Latihan Marketer Digital

Latihan Marketer Digital Udacity

Panulisan kasebut ana ing tembok industri pemasaran digital nalika pandemi nyebar, kunci kena serangan, lan ekonomi banjur ganti. Aku nulis ing LinkedIn nalika semana yen para pemasar kudu mateni Netflix lan nyiapake tantangan sing bakal ditindakake. Sawetara wong… nanging, sayangé umume ora. PHK kasebut terus ngrusak departemen pemasaran ing saindenging negara.

Pemasaran digital minangka karir sing narik kawigaten ing ngendi sampeyan bisa nemokake loro pemasar sing beda-beda sing duwe skill sing beda. Sing bisa uga ahli merek duwe katrampilan nggawe pengalaman visual kreatif lan komunikasi produk utawa layanan perusahaan kanthi efektif. Liyane bisa uga ahli teknologi sing ngerti analytics lan bisa ngembangake kampanye pemasaran digital sing nyengkuyung upaya pemasaran perusahaan. Persimpangan keterampilan lan rata-rata dina kerja saben bisa uga ora tumpang tindih ... nanging dheweke isih ahli ing pendhudhukan.

Yen sampeyan pengin nambah regane kanggo organisasi sampeyan saiki utawa nyiapake posisi pemasaran digital sabanjure, aku luwih becik menehi pelatihan profesional.

Apa Marketer Digital?

Miturut pendapatku, para pemasar digital paling talenta sing nate kerja bareng aku ngerti babagan sawetara saluran lan medium utama, nanging ngerti kanthi lengkap carane nguntungake wong liya bisa uga ora duwe keahlian. Secara pribadi, aku yakin karo keahlian merek, konten, telusuran, lan pemasaran sosial nggawe aku dadi pemasar digital sing sukses suwene pirang-pirang taun.

Siji bidang sing aku ora pura-pura duwe keahlian yaiku iklan lan teknologi pariwara. Aku ngerti kompleksitas, nanging ngakoni manawa kurva sinau kanggo nambah keahliane angel banget ing tahap karirku. Dadi, yen mbutuhake sumber pariwara, aku bisa nyambung karo mitra sing saben dina kerja kanthi strategi kasebut saben dina.

Ngandika ... Aku isih kudu ngerti kepiye lan kapan nggunakake pariwara minangka bagean saka strategi pemasaran digital sakabèhé. Lan iku mbutuhake latihan pemasaran digital. Sampeyan bisa uga kaget banget, nanging aku tetep melu kursus, nekani webinar, lan nggunakake konten supaya bisa terus maju. Industri iki gerakane cepet lan sampeyan kudu ngaturake wektu supaya tetep ndhuwur.

Cara Dadi Marketer Digital

Kanthi program nanodegree Udacity, para pamiarsa bisa entuk ringkesan dhasar babagan kabeh sing dibutuhake kanggo dadi pemasar digital sing sukses. Dheweke bakal sinau nggawe konten pemasaran, nggunakake media sosial kanggo nggedhekake pesen sampeyan, nggawe konten bisa ditemokake ing telusuran, mbukak kampanye iklan lan ngiklanake ing Facebook. Kajaba iku, sinaoni cara kerja iklan tampilan lan video lan cara pasar nganggo email, lan ngukur lan ngoptimalake nganggo Google Analytics.

Latihan Marketer Digital saka Udacity

Kursus kasebut mbutuhake udakara 3 wulan yen sampeyan ngaturake 10 jam seminggu lan kalebu:

  • Dhasar Dhasar Marketing - Ing kursus iki, kita menehi kerangka kerja kanggo mbantu ngatur lan ngrancang pendekatan pemasaran. Sampeyan uga ngenalake sampeyan menyang telung perusahaan sing ditampilake ing saindhenging program Digital Marketing Nanodegree minangka conto cara ngetrapake apa sing sampeyan sinaoni ing konteks B2C lan B2B.
  • Strategi Pemasaran Konten - Konten minangka inti saka kabeh kegiatan pemasaran. Ing kursus iki, sampeyan sinau babagan ngrancang pemasaran konten, cara nggawe konten sing cocog kanggo pamirsa target, lan cara ngukur pengaruhe.
  • Marketing Social Media - Media sosial minangka saluran sing kuat kanggo para pemasar. Ing kursus iki, sampeyan bakal sinau luwih lengkap babagan platform media sosial utama, cara ngatur media sosial, lan cara nggawe konten sing efektif kanggo saben platform.
  • Pariwara Media Sosial - Ngilangi swara ing media sosial bisa uga tantangan, lan asring, para pemasar kudu nggunakake strategi pemasaran media sosial sing mbayar kanggo nambah pesen. Ing kursus iki, sampeyan sinau babagan kesempatan pariwara sing ditarget ing media sosial lan cara nglakokake kampanye pariwara sing resonasi karo pamirsa.
  • Search Engine Optimization (SEO) - Mesin telusuran minangka bagean penting saka pengalaman online. Sinau babagan cara ngoptimalake ngarsane mesin telusuran liwat kegiatan ing situs lan off-site, kalebu cara nggawe dhaptar tembung kunci target, ngoptimalake UX lan desain situs web, lan nglakokake kampanye bangunan link.
  • Pemasaran Mesin Telusuran nganggo Google Ads - Ngoptimalake visibilitas ing asil mesin telusuran minangka bagean penting saka pemasaran digital. Nguatake keterampilan liwat Search Engine Marketing (SEM) minangka taktik efektif kanggo nggayuh tujuan pemasaran sampeyan. Ing kursus iki, sampeyan sinau cara nggawe, nglakokake, lan ngoptimalake kampanye iklan sing efektif nggunakake Google Ads.
  • Tampilan Iklan - Iklan tampilan minangka alat pemasaran sing kuat, dikuatake karo platform anyar kaya seluler, kesempatan video anyar, lan target sing ditingkatake. Ing kursus iki, sampeyan bakal ngerti cara kerja iklan tampilan, cara tuku lan adol (kalebu ing lingkungan program), lan cara nyiyapake kampanye pariwara kanthi nggunakake Google Ads.
  • email Marketing - Email minangka saluran pemasaran sing efektif, utamane ing tahap konversi lan retensi lelungan pelanggan. Ing kursus iki, sampeyan sinau cara nggawe strategi pemasaran email, nggawe lan nglakokake kampanye email, lan ngukur asil.
  • Ukur lan Optimalake nganggo Google Analytics - Tumindak online bisa dilacak, lan uga efek saka upaya pemasaran digital sampeyan. Ing kursus iki, sampeyan sinau cara nggunakake Google Analytics kanggo ngevaluasi pamirsa, ngukur sukses akuisisi lan upaya keterlibatan, ngevaluasi konversi pangguna menyang target, lan nggunakake wawasan kasebut kanggo ngrancang lan ngoptimalake anggaran pemasaran.

Udacity iku pemasar digital mesthi nggabungake proyek nyata saka ahli industri lan konten immersive sing dibangun kanthi kemitraan karo perusahaan tingkat paling dhuwur.

Mentor sing duwe pengetahuan bisa nuntun sampeyan sinau lan fokus kanggo njawab pitakon, menehi motivasi, lan njaga informasi sing bener. Sampeyan uga bakal duwe akses kanggo nerusake dhukungan, review portofolio Github, lan ngoptimalake profil LinkedIn kanggo mbantu sampeyan ningkatake karir lan entuk peran kanthi mbayar dhuwur.

Mbangun rencana pembelajaran khusus sing fleksibel sing disesuaikan kanggo urip sampeyan sing sibuk. Sinau kanthi cepet lan tekan target pribadi miturut jadwal sing paling cocog kanggo sampeyan.

Dadi Marketer Digital

Pengungkapan: Aku afiliasi kanggo Program Marketer Digital Udacity.

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.