Data Prilaku Digital: Rahasia Paling Apik kanggo Nggawe Kord sing Tepat karo Gen Z

Generasi Z

Strategi pemasaran sing paling sukses dipicu dening pangerten sing jero babagan wong sing wis dirancang. Lan, ngelingi umur minangka salah sawijining prediktor paling beda babagan prilaku lan prilaku, ndeleng lensa generasi wis dadi cara sing migunani kanggo para pemasar nggawe empati marang pamirsa.

Saiki, para pembuat keputusan perusahaan sing maju bakal fokus ing Gen Z, lair sawise taun 1996, lan kudune. Generasi iki bakal mbentuk masa depan lan diramal wis padha duwe $ 143 milyar ing mbuwang daya. Nanging, riset primer lan sekunder sing durung pernah ana sadurunge sing ditindakake ing kohort iki kayane durung cukup. 

Nalika wis dingerteni manawa Gen Z nggambarake pribumi digital sing asli, pendekatan konvensional sing ditindakake kanggo nemokake kabutuhane lan gegayuhane ora ngandhani kegiyatan digital sejatine. Nemtokake strategi pemasaran ing mangsa ngarep sing resonate bakal gumantung karo pemahaman sakabehe para individu kasebut, sing ngenalake prekara sing penting: Merek kudu nggedhekake panemu empati kanggo ngetrapake aspek digital babagan identitas generasi iki. 

Gen Z kanthi Nilai Wajah

Kayane ngerti Gen Z. Dheweke minangka generasi sing paling macem-macem. Dheweke pancen tanggel, duwe pengarep-arep, ambisius, lan berorientasi karo karir. Dheweke pengin perdamaian lan ditampa wong kabeh, lan supaya jagad iki luwih apik. Dheweke duwe semangat wirausaha lan ora seneng dilebokake ing kothak. Lan, mesthine prakteke lair kanthi smartphone ing tangane. Dhaptar kasebut terus, kalebu jejak sing ora bisa dibantah manawa umure nalika krisis COVID-19 bakal ditinggalake ing generasi iki. 

Nanging, pangerten sing ana saiki mung bisa nggoreng permukaan amarga rong sebab utama:

  • Secara historis, wawasan babagan generasi - lan sawetara segmen konsumen liyane - umume ditemokake liwat tren sing diprakirakake lan tanggapan survey. Nalika tindak tanduk lan sentimen sing kasebut minangka input kritis, manungsa asring kesusu ngeling-eling kegiyatane biyen lan ora bisa nyebutake emosi kanthi akurat. 
  • Kasunyatane yaiku Gen Z durung ngerti sapa sejatine. Identitas minangka target sing obah amarga dheweke ana ing tengah-tengah tahap paling formatif ing urip. Watake awake dhewe bakal ganti suwe-suwe luwih gedhe tinimbang generasi lawas sing wis lawas. 

Yen kita goleki Millennials lan kepiye sadurunge kita salah, cacat ing babagan warisan kanggo sinau babagan generasi wis nyata. Elingi, dheweke wiwitane diwenehi label minangka etika kerja sing ala lan ora duwe kasetyan, sing saiki kita ngerti sejatine ora bener. 

Nggali Luwih jero Kanthi Data Prilaku Digital

Dimensionalisasi Gen Z ana ing prapatan digital lan prilaku. Lan thanks kanggo kamajuan teknologi, kanggo kaping pisanan wiwit generasi ditliti, para pemasar duwe akses menyang data prilaku sing sugih sing nyedhiyakake jendela kegiatan online Gen Z sing nyata kanthi rinci. Saiki, ewonan prilaku digital 24/7 wong wis dilacak kanthi pasif, nanging ora diidini.

Data prilaku digital, nalika digabungake karo data offline lan negesake, nggawe gambar lintas-saluran lengkap saka individu-individu kasebut babagan apa lan kenapa. Lan nalika duwe tampilan holistik iki, sampeyan bakal entuk intelijen sing bisa ditrapake kanggo mbentuk strategi pemasaran. 

Mangkene sawetara cara data prilaku digital bisa ngunggahake pangerten lan akurasi prediksi gegayutan Gen Z — utawa segmen konsumen — apa wae basis pangetahuan sing diwiwiti. 

  • Priksa kasunyatan: Entuk wawasan menyang pamirsa sing sampeyan ora ngerti babar pisan, lan mriksa manawa njelajah dheweke luwih akeh. Contone, sampeyan bisa neliti kategori lan tujuan merek. Lan sampeyan bisa ngerti tumindak digital sing gagal.
  • Ukuran anyar: Tambah lapisan menyang pamirsa sing wis ngerti, nanging ora cukup, babagan. Yen sampeyan duwe segmen kunci lan personas sing wis ditemtokake, ngerti apa sing ditindakake kanthi online bisa mbukak wilayah kesempatan sing ora diduga. 
  • Pangaturan: Nggoleki beda-beda saka tanggapan sing wis diandharake - kritis ing kasus-kasus ing endi individu gagal ngelingi maneh kegiyatan sing kepungkur

Ngerti manawa kepiye konsumen melu ing lanskap digital sing wiyar kuat, utamane kanggo pemasaran digital. Ekspos menyang situs umum sing dikunjungi, prilaku telusuran, kepemilikan aplikasi, riwayat tuku, lan liya-liyane bisa dadi indikasi sapa sejatine wong, apa sing disenengi, apa sing lagi perjuangan, lan prastawa urip utama. Bersenjata karo pangertèn Gen Z sing kuwat ing kabeh nuansa, para pemasar bisa nyedhiyakake promosi, tuku media target, nyaring olahpesen, lan ngatur konten — antara liya - kanthi kapercayan. 

Cara Terusake

Kanggo ngerti data iki ana lan ora duwe pengaruh, yaiku kanthi sengaja milih ora ngerti konsumen. Yen jarene, ora kabeh sumber data prilaku digital digawe padha. Sing paling apik yaiku:

  • Milih-ing, tegese panel peserta kanthi sengaja setuju yen prilaku kasebut bisa diamati, lan ana pertukaran nilai wajar antarane peneliti lan konsumen.
  • Longitudinal, kegiyatan kasebut diawasi kanthi cepet lan suwe-suwe, sing bisa nerangake kesetiaan utawa kekurangane, uga tren liyane.
  • Kuwat, minangka panel prilaku sing cukup ukurane kanggo ngirim conto kegiatan digital konsumen lan data sing akeh kanggo diaktifake merek sampeyan.
  • Agnostik piranti, nyedhiyakake kemampuan kanggo mirsani prilaku desktop lan seluler.
  • Bukti cookie, tegese ora gumantung karo cookie, sing bakal dadi syarat ing wektu kasebut.

Nalika Gen Z terus berkembang, interaksi karo dununge digital bakal dadi penting kanggo ndhidhik para pemasar babagan cara berkembang karo wong-wong mau, entuk kapercayan, lan nggawe hubungan sing tetep. Merek paling apik bakal nampa dimensi data anyar iki minangka dimensi anyar kanggo kauntungan kompetitif, ora mung kanggo ngasah strategi sing ngadhepi Gen Z, nanging target target apa wae.

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.