,” however, many of us in the SEO field believe that no-follow links from social are becoming more valuable, and like the aforementioned social media sponsorship example, will continue to grow in the future.

Direktori / Dhaptar Sponsor

Many sponsorship packages will include a listing within a “Sponsors” section on the partner's website. These listing pages can act similar to directories, which today still present great SEO opportunity. There are a couple of critical considerations for pages such as these;

  • PageRank - Kaya sing kasebut ing bagean advertorial, priksa PageRank situs web sing bakal ditampilake sampeyan ing bagean sponsor khusus - luwih dhuwur, luwih apik.
  • Katrangan lan Tautan - Coba priksa manawa sampeyan ora mung tampil ing kaca sponsor, nanging uga duwe katrangan lan link teks bali menyang situs web sampeyan. Logo biasane minangka cara sing gampang kanggo nyiyapake kaca kasebut. Link saka logo bakal nggawa sawetara regane, nanging sampeyan pancen pengin golek link teks lan yen bisa, tulis katrangan khusus babagan bisnis, produk, lsp. (Kanthi fokus tembung kunci).

Kesimpulane, sponsor bisa nggawa nilai SEO sing signifikan yen ditaksir lan dileksanakake kanthi bener. Saben kesempatan sponsor unik, lan saben rekomendasi implementasine kudu dadi adat.

2 Komentar

  1. 1

    We’ve had incredible results with our sponsors on the Marketing Technology Blog and continue to get our sponsors great attention. In appreciation, we always promote their companies and services – while disclosing our relationship of course. I think sponsorship is a fantastic strategy that more companies need to take advantage of. The sponsorship funding we’ve gotten on the Marketing Technology blog continues to allow us to invest in promoting the site and getting additional traffic – that, in turn, drives more attention to our sponsors. Great post, Thomas!

  2. 2

    Iklan radio lan tv saiki isih aktif? Ya, sponsor pancen apik, nanging uga kudu dianalisis, utamane nalika sampeyan nyedhiyakake dhuwit langsung saka kanthong minangka investasi. Sampeyan butuh wektu kanggo mutusake apa poin tartamtu sing bakal disponsori kanggo entuk bathi.

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.