5 Tren Top ing Manajemen Aset Digital (DAM) sing kedadeyan ing 2021

Tren Manajemen Aset Digital

Pindhah menyang taun 2021, ana sawetara kemajuan sing ana ing Digital Asset Management (DAM) industri.

Ing taun 2020, kita nyekseni perubahan gedhe ing kabiasaan kerja lan prilaku konsumen amarga kovid-19. Miturut Deloitte, jumlah wong sing kerja ing omah padha tikel kaping loro ing Swiss nalika pandemi kasebut. Ana uga alesan sing percaya yen krisis bakal nyebabake a mundhak permanen ing karya remot ing skala global. McKinsey uga nglaporake konsumen sing terus ningkatake layanan digital utawa proses tuku, nganti tingkat sing luwih gedhe ing taun 2020 tinimbang sadurunge, mengaruhi perusahaan B2B lan B2C.

Amarga alasan kasebut lan liya-liyane, kita miwiti taun 2021 kanthi cara sing beda banget tinimbang taun ngarep. Sanajan digitalisasi wis dadi tren sajrone pirang-pirang taun, ana sebab sing dikarepake kabutuhan kasebut mung bakal tuwuh ing taun ngarep. Lan kanthi luwih akeh wong sing makarya saka jarak jauh - lan produk lan layanan sing dituku lan ditindakake kanthi online nganti luwih akeh - kita ngarepake bakal bisa nambah jumlah aset digital lan kebutuhan kanggo ndhukung piranti lunak. Mula, ora ana sangsi manawa Piranti Lunak Manajemen Aset Digital bakal dadi platform kerja penting kanggo akeh bisnis lan organisasi ing taun ngarep.

Ing artikel iki, kita bakal ndeleng luwih akeh babagan apa sing wis disusun 2021 kanggo platform Digital Asset Management lan bakal ndhaptar 5 tren paling dhuwur sing kita yakin bakal dadi sing paling misuwur ing taun iki. 

Tren 1: Manajemen Mobilitas lan Aset Digital

Yen taun 2020 wis mulang kita, yaiku penting saka pakulinan kerja sing dinamis. Bisa kerja kanthi jarak adoh lan liwat macem-macem piranti, mula dadi kauntungan dadi kabutuhan mutlak kanggo akeh bisnis lan organisasi. 

Nalika platform DAM wis suwe mbantu wong lan organisasi supaya bisa kerja ing jarak adoh, cukup dipercaya manawa panyedhiya piranti lunak bakal nggampangake karya dinamis kanthi drajad sing luwih gedhe. Iki kalebu ningkatake sawetara fungsi DAM, kayata panggunaan piranti seluler liwat aplikasi utawa fasilitasi panyimpenan cloud liwat perjanjian Software minangka Layanan (SaaS). 

Ing FotoWare, kita wis miwiti nyiapake konsumen sing pengin mobilitas luwih gedhe. Saliyane nambah fokus ing SaaS, kita uga ngluncurake aplikasi seluler anyar ing wulan Agustus 2020, supaya tim bisa ngakses lan nggunakake DAM nalika bepergian liwat piranti seluler

Tren 2: Manajemen Hak lan Formulir idin

Wiwit peraturan GDPR UE wiwit dileksanakake ing taun 2018, mula ana kebutuhan bisnis lan organisasi kanggo nglacak konten lan persetujuane. Isih ana sing bisa nemokake sawetara organisasi sing berjuang golek cara kanggo tundhuk marang peraturan kasebut kanthi efisien.  

Taun kepungkur kita wis mbantu akeh pangguna DAM ngonfigurasi alur kerja kanggo ngatasi masalah relevan karo GDPR, lan iki uga dadi fokus utama ing taun 2021 uga. Kanthi luwih akeh organisasi sing prioritasake manajemen hak lan GDPR, kita yakin manawa formulir persetujuan bisa dadi papan utama ing dhaptar harapan akeh pihak sing duwe kepentingan. 

30% pangguna DAM nganggep manajemen hak gambar minangka salah sawijining kauntungan utama.

Fotoware

Kanthi ngetrapake formulir idin digital, iki kudu dadi fungsionalitas kekuwatan sing luwih gedhe, ora mung babagan ngatur GDPR, nanging kanggo sawetara jinis hak gambar. 

Tren 3: Integrasi Manajemen Aset Digital 

Fungsi utama DAM yaiku ngirit wektu lan usaha. Mula integrasi penting banget kanggo sukses DAM, amarga para karyawan bisa njupuk aset langsung saka platform nalika nggarap program liyane, sing akeh ditindakake. 

Merek sing prestasine dhuwur adoh saka solusi suite siji-vendor, dadi prioritas prioritas panyedhiya piranti lunak independen.

Gartner

Mesthi ana macem-macem kaluwihan kanggo milih lan milih piranti lunak tinimbang kudu dadi siji utawa loro vendor. Nanging, integrasi sing bener kudu ana supaya perusahaan bisa entuk paling entuk manfaat saka piranti lunak independen. API lan plugin mulane dadi investasi penting kanggo panyedhiya piranti lunak sing pengin tetep relevan lan bakal penting banget nganti taun 2021. 

Ing FotoWare, kita sok dong mirsani plugin kanggo Adobe Creative Cloud lan Microsoft Office misuwur banget ing antarane para pemasar, uga integrasi karo sistem PIM organisasi utawa CMS. Iki amarga umume para pemasar kudu nggunakake macem-macem aset ing macem-macem program lan piranti lunak sing beda. Kanthi integrasi, kita bisa ngilangi prelu ngunduh lan ngunggah file kanthi terus-terusan. 

Tren 4: Intelijen buatan (AI) lan Manajemen Aset Digital

Salah sawijining tugas sing luwih mbuwang wektu nalika nggarap DAM kudu nambah metadata. Kanthi ngetrapake AI - lan ngaktifake tugas kasebut - biaya sing gegandhengan karo wektu bisa luwih murah. Saiki, sawetara pangguna DAM sing nggunakake teknologi iki.

Pie chart AI implementasi FotoWare Research

Miturut Riset industri FotoWare saka 2020:

  • Mung 6% pangguna DAM sing wis nandur modhal ing AI. Nanging, 100% ngrancang ngleksanakke kasebut mbesuk, lan bakal nambah rega DAM.
  • 75% ora duwe rentang wektu sing dipilih nalika implementasine bakal ditindakake, nuduhake manawa bisa ngenteni teknologi supaya luwih apik, utawa bisa uga ora ngerti kemungkinan sing lagi ana ing pasar. 

Integrasi menyang vendor pihak katelu lan panyedhiya AI, Imagga, wis kasedhiya ing FotoWare, lan kita pracaya manawa integrasi saka jinis iki mung bakal nambah popularitas. Apamaneh amarga API terus ningkat lan bakal terus bisa ngenali luwih akeh subjek nalika suwe, lan kanthi luwih rinci.

Saiki, dheweke bisa ngenali lan menehi tag gambar kanthi warna sing bener, nanging pangembang isih ngupayakake nggawe seni kasebut bisa dingerteni, sing bakal dadi fitur sing sampurna kanggo museum lan galeri. Dheweke uga bisa ngerteni pasuryan kanthi cukup ing tahap iki, nanging sawetara perbaikan isih bisa digunakake, kayata nalika facemasks digunakake, lan mung bagean rai sing katon. 

Tren 5: Teknologi Blockchain lan Manajemen Aset Digital

Tren kaping lima kanggo taun 2021 yaiku teknologi blockchain. Iki ora mung amarga mundhak bitcoin, sing dibutuhake kanggo nglacak pangembangan lan transaksi, nanging amarga kita yakin teknologi kasebut bisa dadi luwih misuwur ing wilayah liyane ing wektu sing cedhak, DAM kalebu salah sawijining. 

Kanthi ngetrapake pamblokiran menyang platform DAM, pangguna bisa ngontrol aset luwih gedhe, nglacak saben pangowahan sing digawe ing file. Ing skala sing luwih gedhe, bisa - ing wektu - ngidini wong, contone, ngerti apa gambar wis dirusak utawa apa informasi sing dipasang wis diganti. 

Pengin Sinau Luwih Luwih?

Manajemen Aset Digital terus berkembang, lan ing FotoWare, kita ngupayakake supaya bisa terus tren. Yen sampeyan pengin sinau luwih lengkap babagan kita lan apa sing bisa ditawakake, sampeyan bisa pesen rapat non-komite karo salah sawijining pakar:

Pesen Rapat karo Pakar DAM Fotoware

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.