Tren Komunikasi Digital 2021 sing Bakal Nggawe Bisnis Sampeyan

Komunikasi Digital

Pengalaman pelanggan sing ditambahi wis ora bisa dirundingake kanggo bisnis sing pengin narik kawigaten lan njaga pelanggan. Nalika jagad iki terus pindhah menyang ruang digital, saluran komunikasi anyar lan platform data canggih nggawe kesempatan kanggo organisasi kanggo nambah pengalaman para pelanggan lan adaptasi karo cara bisnis anyar.

2020 minangka taun sing rame, nanging iki uga dadi sebab kanggo akeh bisnis pungkasane wiwit nganut digital - yaiku kanthi nambahake e-commerce menyang penawaran utawa pindhah menyang platform data pelanggan online. Kanthi luwih akeh wong lan bisnis sing online, apa sing bakal ditindakake taun 2021 babagan komunikasi digital? Lan apa sing bisa ditindakake perusahaan kanggo nyiapake apa sing bakal kedadeyan?

1. Masa Depan Seluler - lan Wis Saiki

Bisnis wiwit ngerti manawa gampang nyambung karo pelanggan liwat platform seluler lan aplikasi. Nalika tren iki wis ana ing macem-macem industri lan bisnis, COVID-19 wis nyepetake kebutuhan komunikasi seluler sing ramah jarak adoh, antarane pelanggan lan bisnis. 

Sanajan akeh wong, mesthine kanthi online, akeh wektu seluler kanggo nggunakake aplikasi lan platform messenger kajaba mung browser. WhatsApp saiki dadi platform messenger favorit ing saindenging jagad.

Ing wulan Oktober 2020, rong milyar pangguna ngakses WhatsApp saben wulan, banjur Facebook Messenger (1,3 milyar pangguna saben wulan) lan WeChat (1,2 milyar pangguna saben wulan). 

statista

Dadi, perusahaan kudu fokus kanggo nemokake platform seluler sing pelanggan, lan nemokake cara kanggo nggayuh platform kasebut. 

Amarga luwih sithik wong sing ngunjungi toko bata lan mortir, panggunaan platform online kanggo nindakake bisnis bakal saya tambah, lan uga cara komunikasi seluler. Supaya bisnis bisa entuk manfaat banget saka komunikasi seluler, dheweke butuh cara sing cepet lan efektif kanggo ngetrapake sistem sing dibutuhake supaya bisa aktif. Perusahaan nggolek solusi plug-and-play sederhana sing mbisakake para pelanggan komunikasi, sesambungan, lan mbayar kanthi paling sithik. Platform cloud sing nggunakke saluran komunikasi lan fungsionalitas pambayaran bakal diwiwiti. 

2. Pesen Interaktif kanggo Mbangun Hubungan

Layanan olahpesen bakal dadi luwih populer ing taun 2021. Sajrone paruh pertama taun 2020, 1.6 milyar pesendikirim menyang saindenging jagad liwat platform CM.com - mula 53% liyane tinimbang ing paruh pertama 2019.

Kita nemokake manawa pesen wis dadi luwih sugih lan luwih interaktif - ora mung adil pesen, nanging luwih seneng obrolan. Bisnis wis ngerti manawa para pelanggan ngurmati iki interaksi pribadi lan kaya kualitas pacelathon. 

Nggoleki pelanggan anyar dadi luwih angel amarga akeh wong sing nginep ing omah, tegese lalu lintas sikil bakal kurang efektif kanggo nyopir akuisisi pelanggan. Tren iki mesthi bakal terus nganti taun 2021, dadi luwih penting kanggo perusahaan ngenali manawa kudu ngiyatake sesambungan lan kasetyane karo pelanggan sing wis ana. Pesen interaktif lan pribadi minangka cara sing paling apik kanggo miwiti nglakoni. 

3. Intelijen Ponggawa ing ngarep

Nalika bisnis wiwit komunikasi luwih akeh karo para pelanggan kanggo loyalitas semen, dheweke uga bakal bisa entuk manfaat luwih saka otomatisasi - tren komunikasi digital penting liyane sing kudu ditonton. 

Intelijen buatan ngidini bisnis ngoptimalake operasional kanthi cepet lan efektif kanthi klik tombol sing gampang. Chatbots bisa dileksanakake kanggo nanggapi pitakon, menehi informasi, utawa uga panjaluk sadurunge. Komunikasi sing aktif karo AI nggunakake algoritma kanggo njupuk pola lan nanggapi kanthi cara sing paling apik, supaya bisa dadi cara inovatif kanggo nindakake bisnis.

Chatbots bakal nggampangake $ 142 milyar ing belanja ritel konsumen ing taun 2024, luwih saka 400% saka $ 2.8 milyar ing taun 2019.

Riset Juniper

Nalika bisnis ngupayakake sistem sing luwih integral kanggo ngatasi kabutuhane, dheweke kudu mitra karo panyedhiya teknologi sing semangat terus maju ing tren, bisa ngoptimalake penawaran layanan, lan sing bisa menehi solusi AI ing sak paket sing cocog.

4. Dhuwit Wis Ilang Digital

Kapan pungkasan sampeyan ijolan dhuwit nyata karo bisnis? Awis meh kabeh ilang saka urip kita, lan nalika pembayaran kertu duwe peran penting ing babagan iki, pembayaran seluler uga entuk momentum. Toko duwe opsi sing ngidini sampeyan mindai kode QR kanggo mbayar, bank wiwit ngidini dhuwit ditransfer menyang nomer ponsel, lan pembayaran online wis normal.

Nilai pasar global kanggo pambayaran seluler bakal munggah saka $ 1,1 milyar ing taun 2019 dadi $ 4,7 milyar ing taun 2025. Amarga pembayaran digital mesthi bakal nambah nalika kita mlebu ing taun 2021, perusahaan sing bisa nyedhiyakake pengalaman pambayaran sing lancar kanggo para pelanggan yaiku sing bakal tuwuh.

Intelijen Mordor

Yen wis dikandhani, kita kudu tetep waspada marang risiko sing ana gandhengane karo transaksi online. Cyberattacks minangka ancaman nyata, lan prevalensi tambah akeh uga karo pembayaran online. Ndhidhik pelanggan lan karyawan babagan keamanan data minangka kunci sukses sistem kasebut.

5. Teknologi sing Diaktifake Swara

Piranti otomatisasi omah wis ningkatake kualitas lan kegunaan teknologi pangenalan wicara. Iki mbukak kesempatan kanggo inovasi ing ruang teknologi swara tradisional. Menu adhedhasar dual-tone multi-frekuensi sekolah lawas saiki bisa diganti nganggo chatbots sing bisa digunakake kanthi pangguna sing luwih apik. Apa sampeyan bisa mbayangake ngobrol karo bot sing kanthi otomatis menehi jawaban sing bener utawa ngubungake sampeyan menyang departemen sing bener, tanpa ngerti yen sampeyan ora ngobrol karo manungsa? 

Iki duweni potensi gedhe kanggo nambah kepuasan pelanggan lan nyuda biaya operasional yen diterapake kanthi bener.

6. Pendekatan Sato

Pandemi iki ndadekake akeh wong kerja ing omah, lan kita wis nate weruh manawa pusat panggilan malih dadi pusat kontak lan, ing sawetara kasus, nuduhake siji-sijine titik kontak sing diduweni pelanggan karo toko. Nalika pangembangan iki wis ditindakake sadurunge taun 2020, saiki wis nyepetake, nggawe titik kontak sing luwih penting tinimbang sadurunge. Kanggo ngatasi beban 'pusat kontak' kasebut, bisnis kudu njelajah saluran komunikasi liyane sing bisa digunakake kanggo nggawe hubungan karo para pelanggan.

Perusahaan wiwit luwih fokus nggunakake model hibrida, ing endi masarakat lan mesin bisa luwih efisien. Iki menehi pelanggan sing paling apik ing jagad iki: wong duwe simpati luwih akeh, dene komputer bisa ngrampungake kanthi luwih efektif. Kemampuan kanggo nggunakake mupangate kaloro jagad iki bakal luwih apik ing taun ngarep. 

Mesthekake Pengalaman Optimal

Organisasi sing nganggep pengalaman pelanggan kanthi serius bakal katon rame lan bakal menangake pelanggan sing setia. Sanajan bisa uga durung mesthi ana ing wiwitan taun 2021, siji sing mesthine yaiku: kanggo ngirim pengalaman sing positif, sampeyan kudu ngerti pelanggan luwih saka sadurunge. Saiki, para pelanggan duwe kekuwatan lan pilihan sing luwih akeh tinimbang sing wis ana, nggawe sampeyan tanggung jawab ngerti lan ngakoni kabutuhane.

Sawise ngerti pelanggan kanthi cukup, sampeyan bisa nggunakake ilmu kasebut kanggo nggawe pribadi saben interaksi lan njupuk kauntungan saka pengalaman pelanggan lan tren komunikasi digital. 

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.