DAM: Apa sing diarani Digital Asset Management?

manajemen aset digital

Manajemen aset digital (DAM) kalebu tugas manajemen lan keputusan babagan konsumsi, anotasi, katalog, panyimpenan, pengambilan lan distribusi aset digital. Foto digital, animasi, video lan musik nggambarake target wilayah kasebut manajemen aset media (sub-kategori DAM).

Sampeyan angel nggawe kasus kasebut manajemen aset digital tanpa katon tanpa kendhat nyatakake sing jelas. Contone: pemasaran saiki gumantung banget karo media digital. Lan wektu iku dhuwit. Dadi para pemasar kudu nggunakake wektu media digital sabisa-bisa kanggo tugas sing luwih produktif, duwe bathi, lan kurang saka redhundhansi lan tata cara omah sing ora perlu.

Kita ngerti kabeh kanthi intuisi. Dadi nggumunake, sajrone wektu cendhak aku melu crita DAM, aku ndeleng peningkatan kesadaran organisasi sing terus-terusan lan cepet babagan DAM. Iki tegese, nganti saiki, organisasi kasebut ora ngerti apa sing ilang.

Pungkasan, perusahaan biasane miwiti blanja kanggo piranti lunak DAM nalika ngerti, dhisik, duwe akeh aset (waca "volume sing ora bisa diatur") saka aset digital lan, sing nomer loro, urusan karo perpustakaan aset digital sing gedhe banget akeh wektu tanpa ngasilake bathi sing cukup. Iki pancen bener ing macem-macem industri kalebu pendhidhikan sing luwih dhuwur, pariwara, manufaktur, hiburan, nirlaba, perawatan kesehatan lan teknologi medis.

Ing kene DAM mlebu. Sistem DAM ana macem-macem bentuk lan ukuran, nanging kabeh dibangun paling ora kanggo sawetara perkara: nyimpen ing tengah, ngatur lan nyebarake aset digital. Dadi apa sing kudu sampeyan ngerti kanggo nuntun telusuran vendor sampeyan?

Model Pangiriman DAM

Widen Enterprises bubar nerbitake kertas putih sing apik kanggo nerangake bedane (lan tumpang tindih) ing antarane Software-as-a-Service (SaaS), solusi lokal lan solusi DAM open-source. Iki minangka sumber sing apik kanggo mriksa yen sampeyan miwiti njelajah pilihan DAM.

Nanging sing paling penting kanggo ngerti yaiku saben telung istilah kasebut minangka cara kanggo nemtokake DAM (utawa piranti lunak apa wae, kanggo perkara kasebut) miturut kriteria sing beda. Dheweke ora eksklusif - sanajan praktis ora ana tumpang tindih antarane SaaS lan solusi sing diinstal.

SaaS DAM sistem nawakake keluwesan babagan aliran kerja lan aksesibilitas kanthi biaya IT minimal. Piranti lunak lan aset sampeyan dadi host ing méga (yaiku, server jarak jauh). Nalika vendor DAM sing biso dipercoyo bakal nggunakake cara hosting sing aman banget, sawetara organisasi duwe kabijakan sing ngalangi supaya ora menehi informasi sensitif ing njaba fasilitase. Yen sampeyan minangka lembaga intelijen pamrentah, umpamane, sampeyan ora bisa nindakake SaaS DAM.

Nanging, program sing wis diinstal kabeh "ing omah". Karya organisasi sampeyan bisa uga butuh kontrol ing media sing mung bisa dideleng saka njaga data lan server sing ana ing bangunan sampeyan. Sanajan ngono, sampeyan kudu ngerti kasunyatan manawa, kajaba sampeyan nggawe serep data ing server jarak jauh, praktik iki nggawe sampeyan mbukak risiko yen ana kedadeyan sing bakal ngilangi aset sampeyan. Iki bisa uga minangka korupsi data, nanging bisa uga nyolong, bencana alam utawa kacilakan.

Pungkasane, ana sumber terbuka. Tembung kasebut nuduhake kode utawa arsitektur piranti lunak kasebut, nanging ora manawa piranti lunak kasebut diakses saka jarak jauh utawa ing mesin ing omah sampeyan dhewe. Sampeyan ora kudu nggawe keputusan babagan keputusan yen sumber terbuka cocog kanggo sampeyan babagan solusi utawa host sing diinstal. Kajaba iku, sampeyan kudu nyathet kasunyatan manawa piranti lunak dadi sumber terbuka mung nambah nilai yen sampeyan utawa wong liya duwe sumber daya kanggo nggunakake program sing malle.

lawang abang
Ora ana kabutuhan DAM loro organisasi sing padha. anggere sampeyan fokus kanggo nemokake solusi sing paling pas, suket bakal dadi ijo ing sisih liyane.

Fitur DAM

Kayane macem-macem model pangiriman ora cukup, ana uga macem-macem fitur sing ditemtokake ing kana. Sawetara vendor DAM luwih apik tinimbang sing liya babagan manawa paling cocog kanggo nyukupi kabutuhan unik sadurunge nyoba adol ing sistem, mula luwih penting sampeyan mburu DAM kanthi rinci babagan dhaptar syarat sing mungkin.

Luwih apik maneh: lebokake kabutuhan dadi kategori sing kudu-kudu lan sing kepenak. Sampeyan uga kudu nyathet fitur sing perlu amarga ana peraturan, undang-undang, utawa aturan liyane sing ngatur pasar utawa industri sampeyan.

Kabeh sing ditindakake yaiku supaya sampeyan ora entuk sawetara fitur sing ora bisa ningkatake efisiensi alur kerja sampeyan sabisa-bisa uga akeh fitur sing sampeyan bayar lonceng lan peluit sampeyan ora bakal bisa butuh utawa pengin digunakake.

Mupangate DAM

Mikir babagan mupangat kanggo ngetrapake a sistem manajemen aset digital ing babagan biaya "nglereni" utawa wektu "ngirit" ora cukup. Ora ngerti babagan kepiye pengaruh DAM kanggo organisasi lan sumber daya sampeyan.

Nanging, pikirake babagan DAM ing istilah "repurposing." Kita cenderung nggunakake tembung kasebut kanggo ngrujuk cara piranti lunak DAM mbisakake lan nglancarake repurposing aset digital individu, nanging (yen digunakake kanthi bener) bisa pengaruhe padha karo tenaga kerja, dolar lan bakat.

Tuladhane desainer. Dheweke saiki bisa ngentekake 10 saben 40 jam kanggo nggoleki aset sing keluwih, tugas kontrol versi, lan tata graha perpustakaan gambar. Nggawe DAM lan ngilangi kebutuhan kanggo kabeh, ora ateges sampeyan kudu nyuda jam desainer sampeyan. Sing artine yaiku jam kerja sing ora efisien, ora duwe bathi saiki bisa digunakake kanthi nggunakake desainer kekuatan presumptive: desain. Semono uga kanggo wong sing adol, tim pemasaran, lsp.

Kaendahan DAM ora cukup kanggo ngganti strategi utawa nggawe karya sampeyan luwih apik. Sampeyan bisa mbebasake sampeyan kanggo ngupayakake strategi sing padha kanthi luwih agresif lan nggawe gaweyan luwih fokus kanggo luwih suwe.

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.