Analytics & TesTeknologi PariwaraContent MarketingCRM lan Platform DataE-commerce lan EceranPemasaran Email & Otomatisasi Email PemasaranInfografis PemasaranPemasaran Seluler lan TabletPublic RelationsPelatihan Penjualan lan PemasaranEnablement SalesTelusuri MarketingMarketing Social Media

Apa Indikator Kinerja Utama (KPI) sing paling umum ing Pemasaran Digital?

Nalika para pelaut njelajah ndonya pirang-pirang abad kepungkur, dheweke kerep narik sextant kanggo nemtokake lokasi, arah, lan kacepetan kapal sing gegayutan karo srengenge, lintang, utawa rembulan. Dheweke kerep nindakake pangukuran iki kanggo mesthekake yen kapal kasebut mesthi tekan tujuane.

Minangka pemasar, kita nggunakake Indikator Kinerja Kunci (KPIs) kanthi cara sing padha. Klien utawa perusahaan kita duwe tujuan babagan akuisisi, nilai pelanggan, lan retensi… lan kita kudu terus-terusan nglacak kemajuan marketing lan dodolan kanggo nggayuh tujuan kasebut.

KPI Pemasaran:

Nggunakake laporan dodolan, CRM, analytics, lan anggaran marketing, sampeyan kudu bisa ngukur KPI kasebut kanthi basis kampanye, saben wulan, nyedhiyakake tren saben wulan, sasi, lan sasi. :

  • Asil Dodolan mlebu - Total dodolan taunan sing bisa dilacak kanggo upaya pemasaran sing ngarahake mlebu menyang saluran digital sampeyan.
  • Biaya Saben Lead (CPL) - Total dhuwit sing dibuwang kanggo generasi timbal dibagi karo jumlah timbal sing mbuwang mbuwang mbantu ngasilake.
  • Biaya Saben Akuisisi (CPA) - Total dhuwit sing digunakake kanggo ngasilake timbal dibagi karo jumlah pelanggan anyar sing dipikolehi.
  • Rasio Lalu Lintas-Kanggo-Timbal - Total lalu lintas situs web dibandhingake karo jumlah timbal sing digawe saka lalu lintas kasebut, ditemokake ing analytics.
  • Metrik Corong - marketing qualified leads (MQL), sales qualified leads (SQL), total kesempatan, lan tawaran ditutup.
  • Market Share - Perkiraan penghasilan sampeyan dibandhingake karo pesaing lan / utawa industri sampeyan.

KPI Panelusuran Organik

Asil telusuran organik terus ngarahake timbal sing kuwat banget amarga maksud pangguna telusuran kanggo nggoleki solusi. Google Search Console lan platform pemantauan peringkat eksternal kaya Semrush bisa menehi sampeyan KPI iki kanggo entuk lalu lintas panelusuran organik.

  • Golek Kesan – kaping pirang-pirang kaca sampeyan katon ing asil panelusuran.
  • Klik Search Engine – kaping pirang-pirang pangguna mesin telusur ngeklik salah sawijining kaca sampeyan ing SERP.
  • Tingkat Klik-Liwat (CTR) – total tayangan dibagi karo total klik.
  • Posisi Rata-rata - peringkat rata-rata kaca sampeyan ing SERPs.
  • Trends - nalika wutah sampeyan kritis, yen sampeyan ora mbandhingake karo tren nyata kanggo panelusuran, sampeyan ora bakal duwe gambaran akurat apa sampeyan nindakake kanthi apik utawa ora diwenehi volume pangguna mesin telusur sing nggoleki merek sampeyan, produk, utawa layanan.

Elinga yen panelusuran organik uga bisa nampung visibilitas panelusuran lokal karo paket peta lan kaca lan informasi bisnis Google sampeyan. Perusahaan e-dagang bisa nyakup data Google Shopping. Lan perusahaan sing ngatur saluran YouTube bisa kalebu telusuran YouTube.

KPI iklan

Iklan digital nduweni macem-macem metrik sing bisa dilacak kanggo ngevaluasi kinerja kampanye. KPI paling penting sing ana gandhengane karo iklan digital bisa beda-beda gumantung saka tujuan kampanye, nanging sawetara metrik sing umum dilacak kalebu:

  • Biaya saben Klik (CPC) - Biaya iklan dibagi karo jumlah klik sing ditampa. Iki minangka ukuran efisiensi biaya kampanye iklan.
  • Tingkat Konversi – Jumlah konversi (eg tumbas, sign-up) dibagi karo jumlah klik ing iklan. Iki minangka ukuran babagan carane iklan kasebut ndadekake tumindak sing dikarepake.
  • Bali ing Belanja Iklan (ROAS) - Pendapatan sing diasilake dening kampanye iklan dibagi karo biaya kampanye. Iki minangka ukuran kinerja finansial saka kampanye iklan.
  • pengaruh – Kaping pirang-pirang iklan ditampilake kanggo pangguna. Iku ukuran jangkoan kampanye iklan.
  • Bouncing Rate - Persentase pangguna sing ninggalake situs web sawise mung ndeleng siji kaca. Iki minangka ukuran babagan carane situs web kasebut narik kawigaten pangguna.
  • Wektu ing Situs - Jumlah rata-rata wektu pangguna ing situs web. Iki minangka ukuran babagan carane situs web kasebut narik kawigaten pangguna.
  • Tingkat Keterlibatan - Jumlah seneng, nuduhake, komentar, lsp, dibagi karo jumlah tayangan. Iki minangka ukuran babagan carane iklan kasebut cocog karo target pamirsa ing platform media sosial.
  • Awareness Brand - Perusahaan bisa nglacak kesadaran merek kanthi ngukur jumlah wong sing wis ndeleng utawa krungu mereke.
  • Tingkat View-Through (VTR) - Persentase wong sing ndeleng iklan lan banjur ngunjungi situs web pengiklan. Iki ngukur efektifitas kampanye iklan kanggo ngarahake pangguna menyang situs web.

Penting kanggo dicathet yen KPI spesifik sing dilacak bakal gumantung marang tujuan lan tujuan kampanye iklan lan industri ing ngendi perusahaan beroperasi.

KPI Brand Awareness

KPI iki bisa diklumpukake saka ngrungokake sosial lan alat pelacak merek kanggo mbantu sampeyan ngerti carane bisa dingerteni jeneng merek sampeyan.

  • pelanggan – pira pelanggan seluler lan email sing wis sampeyan pilih kanggo komunikasi pemasaran sampeyan?
  • Jangkauan Media Sosial – Pira pangguna sing sampeyan tindakake, ndeleng nganyari media sosial, lan ngeklik?
  • Mentions merek – nyebutake merek sampeyan ing situs web utawa blog pihak katelu, enggo bareng ing platform media sosial, utawa direktori bisnis.
  • Medhia Media - referensi kanggo merek sampeyan ing crita warta, majalah industri, utawa ing situs review.

KPI Pemasaran Konten

KPI iki, kasedhiya saka Google Analytics, mbantu sampeyan ngerteni carane wong nemokake konten sampeyan, pira sing sesambungan karo konten kasebut, lan konten apa sing ndadekake pelanggan lan pelanggan sing paling mumpuni.

  • pangguna – jumlah nyata wong sing ngunjungi situs sampeyan.
  • mau – saben sesi diwiwiti nalika pangguna mlebu situs sampeyan lan rampung nalika lunga.
  • Sumber Lalu Lintas – carane pangguna nemokake lan ngunjungi situs web sampeyan.
  • Keterlibatan Lalu Lintas - tampilan kaca, tingkat bouncing, wektu ing situs, sesi saben pangguna.
  • Lalu lintas Referral – sesi sing teka liwat domain web liyane. Lalu lintas rujukan saka backlink uga minangka faktor sing apik ing peringkat telusuran organik.
  • Konversi mikro - ngrampungake target ing situs web sampeyan sing bisa dilacak liwat Google Analytics.
  • Konversi Makro - uga nyiyapake lan dilacak ing analytics, konversi iki duwe maksud komersial, kaya informasi rega sing njaluk timbal.

KPI Kepuasan Pelanggan

Diklumpukake liwat CRM lan survey, iki menehi organisasi babagan carane nglayani lan njaga pelanggan.

  • Skor Promoter Net (NPS) - sepira kamungkinan pelanggan menehi rekomendasi produk utawa layanan sampeyan marang wong liya.
  • Retensi Pelanggan - kombinasi tarif churn lan nganyari maneh sing nuduhake tingkat attrition pelanggan.

Infographic iki, ing Lembar Cheat KPI kanggo Pemasar Inbound, rincian KPI sing paling umum sing kudu dilacak para pemasar digital karo saben inisiatif pemasaran.

digital marketing kpis

Douglas Karr

Douglas Karr yaiku pangadeg Martech Zone lan ahli sing diakoni babagan transformasi digital. Douglas wis mbantu miwiti sawetara startups MarTech sukses, wis mbantu ing rajin amarga liwat $5 bil ing pitukon lan investasi Martech, lan terus kanggo miwiti platform lan layanan dhewe. Dheweke dadi pendiri Highbridge, perusahaan konsultasi transformasi digital. Douglas uga dadi penulis buku pandhuan Dummie lan buku kepemimpinan bisnis.

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.

Artikel web